Overzicht autorondreizen
Home > Káti Állo> Autorondreizen> Autorondreis vasteland vanaf Corfu

Autorondreis vasteland

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis, ook wel Fly Drive genoemd, is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

De autorondreis vasteland kunt u maken vanaf de luchthaven van Corfu of de luchthaven van Preveza. Daardoor is deze autorondreis goed te combineren met een verblijf op het eiland Corfu, het eiland Lefkas of met de plaats Parga in Epiros.

 • Dodoni
 • Ioannina
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Metsovo
 • Meteora
 • Meteora - De kloosters zijn ook vanaf Pilion te bezoeken.
 • Plastiras
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Galaxidi
 • Nafpaktos
 • Egremni, Lefkas
 • Sivota, Lefkas
 • Parga
 • Angelokastro, Corfu
 • Corfu-stad
/

Autorondreis op het vasteland

Vanaf de eilanden ziet u de bergen van het Griekse vasteland uit de oprijzen. Ook daar is veel te zien en te beleven.

Zowel de natuur als de mens heeft daarvoor in onze en in vroeger tijden gezorgd. Onderstaand een zorgvuldig samengestelde autorondreis. De hotels zijn op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet voor u gereserveerd. Het ontbijt is hierbij inbegrepen.

Dag 1Preveza of Corfu - Igoumenitsa - Ioannina - Zagoria

(Circa 125 kilometer)

Op de dag van aankomst staat de auto van uw keuze op de luchthaven van Corfu of Preveza klaar. Vanaf de luchthaven van Preveza rijdt u in noordelijke richting naar de stad Ioannina. Vanaf Corfu rijdt u naar de haven van Corfu voor de overtocht naar Igoumenitsa, de haven van de ongerepte en bergachtige provincie Epiros. Hier kunt u kiezen uit drie routes naar Ioannina, de hoofdstad van Epiros. Neemt u de weg langs Filiates en Tsamantas, dan komt u vlak langs de Albanese grens. In het grensdorp Ambelon kijkt u direct Albanië in. In het dorp Tsamanta is een klein, leuk museum met plaatselijke klederdrachten en meubels. In Lia woonde de dappere moeder Eleni, uit het gelijknamige, ontroerende boek en de daarvan afgeleide film. De dramatische gebeurtenissen rondom Eleni begonnen tijdens de Tweede Wereldoorlog en bereikten een hoogtepunt tijdens de erop volgende Griekse burgeroorlog. Een iets kortere weg gaat via Keramitsa waar u op het dorpsplein van het heldere bronwater kunt drinken. De kortste weg is de hoofdweg over de berg Plakoti vanwaar u schitterende uitzichten heeft. Vlak voor Ioannina ligt het plaatsje Zitsa, dat vooral bekend is om de gelijknamige wijn. Op de heuvel boven het dorp ligt het klooster van de profeet Ilias met interessante muurschilderingen. In het centrum van Ioannina aan het meer staat de stadsburcht, die oorspronkelijk gebouwd is in de 14e eeuw. Deze is echter circa 200 jaar geleden versterkt door de wrede Ali Pasja die door de Sultan hier als bestuurder aangesteld was. Zijn naam blijft hier voortleven in talloze gruwelverhalen. In deze burcht bevindt zich een museum van Epirotische volkskunst en verder nog twee minaretten, het graf van Ali Pasja en de catacomben waar vele opstandelingen gemarteld werden. Uiteindelijk probeerde Ali machtiger te worden dan de Sultan en deze liet hem dan ook in 1822 vermoorden. Zijn laatste verblijfplaats kunt u nog bezichtigen op het eilandje in het meer. Hier staan ook een paar kloosters, onder andere een uit de 13e eeuw. Verder noemen we de druipsteengrotten van Perama. Van de vele formaties die u in deze grot ziet, is de stalagmiet die de naam ‘het Kruis’ heeft gekregen de meest opvallende. Een half uur rijden in zuidelijke richting brengt u bij het eeuwenoude Orakel van Dodoni. De bloeitijd van dit aan Zeus gewijde orakel was in de 3e en 4e eeuw v.Chr. U overnacht in een van de 46 Zagoria-dorpen. Deze dorpen zijn gelegen tussen de toppen van het Pindos-gebergte. Het woord zagori betekent achter de bergen. In deze dorpen zijn alle huizen gebouwd in de specifieke bouwstijl van het Zagoria-gebied; er is gebruik gemaakt van een stapeltechniek van een soort grijze leisteen.

Dag 2Zagoria - Monodendri - Vikos Kloof - Metsovo

(Circa 102 kilometer)

Voordat de Fly Drive u vandaag naar Metsovo voert, heeft u nog de mogelijkheid om de omgeving van Zagoria te ontdekken. Deze is rijk aan kloosters die te bezichtigen zijn. Bijvoorbeeld het klooster van Agia Paraskevi bij Monodandri, dat gebouwd is in 1412. Het ligt aan de rand van de beroemde Vikos-kloof, waarover u dan ook een geweldig uitzicht heeft. Deze kloof is 26 kilometer lang en 750 meter breed. Door de kloof stroomt de rivier Voidomatis. Het terrein geniet de bescherming van de overheid en is opgenomen in het Nationale Park Vikos-Aoos. Voor de liefhebbers zijn hier gemarkeerde wandelpaden. Ook worden er wandeltochten georganiseerd naar het bergmeer Drakolimni (=Drakenmeer) en de Vikos-kloof. De rit naar Metsovo duurt circa tweeënhalf uur. Er is een weg door de bergen, maar ook een hoofdweg via Ioannina. In Metsovo lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De bevolking loopt, vooral op zondagen, vaak in handgemaakte klederdracht. Het klooster van Agios Nikolaos met zijn Byzantijnse muurschilderingen is bijzonder mooi. Dan is er nog het beroemde Huis van Averof, een rijke Metsovitische familie, dat tegenwoordig als museum is ingericht. U overnacht in Metsovo.

Dag 3Metsovo - Meteora - Trikala - Plastiras

(Circa 125 kilometer)

Vandaag gaat de reis vanuit Metsovo in de richting van Kalambaka. De rit duurt ongeveer een uur. De curieuze kloosters die u in het nabij gelegen gebied Meteora kunt bezichtigen, zijn ‘s middags een paar uur gesloten. De rit voert over de Katara-pas. Katara betekent vloek. Het was met zijn 1725 meter hoogte wellicht de schrik voor hen die daar vroeger overheen moesten gaan. Het is de hoogste pas van Griekenland. De Meteora-kloosters zijn de grootste bezienswaardigheid van deze streek. Ze zijn gebouwd op kale en steile rotsen, die volgens de geologen ontstaan zijn doordat in oude tijden het water het omringende zachtere gesteente zou hebben opgelost en weggespoeld. Eeuwen geleden moesten de godvruchtige kluizenaars langs de onbegaanbare steile rotswanden naar de toppen klauteren. Vanaf de 14e eeuw is men begonnen met de bouw van de kloosters. Dikwijls waren die alleen per touwladder te bereiken en met een speciale takelinstallatie te bevoorraden. Pas veel later heeft men treden in de rotsen gehakt, zodat ook wij nu naar diezelfde hoogten kunnen klimmen en ons kunnen verbazen over de opofferingen van de ‘vrome mannen van weleer’ voor het vinden van een ideale plek om te mediteren. De dag eindigt in Plastiras. Het meer heeft een oppervlakte van 4 vierkante kilometer en is zestig meter diep. Archeologische opgravingen in dit gebied, het oude Nevropoli, getuigen ervan dat dit gebied de brug was tussen Thessalië en Epiros.

Dag 4Plastiras - Lamia - Delfi

(Circa 200 kilometer)

De route vandaag naar Delfi gaat via Lamia. Hier zou u de hoofdweg even kunnen verlaten voor een bezoek aan de geneeskrachtige bronnen van Thermopylae. Tevens vindt u hier het standbeeld voor de Spartaanse held Leonidas. Hij moest zijn moed bekopen met de dood tijdens de veldslag die hij hier in 480 v.Chr. aanvoerde tegen de Perzen. Tegen de avond zult u aankomen bij het wereldberoemde orakel van Delfi, Hier is ook een museum. Bij de plek van de opgravingen is een museum. De omgeving met de berg Parnassos is beschermd gebied en heet het Nationale Park Parnassos. U overnacht in Delfi.

Dag 5Delfi - Galaxidi - Nafpaktos - Karpenisi

(Circa 200 kilometer)

Deze ochtend van de autorondreis staat een bezoek aan het beroemde Orakel van Delfi op het programma. De mythe vertelt dat oppergod Zeus twee adelaars losliet, de ene in het oosten, de andere in het westen. Waar die twee elkaar ontmoetten, zouden ze een heilige steen hebben laten vallen om de navel van de aarde te markeren. Die steen kwam terecht in Delfi. Bij deze beroemde orakelplek ligt tevens een interessant museum dat belangrijke vondsten herbergt. De tocht gaat verder in westelijke richting naar Galaxidi. In de haven vindt u diverse tavernes waar u de verse vis voor een eventuele lunch in de keuken kunt uitzoeken. U komt langs verschillende interessante plaatsen zoals de oude stad Nafpaktos. Duizenden jaren geschiedenis hebben hun stempel gedrukt op deze stad. Omdat oorlogen helaas altijd een grote rol spelen in de geschiedenis, is ook hier de ruïne van het Venetiaanse fort het eerste bouwsel dat u zal opvallen. Het heeft destijds gediend om de Turken zo lang mogelijk van het lijf te houden.

Een andere belangwekkende plaats die u kunt bezoeken onderweg is Messolonghi. De bevolking van deze stad kwam in 1824 in opstand tegen het Turkse regiem. De bekende Engelse dichter Lord Byron was in de stad en schaarde zich aan de zijde van de opstandelingen. De opstand werd na enkele jaren neergeslagen, maar Lord Byron had al eerder de dood gevonden. Het zal hem extra bedroefd hebben dat hij niet mocht sterven op het Griekse veld van eer, maar op een ziekbed. Niettemin heeft de stad een standbeeld voor hem opgericht in het Park der Helden.

Dag 6Karpenisi - Tsoumerka

(Circa 200 kilometer)

Het nationaal park Tzoumerka is voor velen onbekend terrein. Het ligt net zoals het Zagoria gebied ook in de provincie Epiros, maar wordt gevormd door het zuidelijke gedeelte van het Pindosgebergte. Natuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek, want de flora en fauna in dit gebied is ontzettend divers. Een van de meest bijzondere kloosters van Griekenland vindt u in Tzoumerka. Het klooster is omstreken 1212 in de rotsen gebouwd door de monniken. Het klooster kon alleen bereikt worden via een uit de rotsen gehouwen pad en een kleine houten hangbrug, die met een hefboom opgetild kon worden. Zo zaten de monniken veilig in het klooster en werd het ook als toevluchtsoord gebruikt door omwonenden. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenzijde van het klooster is de moeite waard met fresco's uit de 17e eeuw.

U overnacht in de plaats Vourgareli.

Dag 7Tsoumerka - Parga, Lefkas of Corfu

Onderweg naar Lefkas, Parga en Corfu kunt u nogmaals een bezoek brengen aan de stad Ioannina of u bezoekt tien kilometer ten noorden van de plaats Preveza de ruïnes van de historische stad Nikopolis, letterlijk vertaald Stad van de Overwinning. De Romeinse keizer Octavianus, beter bekend onder de naam van zijn titel Augustus, stichtte de stad. Dit deed hij nadat hij op deze plek zijn mededinger naar de macht, Marcus Antonius, in 31 v.Chr. versloeg. Ook bij de plaats Zalongo vindt u ruïnes van een oude stad. Dicht daarbij ligt een klooster gewijd aan Agios Dimitris. Vanaf dit klooster loopt een pad naar een heilige rots. Hier was in 1803 een groep vrouwen uit de streek Souli omsingeld door Turken. Om niet in hun handen te vallen, besloten de vrouwen zich met hun kinderen in de afgrond te storten. Al dansend hebben zij één voor één die dodensprong gemaakt. Daarom treft u hier op deze plek een indrukwekkend standbeeld voor hen aan. Dicht bij het dorp Mesopotamo ligt het Dodenorakel van het oude Efira. In de oudheid mondde de rivier Acheron hier nog in een meer uit. Volgens Homerus was dat de toegang naar de onderwereld. Hier werden dan ook de god van de onderwereld Hades en de godin Persephone vereerd. De Grieken uit de oudheid geloofden dat alle grotten en spelonken poorten van de onderwereld waren, de plek waar de doden verzameld werden. Maar de doden hadden net als schaduwen geen lichamen en dus ook geen geweten. Bovendien waren ze begerig een lichaam van vlees en bloed terug te krijgen. Daarom vormden de onzichtbare zielen van de doden een permanent gevaar voor de levenden, vooral in de nabijheid van meren, grotten en spelonken. Toch zocht men de doden op, omdat zij in staat waren de toekomst te voorspellen. Om zichzelf te beschermen, brachten de bezoekers van deze dodenorakels offers aan de dodenschimmen.

Deze autorondreis kan vanaf de luchthavn van Preveza gedaan worden en gecombineerd worden met een vakantie op Lefkas of in Parga. Deze autorondreis kan ook vanaf de luchthaven van Corfu gemaakt worden en gecombineerd worden met een vakantie op Corfu.

Lefkas
Met een brug is Lefkas verbonden aan het vasteland. Het eiland heeft een groen en bergachtig binnenland en een van de mooiste stranden van Griekenland. Het sfeervolle plein van Lefkas-stad is de basis van gezellige middagen en avonden.

Parga, Epiros
Een levendige plaats met boulevard en winkels. Het ruime Valtos-strand is maar liefst een kilometer lang en biedt alles wat u nodig heeft.

Corfu
Aan het eind van de middag dient u de oversteek te maken van Igoumenitsa naar Corfu-stad. Het eiland Corfu beschikt over prachtige natuurgebieden, fijne zandstranden en traditionele bergdorpen.

Dag 8Transfer

Transfer naar de luchthaven van Corfu of Preveza voor uw vlucht naar Schiphol. Het is tevens mogelijk uw verblijf te verlengen in een van onze vakantiewoningen op Corfu, Lefkas of in Parga.

Corfu: Zat. Preveza: Din.
27 apr t/m 8 mei
11 mei t/m 6 jul
10 jul t/m 31 aug
4 sep t/m 19 okt
Standaard
€ 879
€ 799
€ 879
€ 799
Premium
€ 1089
€ 1009
€ 1089
€ 1009
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Citroen C1 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Exclusief € 30 boekingskosten en verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking (max. 9 personen) en SGR garantie van € 5 per persoon
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers met ontbijt.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Voorwaarden autohuur zie prijzen autohuur.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• De bootovertocht is exclusief.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten