Overzicht autorondreizen
Home > Káti Állo> Autorondreizen> Autorondreis vasteland vanaf Corfu

Autorondreis vasteland

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen, maar komen ook minder bekende bezienswaardigheden en gebieden op uw pad. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Voor de Autorondreis Vasteland vliegt u naar de luchthaven Preveza. Deze autorondreis is overigens goed te combineren met een week verlenging op het eiland Corfu, het eiland Lefkas of in Parga in Epiros. Mocht u willen verlengen op Corfu dan vliegt u ook naar dit eiland en gaat de autorondreis daar van start. Dan worden de overtochten ook voor u geregeld door ons team en berekenen wij met plezier de prijs inclusief de verlenging voor u.

8 dagen vanaf € 924

 • Dodoni
 • Ioannina
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Metsovo
 • Meteora
 • Meteora
 • Plastiras
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Galaxidi
 • Nafpaktos
 • Tzoumerka
 • Tzoumerka
 • Tzoumerka
 • Tzoumerka
 • Egremni, Lefkas
 • Sivota, Lefkas
 • Parga
 • Angelokastro, Corfu
 • Corfu-stad
/

Autorondreis op het vasteland

Vanaf de eilanden ziet u de bergen van het Griekse vasteland oprijzen. Ook daar is veel te zien en te beleven. Ze roepen u om te komen kijken en te beleven!

Zowel de mens als de natuur hebben een basis gelegd voor de vele bezienswaardigheden. Wij hebben een route voor u geselecteerd die alles in zich heeft. U maakt op deze manier kennis met de vele verrassingen die het vasteland te bieden heeft. Stap in de auto, volg de digitale routekaart die wij u geven waarbij u geen van de bijzonderheden onderweg mist, en geniet van de uitzichten en de gastvrijheid van de Grieken op uw pad.

Dag 1Preveza (of Corfu) - Ioannina - Zagoria

(Circa 125 kilometer)

Na aankomst op de luchthaven neemt u de huurauto in ontvangst en kan de reis beginnen. Het eerste doel van vandaag is de stad Ioannina. Op de digitale routebeschrijving geven wij u verschillende mogelijkheden met steeds andere bezienswaardigheden onderweg. In het centrum van Ioannina is een meer waar u met een boot naartoe kunt varen. Hier zijn een klooster en de gezellige straatjes laten u direct kennismaken met het Griekse leven. Aan het meer staat de stadsburcht, die oorspronkelijk gebouwd is in de 14e eeuw. Diverse musea, gezellige straten, een rijk studentenleven vormen de aantrekkelijkheden van de stad. Ook in de omgeving van de stad zijn bezienswaardigheden die afwijken van de route zeker de moeite waard maken. Zo zijn er de grotten van Perama en het Orakel van Dodoni. Uiteindelijk rijdt u de Zagoria in, een weelderig natuurgebied met hoge bergen en ruig kolkende stromen. Het woord zagori betekent achter de bergen. In deze dorpen zijn alle huizen gebouwd in de specifieke bouwstijl van het Zagoria-gebied; er is gebruikgemaakt van een stapeltechniek van een soort grijze leisteen waardoor ze lijken op te gaan in hun achtergrond van bergen en steen.
Wilt u deze autorondreis verlengen op Corfu dan begint u ook op Corfu en neemt u na de ontvangst van de auto, de ferry naar de overkant.

Overnachting in de Zagoria.

Dag 2Zagoria - Metsovo

(Circa 102 kilometer)

Begin de dag vooral met nog even zwerven door de Zagoria. U zult hier veel ontdekkingen doen. Het gebied is niet alleen rijk aan fraaie dorpen, maar ook zijn er verschillende kloosters te bezichtigen. Sla dan vooral het Agia Paraskevi-klooster aan de rand van de Vikos-kloof niet over. U heeft een prachtig uitzicht op de kloof vanaf dit klooster. Dit hele gebied is overigens een groot natuurpark onder de naam het Nationale Park Vikos-Aoos. Voor de liefhebbers zijn hier gemarkeerde wandelpaden. De volgende stop is in Metsovo. Een karakteristiek dorp met een levendige kern. De bevolking loopt, vooral op zondagen, vaak in traditionele klederdracht.

Overnachting in Metsovo.

Dag 3Metsovo - Meteora - Plastiras

(Circa 125 kilometer)

Vanuit Metsovo rijdt u in de richting van Kalambaka. Als u deze plaats nadert, dan weet u meteen waarom dit een tussenstop is op de route. De hoge rotskolommen met bovenop kloosters laten uw mond openvallen van verbazing. Een aantal van de Meteora-kloosters zijn te bezoeken. De rit gaat via de hoogste pas van Griekenland, de Katara-pas. Nadat u van uw verbazing bent bekomen, gaat de reis verder naar het einddoel van vandaag; het meer van Plastiras. Gelegen in een vlak gebied en goed geschikt om de benen te strekken.

Overnachting bij het meer van Plastiras.

Dag 4Plastiras - Delphi

(Circa 200 kilometer)

Na al het natuurschoon van de afgelopen dagen, gaan we vandaag op pad naar Delphi. Wellicht kunt u nog een afslag nemen naar de geneeskrachtige bronnen van Thermopylae. Misschien herkent u deze naam van de film 300. Hier werd ooit een grote strijd gevoerd door de Spartaanse held Leonidas. Aan het einde van de rit komt u aan bij het Orakel van Delphi, gelegen in een beschermd natuurgebied. De restanten van de ooit grootse bouwwerken, het orakel en de stilte van de omliggende natuur doen u beseffen hoe nietig de mens is.

Overnachting in Delphi.

Dag 5Delphi - Nafpaktos - Karpenisi

(Circa 200 kilometer)

Als u in de gelegenheid bent, bezoek dan in alle vroegte het orakel. De stilte is overweldigend op deze plek. Kent u de mythe dat Zeus hier twee adelaars liet vliegen? Meer hierover in het overzicht dat u van ons ontvangt bij de reisbescheiden van de autorondreis. Er is hier tevens een museum met interessante vondsten. Op weg naar het einddoel van vandaag, is het zeker de moeite waard om een stop te maken in het gemoedelijke plaatsje Galaxidi, gelegen aan de Golf van Korinthiakos. Aan de kade zijn diverse tavernes die heinde en ver bekend staan vanwege de vis op het menu. Wat verder op de route treft u Nafpaktos. Een mooie plek met een haven ommuurd door een oude stadswal, gemoedelijke straten en verschillende terrassen en tavernes. Aan beide zijden wordt het stadje omzoomd door langgerekte stranden. Vandaar heeft u ook een prachtig zicht op de brug die de zee-engte overspant tussen Rio en Antirio, oftewel de zee tussen het vasteland en de Peloponnesos. Vanuit Nafpaktos vervolgt u uw weg naar Karpenisi. Ook de natuur laat hier zich van haar beste kant zien, de bergen zijn rijk begroeid. Niet zo vreemd dat hier in de winter ook geskied kan worden.

Overnachting in Karpenisi.

Dag 6Karpenisi - Tzoumerka

(Circa 200 kilometer)

Het Nationaal Park Tzoumerka is voor velen onbekend terrein en daarom des te meer een uitdaging om te bezoeken. Verrassend veel natuurschoon en een ideaal wandelgebied, kortom natuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Een van de meest bijzondere kloosters van Griekenland vindt u in Tzoumerka, uitgehouwen in de rotsen en alleen bereikbaar via een uit de rotsen gehouwen pad en een houten ophaalbrug.

Overnachting in Tzoumerka.

Dag 7Tzoumerka - Preveza of Parga

Vandaag geniet u nog volop van het onontdekte Tzoumerka-gebied, om vervolgens op weg te gaan naar de laatste overnachting van deze autorondreis. Afhankelijk vanaf welke bestemming u bent gestart, zijn er verschillende routes. In ieder geval rijdt u westwaarts en passeert u onderweg de oude stad Arta. Hier treft u een bijzondere brug met een nog meer bijzonder verhaal. Na enige tijd krijgt u de zee weer in zicht. Vlak boven Preveza zijn de restanten van de stad Nikopolis, letterlijk de stad van de overwinning. Vliegt u morgen terug vanaf Preveza dan volgt de route richting zuiden. Was uw beginpunt Corfu dan volgt u de kustweg naar het noorden om weer terug naar dit eiland te gaan.

Overnachting in Preveza of Parga

Dag 8Terugreis

Het zit er weer op voor deze keer. Vandaag gaat u naar de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam. Uiteraard is het mogelijk om uw autorondreis te verlengen in een van de woningen uit ons aanbod op Lefkas, Epiros of Paleros of een van onze andere bestemmingen. Vraagt u ons team naar de mogelijkheden.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief de ter plaatse te betalen milieubelasting, variërend van 1,50 tot 7,00 per nacht afhankelijk van de classificatie van uw verblijf.
Iedere dinsdag vanaf Preveza
19 apr t/m 25 april
26 april t/m 9 mei
10 mei t/m 30 juni
1 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 17 okt
18 okt t/m 2 nov
Standaard p.p.
v.a. 924
v.a. 1024
v.a. 924
v.a. 1024
v.a. 924
v.a. 1024
Premium p.p.
v.a. 1134
v.a. 1234
v.a. 1134
v.a. 1234
v.a. 1134
v.a. 1234
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. Indien u kiest voor de premium klasse hotels, dan kan het zijn dat de route iets moet worden aangepast. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Citroen C1 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Inclusief 10 kg handbagage. Ruimbagage is bij te boeken; 15 kg voor € 48, 20 kg voor € 60, 25 kg voor € 70.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers in hotels op basis van logies en ontbijt, alles bij een tweepersoonsbezetting.
• De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling en exclusief milieubelasting (ter plaatse te voldoen).
• U kunt een keuze maken uit twee categorieën hotels. De categorie standaard bevat eenvoudige middenklasse hotels en de categorie premium, die hotels in de betere middenklasse bevat.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.
• Voorwaarden autohuur zie prijzen autohuur. Upgrade naar een hogere categorie auto is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Prijzen een- of driepersoonskamers op aanvraag. Bent u met meerdere personen en wilt u één auto delen, dan berekenen wij ook hiervoor graag een prijs voor u.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.
• Prijzen zijn onder voorbehoud.

• Inclusief telefonische hostess service gedurende uw vakantie.
• Inclusief digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten