Autorondreizen vanaf Epiros

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Wanneer u reist vanuit Corfu, Lefkas of Epiros heeft Ross Holidays twee autorondreizen voor u samengesteld, waarbij u het vasteland ontdekt of Epiros diep induikt.

8 dagen vanaf € 874

 • Ioannina
 • Ioannina
 • Zagoria
 • Metsovo
 • Boogbruggen in Zagoria
 • Papingo
 • Papingo
 • Metsovo
 • Meteora
 • Meteora
 • Meteora
/

Autorondreis Epiros

Dag 1Preveza - Igoumenitsa - Ioannina - Zagoria

(Circa 155 kilometer)

Al na korte tijd komt u bij de ruïnes van Nikopolis, de stad der overwinning. Hier bevinden zich onder andere het Odeon-theater, een oude watertoren en zes grote basilieken met unieke mozaïeken. Tevens is er een museum. Het Nekromanteion dat tevens op de route ligt kan bezocht worden. Daarna rijden we door naar Ioannina, de hoofdstad van Epiros. Niet ver van hier is een beroemd orakel uit de oudheid, het Orakel van Dodoni. De Romeinen hebben er later een theater van gemaakt. In het museum van Ioannina liggen plaatjes met vragen die mensen aan de orakelpriesteressen stelden. In Ioánnina zijn vele overblijfselen te zien van de Turkse overheersing, maar deze staan later in de autorondreis op het programma. Van hier reist u naar een van de dorpen in Zagoria waar u overnacht.

Dag 2Omgeving van het Zagoria gebied

In de dichtbij gelegen plaats Tsepelovo staat het 1000 jaar oude klooster Rogovou. Er zijn meer dan veertig Zagoria-dorpen. Hun gemeenschappelijke kenmerk is dat de muren en daken van de huizen gemaakt zijn van platte stenen, het zogenaamde gneis. De grauwe, grijze kleur van het gneis geeft de huizen wat karakteristieks. Vanuit een ander nabijgelegen Zagoria-dorp, Oxia, heeft u een mooi uitzicht op de Viros-kloof. Voor de ervarene kan de kloof zelfs bewandeld worden tot aan de bronnen van de Voidomatis-rivier. Vandaag overnacht u in een van de Zagoria-dorpen.

Dag 3Zagoria - Papingo

(Circa 35 kilometer)

Vandaag brengt de autorondreis u in de richting van Papingo. Dit dorp bestaat uit Mikro en Megalo Papingo. Deze dorpen zijn een goed startpunt voor een bergwandeling naar Astraka, de top van het Gamíla-gebergte. Het is ook mogelijk van hieruit naar het Drakenmeer of Drakolimni te klimmen. Voor deze tochten is vooraf een gedegen uitleg nodig. In elk geval aanschouwt u hier een van de mooiste landschappen van Epiros. U overnacht in Papingo.

Dag 4Papingo en omgeving

Dag vier van de autorondreis brengt u door in Papingo. Alle dorpen in deze omgeving zijn een bezoekje waard. Zo heeft Konitsa een boeiend volkskunstmuseum en de natuur is spectaculair. Zo is in deze buurt het imposante ravijn waar de Aoos door stroomt. De kerk Agia Pelagia heeft een adembenemend uitzicht over de Aoos-rivier en de omliggende bergen. Een wandeling door de dorpen laat u kennis maken met vervlogen tijden. Overnachting in Papingo.

Dag 5Papingo - Ioannina - Perama grot - Metsovo

(Circa 118 kilometer)

Na uw verblijf in Papingo neemt u de weg terug naar Ioannina. U komt dan langs de Perama-grot. Na uw bezoek aan deze grot gaat de tocht verder naar Ioannina met het Pamvotis-meer. Op het eiland in dit meer zou de wrede Ali Pasja vermoord zijn. Niet door wraakgierige vrienden en verwanten van zijn slachtoffers, maar door zijn eigen superieuren. Zijn graf is in een moskee in de stad. Vreedzamer zijn de zes Byzantijnse kloosters op het eiland in het meer. In de stad torent een moskee boven alles uit. Het is nu een museum. Ten tijde van Ali Pasja, omstreeks 1800, werden opstandige Grieken in de kelders van dit heiligdom gevangen gehouden, gemarteld en vermoord. Vervolgens rijdt u naar het dorp Metsovo waar u overnacht.

Dag 6Metsovo, Meteora kloosters en omgeving

Het dorp Metsovo kent een Alpine-architectuur. De omgeving is een waar wandelparadijs met hoge bergen en dichte bossen. Omdat u in deze omgeving twee dagen bent, raden wij u aan om de Meteora-kloosters bij Kalambaka te bezoeken. Deze kloosters liggen boven op steile rotsen. Die rotsen zelf zijn al een curieus natuurverschijnsel. Deze nacht van de autorondreis brengt u nogmaals door in Metsovo.

Dag 7Metsovo - Ioannina

(Circa 50 kilometer)

De laatste nacht brengt u door in het bruisende Ioannina. Deze studentenstad met ruim 100.000 inwoners ligt in het Noorden van Epiros aan het Pamvotismeer. Deze stad kent 2 gezichten, omdat er een grote universiteit gevestigd is, is het een moderne stad waar studenten graag vertoeven. Anderzijds is de geschiedenis van de stad duidelijk voelbaar. Het oude deel bestaat uit de oude bazaar, het stadhuis en het archeologisch museum en het andere deel bestaat uit de Turkse Citadel. Dit deel, met smalle steegjes en moskeeën, stamt uit de 17e eeuw. De citadel grenst aan het Pamvotismeer en hier vindt u een mooie boulevard vol tavernes en terrassen. Neerstrijkend op een van de vele terrassen heeft u uitzicht over het meer met het eiland Nisa. Of u kiest ervoor om op de boot naar het eilandje in het midden van het meer te stappen.

De laatste nacht overnacht u in Ioannina op basis van logies en ontbijt.

Dag 8Transfer

Vanuit Parga rijdt u naar de door u gereserveerde woning in Corfu, Lefkas of Epiros voor een verlengingsweek of naar de luchthaven om terug te vliegen naar Nederland.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief de ter plaatse te betalen milieubelasting, variërend van 1,50 tot 10,00 per nacht afhankelijk van de classificatie van uw verblijf.
Iedere dinsdag
19 apr t/m 25 april
26 april t/m 9 mei
10 mei t/m 30 juni
1 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 17 okt
18 okt t/m 2 nov
Standaard p.p.
v.a. 874
v.a. 1024
v.a. 874
v.a. 1024
v.a. 874
v.a. 1024
Premium p.p.
v.a. 1084
v.a. 1234
v.a. 1084
v.a. 1234
v.a. 1084
v.a. 1234
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Citroën C1 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Inclusief 10 kg handbagage. Ruimbagage is telefonisch bij te boeken; 15 kg voor € 48, 20 kg voor € 60, 25 kg voor € 70.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling en exclusief milieubelasting (ter plaatse te voldoen).
• Voor voorwaarden auto zie autohuur Epiros.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.
• Prijzen zijn onder voorbehoud.

• Inclusief telefonische hostess service gedurende uw vakantie.
• Inclusief digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten