Overzicht bijzondere reizen
Home > Káti Állo> Bijzondere reizen> Pilion, Meteora kloosters en het meer van Plastiras

Stefanos' bijzondere reis Pilion, Meteora kloosters en het meer van Plastiras

Mijn land heeft zoveel mooie dingen te bieden, die u misschien niet direct kunt vinden. Daarom heb ik naar mijn eigen idee bijzondere reizen voor u samengesteld die ik altijd zelf heb willen maken of al eerder in mijn leven gemaakt heb.

15 dagen voor € 949,- p.p.

  • Boemeltreintje van Milies - Pilion
  • Milies
  • Tzasteni - Pilion
  • Meteora - De kloosters zijn ook vanaf Pilion te bezoeken.
  • Meteora-kloosters in Kalambaka
  • Meteora
  • Plastiras
/

Stefanos' bijzondere reis Pilion, Meteora kloosters en het meer van Plastiras | 15 dagen voor € 949,- p.p.

De Meteora-kloosters, u heeft ze vast en zeker weleens voorbij zien komen op televisie, in tijdschriften of op internet. Wij kunnen u uit eigen ervaring vertellen dat ze in het echt nog vele malen groter en imposanter zijn dan ze op beeld doen vermoeden. Reusachtige rotsklompen rijzen op uit de vallei tot enorme hoogte. De kloosters zijn boven op de rotsen gebouwd. Er zijn er meer dan vierentwintig waarvan er nog zes open zijn en sommige liggen op een hoogte van maar liefst 300 meter.

De Meteora-kloosters zijn gelegen in het hart van Griekenland. Vanaf de oostkust is het twee uur rijden naar de Meteora-kloosters. Stefanos Stefanou heeft een bijzondere reis voor u samengesteld waarin u een vakantie op Pilion combineert met een bezoek aan de Meteora-kloosters. In de buurt van de Meteora-kloosters vindt u verschillende bergdorpen, zoals Pertouli en Elati, die liggen in een gebied dat wel Klein Zwitserland wordt genoemd.

Als een extra verrassing aan uw vakantie heeft Stefanos Stefanou uit eigen ervaring nog een onontdekte parel toegevoegd. ... het meer van Plastiras. Het meer heeft een oppervlakte van 4 vierkante kilometer en is zestig meter diep. Archeologische opgravingen in dit gebied, het oude Nevropoli, getuigen ervan dat dit gebied de brug was tussen Thessalië en Epiros.

Aan het begin en aan het einde van uw vakantie verblijft u op het schiereiland Pilion. Milina is gelegen in het glooiende zuiden van Pilion. De terrassen van de boulevard reiken tot aan het water. Kala Nera is meer noordelijk gelegen. De boulevard van Kala Nera ligtt langs de kust en is levendig, maar het bijzondere is dat u in slechts 15 minuten rijden al in het bergdorp Milies bent.

Lees meer over de Meteora kloosters

Dag 1Dinsdag

U vliegt van Amsterdam naar Thessaloniki met aansluitend de transfer naar uw vakantiewoning in Milina. U verblijft 6 nachten in Huize Ikosimo studio in Milina. Pilion is een schiereiland aan de oostkant van Griekenland en staat bekend om de combinatie van bergen en zee. Het is een authentieke bestemming en geliefd bij wandelaars en de Grieken zelf.

Dag 7Maandag

U ontvangt de huurauto en u vertrekt naar de Meteora kloosters, waar u overnacht in het nabij gelegen Kalambaka. U kunt meerdere Meteora kloosters bezoeken en ook het museum is aan te raden om een goed beeld te krijgen van deze bijzondere plaats. En vergeet niet om 's avonds neer te strijken met zicht op de kloosters voor een spectaculaire zonsondergang.

Dag 8Dinsdag

Vandaag rijdt u zuidwaarts naar het meer van Plastiras, waar u zult overnachten. Het grote meer gelegen tussen de bergen is onbekend bij toeristen. Rondom het meer zijn verschillende wandelpaden.

Dag 9Woensdag

Vervolgens verblijft u 6 nachten in Huize Takos in Kala Nera vanwaaruit u nog meer van Pilion kunt ontdekken en genieten.
U levert de huurauto in bij uw vakantiewoning. De huurauto is vooraf tegen een meerprijs te verlengen.

Dag 15Dinsdag

Aan het einde van uw verblijf gaat u met de transfer mee naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Iedere dinsdag
22-6 t/m 12-10
Per persoon
€ 949
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wat is bij de vakantie inbegrepen?

• Vlucht van Amsterdam naar Thessaloniki
• De transfer van de luchthaven naar uw vakantiewoning in Milina
• 6 overnachtingen in Huize Ikosimo studio in Milina op basis van logies
• Huurauto categorie A (Citroen C1 of soortgelijk) voor 3 dagen (zie voorwaarden authuur). Het is mogelijk om vooraf tegen meerprijs een andere categorie te reserveren.
• Overnachting in een hotel in Kalambaka op basis van logies en ontbijt
• Overnachting in een hotel bij het meer van Plastiras op basis van logies en ontbijt
• 6 overnachtingen in Huize Takos in Kala Nera op basis van logies
• De transfer van uw vakantiewoning in Kala Nera naar de luchthaven van Thessaloniki
• Vlucht van Thessaloniki naar Amsterdam

• Telefonische hostess service gedurende uw vakantie
• Digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving

Prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag voor Transavia en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling. Exclusief € 30 boekingskosten en verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking (max. 9 personen) en SGR garantie van € 5 per persoon. Op deze actieprijs zijn geen kortingen of andere acties van toepassing. Deze bijzondere reis is op aanvraag.

Deze prijs is per persoon, geldig voor de genoemde vertrekdata en gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. De hotelovernachtingen zijn in tweepersoonskamers met douche en toilet in standaard klasse hotels op basis van logies en ontbijt. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen deze reis boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een ander kamertype verblijven, dan kan dat tegen meerprijs. Voor iedere datum zijn er enkele plaatsen voor deze combinatie bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten