Overzicht bijzondere reizen
Home > Káti Állo> Bijzondere reizen> Pilion, Meteora kloosters en het meer van Plastiras

Stefanos' bijzondere reis Pilion, Meteora kloosters en het meer van Plastiras

Mijn land heeft zoveel mooie dingen te bieden, die u misschien niet direct kunt vinden. Daarom heb ik naar mijn eigen idee, en die ik altijd zelf heb willen maken of al eerder in mijn leven gemaakt heb, bijzondere reizen voor u samengesteld.

Het groene Pilion in combinatie met de indrukwekkende Meteora-kloosters en het meer van Plastiras staan klaar om ontdekt te worden.

15 dagen voor € 799,- p.p.
  • Boemeltreintje van Milies - Pilion
  • Milies
  • Tzasteni - Pilion
  • Meteora - De kloosters zijn ook vanaf Pilion te bezoeken.
  • Meteora
  • Plastiras
/

Stefanos' bijzondere reis Pilion, Meteora kloosters en het meer van Plastiras | 15 dagen vanaf € 799,- p.p.

De Meteora-kloosters, u heeft ze vast en zeker weleens voorbij zien komen op televisie, in tijdschriften of op internet. Wij kunnen u uit eigen ervaring vertellen dat ze in het echt nog vele malen groter en imposanter zijn dan ze op beeld doen vermoeden. Reusachtige rotsklompen rijzen op uit de vallei tot enorme hoogte. De kloosters zijn boven op de rotsen gebouwd. Er zijn er meer dan vierentwintig waarvan er nog zes open zijn en sommige liggen op een hoogte van maar liefst 300 meter.

De Meteora-kloosters zijn gelegen in het hart van Griekenland. Vanaf de oostkust is het twee uur rijden naar de Meteora-kloosters. Stefanos Stefanou heeft een bijzondere reis voor u samengesteld waarin u een vakantie op Pilion combineert met een bezoek aan de Meteora-kloosters. In de buurt van de Meteora-kloosters vindt u verschillende bergdorpen, zoals Pertouli en Elati, die liggen in een gebied dat wel Klein Zwitserland wordt genoemd.

Als een extra verrassing aan uw vakantie heeft Stefanos Stefanou uit eigen ervaring nog een onontdekte parel toegevoegd. ... het meer van Plastiras. Het meer heeft een oppervlakte van 4 vierkante kilometer en is zestig meter diep. Archeologische opgravingen in dit gebied, het oude Nevropoli, getuigen ervan dat dit gebied de brug was tussen Thessalië en Epiros.

Aan het begin en aan het einde van uw vakantie verblijft u op het schiereiland Pilion. Milina is gelegen in het glooiende zuiden van Pilion. De terrassen van de boulevard reiken tot aan het water. Kala Nera is meer noordelijk gelegen. De boulevard van Kala Nera ligtt langs de kust en is levendig, maar het bijzondere is dat u in slechts 15 minuten rijden al in het bergdorp Milies bent.

Lees meer over de Meteora kloosters

Dag 1Vrijdag

U vliegt van Amsterdam naar Volos met aansluitend de transfer naar uw vakantiewoning in Milina. U verblijft 6 nachten in Huize Ikosimo studio in Milina. Pilion is een schiereiland aan de oostkant van Griekenland en staat bekend om de combinatie van bergen en zee. Het is een authentieke bestemming en geliefd bij wandelaars en de Grieken zelf.

Dag 7Donderdag

U ontvangt de huurauto en vertrekt u naar de Meteora-kloosters, waar u overnacht in het nabij gelegen Kalambaka. U kunt meerdere Meteora kloosters bezoeken en ook het museum is aan te raden om een goed beeld te krijgen van deze bijzondere plaats. En vergeet niet om 's avonds neer te strijken met zicht op de kloosters voor een spectaculaire zonsondergang. De volgende dag rijdt u zuidwaarts naar het meer van Plastiras, waar u zult overnachten. De dag erna rijdt u terug naar Pilion voor een verblijf in Kala Nera. Op zondagochtend levert u de auto bij de woning weer in.

Dag 9Zondag

Vervolgens verblijft u 6 nachten in Huize Takos in Kala Nera vanwaaruit u nog meer van Pilion kunt ontdekken en genieten. Aan het einde van uw verblijf gaat u met de transfer mee naar de luchthaven van Volos voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Datum
Jun '20
Jul '20
Aug '20
Sep '20
Per persoon
€ 799
€ 799
€ 799
€ 799
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Bovenstaande prijs is inclusief vlucht, genoemde woningen, 3 dagen autohuur en transfers. Prijzen zijn per persoon, inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag voor Transavia en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling. Wij berekenen € 30 boekingskosten per boeking. De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking (max. 9 personen). Op deze prijs zijn geen kortingen of andere acties van toepassing. Deze bijzondere reis is op aanvraag.

Wat is bij de vakantie inbegrepen?

• Vlucht Amsterdam - Volos (vertrek iedere vrijdag van 24/04 t/m 18/09)
• De transfer van de luchthaven naar uw vakantiewoning in Milina
• 6 overnachtingen in Huize Ikosimo studio in Milina op basis van logies
• Huurauto categorie A (Citroen C1 of soortgelijk) voor 3 dagen
• Overnachting in een hotel in Kalambaka op basis van logies en ontbijt
• Overnachting in een hotel aan het meer van Plastiras op basis van logies en ontbijt
• 6 overnachtingen in Huize Takos in Kala Nera op basis van logies
• De transfer van uw vakantiewoning in Kala Nera naar de luchthaven van Volos
• Vlucht Volos - Amsterdam

Deze prijs is geldig voor alle vertrekdata (vanaf 24/04 t/m 18/09) gedurende seizoen 2020 en gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen deze reis boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een andere woning of kamertype verblijven, dan kan dat tegen meerprijs. Voor iedere datum zijn er enkele plaatsen voor deze bijzondere reis bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord