Onze West-Kreta specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Autorondreis West-Kreta

In samenwerking met Creta Travel Services heeft Ross Holidays de onderstaande autorondreis voor u samengesteld om u de mooiste plaatsen van Kreta te laten zien.

Bij het bepalen van de route stond ons voor ogen dat wij u niet alleen zoveel mogelijk van het karakteristieke landschap van Kreta wilden laten zien, maar u ook kennis wilden laten maken met de charme van authentiek Kreta. Om de drukkere toeristische centra te ontwijken, is de eerste rit het langst. Tijdens de route zijn de kamers met douche en toilet in de hotels op basis van logies en ontbijt voor u gereserveerd.

Dag 1Aankomst in Chania-stad

Ontvangst van de auto op de luchthaven. Afhankelijk van uw aankomsttijd, is het de moeite waard de stad te ontdekken; het Archeologisch Museum, de haven met de Venetiaanse vuurtoren en de overdekte markt. U overnacht in Chania-stad of directe omgeving.

Dag 2Chania stad — Rethymnon — Heraklion — Palekastro

We rijden vandaag voorbij aan het meest bezochte deel van Kreta. We passeren Heráklion, de hoofdstad van het eiland. Hier bevinden zich restanten van de Turkse overheersing en in de omgeving is het Minoïsch paleis Knossós. De daarna volgende kuststreek kent enerzijds de drukbezochte stranden en hotels, maar beschikt anderzijds ook over een ruige natuur, die het gebied omlijst. Over Ágios Nikólaos later meer. We rijden verder langs de Golf van Mirabello richting Sitía door de vallei van Kavóusi. Sitía is een pittoresk stadje met verscheidene (vis)tavernes langs de haven. Het landschap rondom Sitía is niet zo ruig als elders op Kreta. De omliggende bergen overschrijden de 800 meter niet en de omgeving is groen en vruchtbaar, terwijl het strand scherp af steekt tegen het diepblauwe water. Voorbij Sitía wordt de weg naar Palékastro smaller. U overnacht in Palékastro.
297 kilometer.

Dag 3Omgeving Palekastro

Palékastro, gelegen in de meest oostelijke hoek van Kreta, is een vriendelijk ogend dorp. Het idyllische palmenstrand van Vai bevindt zich 6 kilometer ten noorden van Palékastro. Het bos van talloze palmbomen begint in een vallei en loopt door tot aan het zandstrand. Het historische Toplóu-klooster ligt 8 kilometer noordwestelijk van Palékastro. Het gebouw rijst als een bolwerk boven het dorre landschap uit en beschikt over waardevolle iconen en prachtige muurschilderingen. Bovendien is de omgeving rijk aan overblijfselen uit de Minoïsche tijd.

Ook het dorp Áno Zákros verdient belangstelling. Vanaf het dorpsplein leidt een weg naar een beschutte baai. Opgravingen hebben hier een Minoïsch paleis bloot gelegd. U overnacht in Palékastro.

Dag 4Palekastro — Piskokefalo — Makrigialos — Ierápetra

De weg naar het zuiden komt langs de plaatsen Piskokéfalo, Episkopí en Lithínes. Vooral het laatste is een schilderachtig dorp dat tegen een heuvel ligt, geheel omringd door olijfboomgaarden. Vervolgens naar Makrígialós. dat ongemerkt overloopt in Análipsi. Door naar Ierápetra komt u langs het prachtige strand van Agía Fotiá. Ierápetra is de zuidelijkste stad van Griekenland. Het klimaat is gunstig waardoor de omgeving van de stad een van de grootste tuincentra voor groente en fruit van Griekenland is geworden. U overnacht in Ierápetra.
60 kilometer.

Dag 5Omgeving Ierápetra

Vandaag is het een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan het vijftien kilometer verder gelegen Mirtos. Achter het dorp rijst het Díkti-gebergte met een ongerepte natuur met wilde, bloeiende planten en de betoverende uitzichten vanuit de bergdorpen.
Vanuit Ierápetra kunt u ook Ágios Nikólaos dat u eerder voorbij was gereden, bezoeken. De afstand vanuit Ierápetra is dertig kilometer. Ongeveer vijfendertig kilometer ten westen van Ágios Nikólaos ligt op een hoogte van 900 meter het Lasíthi-plateau, bekend vanwege de vruchtbaarheid en de vele windmolentjes. U overnacht in Ierápetra.

Dag 6Ierápetra — Kokkinos Pirgos — Spili — Agia Galini

Richting Agía Galíni passeren we Áno Viános, gebouwd tegen het bergmassief. Op het dorpsplein staat een eeuwenoude plataan. Ook de karakteristieke tavernes dragen bij aan het authentieke aanzien van het plein. Vanuit Áno Viános kunt u de fraaie en stille stranden van Arví en Keratòkambos bereiken. Richting Kókkinos Pírgos komt u door de Messará-vlakte, de meest uitgestrekte en vruchtbare vlakte van Kreta. Kókkinos Pírgos heeft een zandstrand van maar liefst 12 kilometer breed. Verder oostelijk ligt Festós, dat na Knossós werd blootgelegd. Iets verder ligt Górtis met overblijfselen van de stad die ten tijde van de Romeinse en Byzantijnse overheersing de hoofdstad van Kreta was. Ten zuiden van Festós ligt Mátala, een plaatsje dat in de jaren ’60 geliefd was bij hippies, die zich hier in de grotten langs het strand ophielden.

Ten noorden van Festós voert een schitterende route door het Idi-gebergte. Het dorp Záros is bekend om zijn overvloed aan bronwater. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de forel die hier gekweekt wordt. Overnachting is in de levendige havenplaats Ágia Galíni.
140 kilometer.

Dag 7Agia Galini — Chania-stad

Tijdens de route naar Chaniá passeert u het dorp Spíli, met de leeuwenkoppen waaruit ijskoud water stroomt. Vervolgens leidt de weg door de indrukwekkende Kourtaliótiki-kloof en komt uit bij Préveli. Het gelijknamige 16e eeuwse klooster ligt op de heuvel. Er daalt een pad af naar de kust waar een rivier door de kloof in zee stroomt. De rivier heeft hier een lagune met watervalletjes gevormd, omgeven door palmbomen en rotspartijen. Plakiás vormt een prima stop voor de lunch van vandaag. Het strand strekt zich uit langs het dorp en de terrassen aan het water ontvangen u met plezier.

We steken het eiland over op een van de smalste punten, waarna Réthymnon bereikt wordt. De Venetiaanse gebouwen en Turkse huizen getuigen van een roemrucht verleden. Het oude stadsdeel aan de voet van de ruïnes van de burcht is gezellig en het strand strekt zich over 16 kilometer uit. U overnacht in Chaniá of omgeving.
150 kilometer.

Dag 8Transfer

U rijdt terug naar de luchthaven voor uw vertrek naar huis of naar een van de woningen of hotels uit ons aan bod voor een verlenging.

Categorie autoAccommodatie6/4 t/m 14/7 en 1/9 t/m 26/1015/7 t/m 31/8
A Daihatsu Cuore of soortgelijk1 x 2-pers. kamer€ 694,-€ 739,-
B Fiat Panda of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 704€ 749,-
C Fiat Punto of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 714€ 759,-

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel. Wij maken graag nog aanpassingen naar uw eigen wens. Als u een aanvraag invoert nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

• Per boeking wordt € 30,- administratiekosten in rekening gebracht.
• Prijzen zijn inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen met ontbijt in C-categorie hotels of pensions.
• Voor condities betreffende autohuur zie prijzen autohuur.
• Prijzen andere combinaties (aantal mensen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord