Autorondreizen vanaf Epiros

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Wanneer u reist vanuit Corfu, Lefkas of Epiros heeft Ross Holidays twee bijzondere autorondreizen voor u samengesteld, waarbij u het vasteland ontdekt of het Zagoria gebied diep induikt. Meer informatie over deze reizen vindt u onderaan deze pagina. Mocht u speciale voorkeuren hebben, dan is het mogelijk om de reis hierop af te stemmen.

 • Ioannina
 • Ioannina
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Papingo
 • Papingo
 • Metsovo
 • Meteora
 • Meteora
 • Meteora
/

Autorondreis Epiros

Dag 1Preveza - Igoumenitsa - Ioannina - Zagoria

(Circa 155 kilometer)

Al na korte tijd komt u bij de ruïnes van Nikopolis, de stad der overwinning. Hier bevinden zich onder andere het Odeon-theater, een oude watertoren en zes grote basilieken met unieke mozaïeken. Tevens is er een museum. Het Nekromanteion dat tevens op de route ligt kan bezocht worden. Daarna rijden we door naar Ioannina, de hoofdstad van Epiros. Niet ver van hier is een beroemd orakel uit de oudheid, het Orakel van Dodoni. De Romeinen hebben er later een theater van gemaakt. In het museum van Ioannina liggen plaatjes met vragen die mensen aan de orakelpriesteressen stelden. In Ioánnina zijn vele overblijfselen te zien van de Turkse overheersing, maar deze staan later in de Fly Drive op het programma. Van hier reist u naar een van de dorpen in Zagoria waar u overnacht.

Dag 2Omgeving van het Zagoria gebied

In de dichtbij gelegen plaats Tsepelovo staat het 1000 jaar oude klooster Rogovou. Er zijn meer dan veertig Zagoria-dorpen. Hun gemeenschappelijke kenmerk is dat de muren en daken van de huizen gemaakt zijn van platte stenen, het zogenaamde gneis. De grauwe, grijze kleur van het gneis geeft de huizen wat karakteristieks. Vanuit een ander nabijgelegen Zagoria-dorp, Oxia, heeft u een mooi uitzicht op de Viros-kloof. Voor de ervarene kan de kloof zelfs bewandeld worden tot aan de bronnen van de Voidomatis-rivier. Vandaag overnacht u in een van de Zagoria-dorpen.

Dag 3Zagoria - Papingo

(Circa 35 kilometer)

Vandaag brengt de Fly Drive u in de richting van Papingo. Dit dorp bestaat uit Mikro en Megalo Papingo. Deze dorpen zijn een goed startpunt voor een bergwandeling naar Astraka, de top van het Gamíla-gebergte. Het is ook mogelijk van hieruit naar het Drakenmeer of Drakolimni te klimmen. Voor deze tochten is vooraf een gedegen uitleg nodig. In elk geval aanschouwt u hier een van de mooiste landschappen van Epiros. U overnacht in Papingo.

Dag 4Papingo en omgeving

Dag vier van de Fly Drive brengt u door in Papingo. Alle dorpen in deze omgeving zijn een bezoekje waard. Zo heeft Konitsa een boeiend volkskunstmuseum en de natuur is spectaculair. Zo is in deze buurt het imposante ravijn waar de Aoos door stroomt. De kerk Agia Pelagia heeft een adembenemend uitzicht over de Aoos-rivier en de omliggende bergen. Een wandeling door de dorpen laat u kennis maken met vervlogen tijden. Overnachting in Papingo.

Dag 5Papingo - Ioannina - Perama grot - Metsovo

(Circa 118 kilometer)

Na uw verblijf in Papingo neemt u de weg terug naar Ioannina. U komt dan langs de Perama-grot. Na uw bezoek aan deze grot gaat de tocht verder naar Ioannina met het Pamvotis-meer. Op het eiland in dit meer zou de wrede Ali Pasja vermoord zijn. Niet door wraakgierige vrienden en verwanten van zijn slachtoffers, maar door zijn eigen superieuren. Zijn graf is in een moskee in de stad. Vreedzamer zijn de zes Byzantijnse kloosters op het eiland in het meer. In de stad torent een moskee boven alles uit. Het is nu een museum. Ten tijde van Ali Pasja, omstreeks 1800, werden opstandige Grieken in de kelders van dit heiligdom gevangen gehouden, gemarteld en vermoord. Vervolgens rijdt u naar het dorp Metsovo waar u overnacht.

Dag 6Metsovo, Meteora kloosters en omgeving

Het dorp Metsovo kent een Alpine-architectuur. De omgeving is een waar wandelparadijs met hoge bergen en dichte bossen. Omdat u in deze omgeving twee dagen bent, raden wij u aan om de Meteora-kloosters bij Kalambaka te bezoeken. Deze kloosters liggen boven op steile rotsen. Die rotsen zelf zijn al een curieus natuurverschijnsel. Deze nacht van de Fly Drive brengt u nogmaals door in Metsovo.

Dag 7Metsovo - Parga of Lefkas

(Circa 200 kilometer)

Tenslotte rijdt u vanuit Métsovo naar Lefkas of Parga. Het eiland Lefkas of de stad Parga is de laatste bestemming van uw Fly Drive Zagoria. Het is goed toeven in deze gezellige badplaatsen en een bezoek aan een van de vele mooie stranden zal een welkome verfrissing bieden. Uw overnachting is in de stad van Parga of Lefkas.

Dag 8Transfer

Vanuit Parga rijdt u naar de door u gereserveerde woning in Corfu, Lefkas of Epiros voor een verlengingsweek of naar de luchthaven om terug te vliegen naar Nederland.

Autorondreis
20 apr t/m 14 jul
15 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 26 okt
Standaard
€ 719
€ 764
€ 719
Premium
€ 894
€ 939
€ 894
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Hyundai I 10 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken; B categorie (Kia Picanto of soortgelijk) voor € 35 (ls) en € 35 (hs) totaal per week, of in een C categorie (Seat ibiza of soortgelijk) voor € 70 (ls) en € 70 (hs) totaal per week. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Per boeking worden € 30,- boekingskosten in rekening gebracht.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• Voor voorwaarden auto zie autohuur Epiros.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord