Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Limni Keri

Zakynthos

Op weg naar het traditionele bergdorp Keri komen we langs Limni Keriou, oftewel het meer van Keri. De contouren van het meer zijn nog steeds zichtbaar, maar water staat er allang niet meer.

De badplaats die zich hier heeft gevormd, is een gezellig oord. De tavernes langs het strand bieden de bezoeker een goede tijd in rust en Griekse gastvrijheid. Het is niet zelden dat er spontaan Griekse muziek wordt gespeeld door een aantal Grieken. Weg van de grote drukte en in de buurt van de prachtige stranden. Aan de rand van het dorp bevindt zich de bron van Herodotus. In deze put borrelt pek omhoog dat in vroeger tijden gebruikt werd om de onderkanten van boten te teren.

op de kaart

Het uitzicht op het in de baai van Laganas gelegen Marathonissi is overigens ook niet te versmaden. De uitstraling van het witte strand, doet u zeker verlangen naar een bezoek. Vanuit Limni Keriou vertrekken diverse bootjes richting het eiland, maar ook naar een van de andere verlaten stranden kan worden bezocht vanuit hier.

Het oorspronkelijke dorp Keri ligt boven op de berg. De typische architectuur van de bouw op Zakynthos is hier goed te zien. De huizen van het dorp worden met elkaar verbonden door een doolhof van smalle straten en stegen.

Nog niet genoeg gehad van deze omgeving? Blijf dan zeker tot de avond en maak de tocht naar de vuurtoren van Keri. Deze is gelegen op een prachtig uitzichtpunt waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang. Is de zon nog niet onder, dan heeft u vanaf hier ook geweldig uitzicht op de rotsformaties van Myzithra en het strand van Marathia. Zeker op een heldere dag is het uitzicht vanaf hier spectaculair en onvergetelijk.

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten