Onze Kythira specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar Kythira
Home > Kythira > Wandelen op Kýthira

Wandelen op Kýthira

In samenwerking met Kíthira Travel hebben wij voor u een wandelarrangement samengesteld. Zo maakt u op een bijzondere wijze kennis met de mooie natuur en authentieke dorpen van dit veelzijdige eiland. Een Engelssprekende gids zal u tijdens deze wandelingen begeleiden.

Dag 1 Aankomst op Kýthira

Dag 2 Karavás – vuurtoren Moudári – Plátia Ámmos

Vandaag starten we de wandeling in Karavás. Vanuit dit dorpje in het noorden van Kythira, dalen we af naar Amir Ali en vervolgens verder zuidwaarts. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten over het groene eiland en de zee.

Hoogteverschil: 5 m – 155 m
Wandeluren: 4,5

Dag 3 Rustdag

Dag 4Potamós – Zaglanikiánika – Paleóchora – Trifiliánika – Potamós

De route start vandaag in Potamós. Potamos is de grootste plaats op Kythira, maar toch kent het dorp geen grote drukte. In het oude centrum staan nog diverse kerkjes en kloosters. Vanuit Potamós gaat de wandeling via de oude weg via Zaglanikiánika naar de ruïnes van Paleóchora.

Hoogteverschil: 180 m – 360 m
Wandeluren: 4,5

Dag 5 Mitáta – Paliópoli strand – Avlémonas

Vandaag starten we in Mitáta in het binnenland van Kythira. Het dorpje is schitterend gelegen te midden van wijn- en olijfgaarden. Vanuit Mitáta via Mávri Spiliá lopen we langs de kustlijn naar Avlémonas met een rotsplateau met de naam ‘Afrodite’s bad’.

Hoogteverschil: 10 m – 130 m
Wandeluren: 5

Dag 6 Rustdag

Dag 7Kapsáli – Kálamos – grot van Agía Sofía

Van Kapsáli gaan we vandaag de hoogte in. De route voert u vervolgens langs het klooster van Ágios Yiánnis Agrióles. Vanuit daar dalen we door een bosrijk gebied, aan het einde licht klauterend in het ravijn.

Hoogteverschil: 10 m – 140 m
Wandeluren: 5

Dag 8 Transfer

Transfer naar de luchthaven of naar een van de vakantiewoningen uit ons aanbod op Kýthira voor een verlenging.

19 Sep '1925 Apr '209 Mei '2023 Mei '206 Jun '205 Sep '2019 Sep '20
Aanbieding € 100 Beschikbaar € 134 Beschikbaar € 134 Beschikbaar € 134 Beschikbaar € 134 Beschikbaar € 134 Beschikbaar € 134
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen met vervoer vanuit Agia Pelagia naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.

Volledige wandelvoorwaarden

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Kythira boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord