Terug naar Tinos
Home > Tinos > Bezienswaardigheden Tinos

Bezienswaardigheden Tinos

Bij een bezoek aan Tinos zullen u enkele dingen direct opvallen. De vele duiventillen in het landschap, de aanwezigheid van marmer en de aanhang van geloof en religie. Gelovigen danken en vereren de heiligen, ook wel tamata genoemd. Wanneer u in Chora bent zal de kerk Agia Panagia u direct in het oog springen. Het is een erg indrukwekkend bouwwerk dat veel wordt bezocht door bedevaartgangers. Buiten de stad heerst kalmte komt men tot rust van de drukte van de stad.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Beeldhouwkunst

In Tinos komt veel marmer voor. Een bijkomstigheid van de aanwezigheid van marmer zijn de bewerkers ervan. Tinos heeft hierdoor een aantal zeer bekende beeldhouwers voortgebracht.

Lees meer

Chora, een bekend bedevaartsoord

De hoofdstad Chora ligt gedrapeerd rondom de haven, en de hellende straatjes van het centrum zijn een aaneenschakeling van winkeltjes met daarachter lieflijke, witte huisjes. De Agia Panagia-kerk is een beroemd bedevaartsoord.

Lees meer

Dilos

Op slechts een halfuurtje varen van het eiland Tinos ligt Dilos, het heiligdom uit de oudheid. Alles op dit eiland draait om het werelderfgoed.

Lees meer

Duiventillen

Op het eiland Tinos zijn veel duiventillen verspreid gebouwd over het eiland. Bij de Grieken staat de duif verbonden met vrede, liefde en tederheid.

Lees meer

Musea

Op Tinos zijn diverse musea te bezoeken, waaronder het marmermuseum. Daarnaast zijn er musea voor diverse kunstuitingen.

Lees meer

Tamata

Tamata is het Griekse woord voor beloften aan een heilige. Dagelijks wordt de kerk in Griekenland bezocht door gelovigen die hun tamata brengen.

Lees meer

Xombourgo

De berg Xombourgo was in het Venetiaanse tijdperk de hoofdstad van het eiland Tinos. De Venetianen bouwden hier een kasteel met de naam Agia Eleni.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Tinos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten