Limni Keri

Zakynthos

Op weg naar het traditionele bergdorp Keri komen we langs Limni Keriou, oftewel het meer van Keri. De contouren van het meer zijn nog steeds zichtbaar, maar water staat er allang niet meer. Het nabijgelegen kustdorp draagt dezelfde naam, Limni Keri.

 • het dorp limni keri op zakynthos
 • marathonisi_AG
 • het dorp limni keri op zakynthos
 • WANDELKERI_FOTOGAST
 • AG_KERI
 • KERI_FOTOGAST
 • het dorp limni keri op zakynthos
 • AG_KERI
 • MARATHIAS_AG
 • KERI_AG
 • KERI_AG
 • lighthouse_area_AG
 • KERI_AG
/

Prachtig gelegen tegenover het schildpaddeneiland Marathonisi, vormt Limni Keri een gezellig oord. Het dorp heeft een mooi kiezelstrand waar enige pijnbomen voor natuurlijke schaduw zorgen. Het water is hier helderblauw en op de zeebodem gaan de kiezels al snel over in fijn zand. Langs het strand liggen verschillende tavernes die de heerlijkste lokale gerechten serveren. Het is niet zelden dat er hier tegen het vallen van de avond spontaan Griekse muziek wordt gespeeld door een aantal locals. Ver van de grote drukte en dicht bij verschillende mooie stranden is de bezoeker is hier verzekerd van een goede tijd.

Keri
Het oorspronkelijke dorp Keri ligt in een heuvelachtig landschap boven Limni Keri en wordt omringd door pijnbomen, olijfbomen en wijngaarden. De typische architectuur van Zakynthos is hier nog goed zichtbaar doordat veel van de gebouwen de aardbeving van 1953 overleefden. De stenen huizen met rode dakpannen worden met elkaar verbonden door een doolhof van smalle straten en stegen en er is een gemoedelijk dorpsplein met een kafenion. Eveneens een bezoek waard is de okerkleurige Panagia Keriotissa-kerk. Deze kerk heeft een prachtige houten iconostase uit de 18e eeuw in barokstijl en een oude icoon uit 1606. Ieder jaar wordt deze icoon op paasmaandag meegedragen in een processie. Bent u op 15 augustus in het dorp, dan kunt u hier het dorpsfeest ter ere van de Panagia, de Heilige Maagd Maria, meemaken.   

Vuurtoren van Keri
Al vanaf 1925 loodst deze vuurtoren met een hoogte van 9 meter de schepen in de veilige richting. Gelegen op een prachtig hoog uitzichtpunt net iets buiten Keri kunt u hier genieten van de mooie zonsondergang. Is de zon nog niet onder, dan heeft u vanaf hier ook geweldig uitzicht op de rotsformaties van Myzithra en het strand van Marathia. Zeker op een heldere dag is het uitzicht vanaf hier spectaculair en onvergetelijk.

Wandelen en Excursies
Limni Keri en Keri liggen op het Marathias schiereiland, een van de mooiste en ongerepte wandelgebieden van het eiland. De wandelaar kan hier zijn hart ophalen aan de rust, de groene omgeving en het schitterende uitzicht op de witte kalksteenrotsen en de helderblauwe zee.  

Vanuit Limni Keri vertrekken diverse bootjes naar de prachtige stranden van Kaap Marathia en de grotten van Keri. Deze kalkstenen rotsformaties zijn ontstaan door erosie en hebben verschillende kleuren en vormen. Het bekendste punt is de Marathia-boog, een natuurlijke boog, of brug, in de rotsen. Eveneens is het mogelijk een tocht naar Marathonisi te maken. Dit eiland lijkt wanneer u goed kijkt op een schildpad en maakt deel uit van het National Marine Park. De Caretta Caretta schildpad komt hier veelvuldig aan land om gedurende de broedtijd hier haar eieren te leggen in het warme zand.

 

op de kaart

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten