Een zwak voor oktober

Geia sas, ik ben Nicole Flipsen en werk alweer enige jaren als reisleiding voor de gasten van Ross Holidays. Niet zelden vragen vrienden en bekenden in Nederland naar mijn favoriete jaargetijde in Griekenland. Eigenlijk kan ik hier geen goed antwoord op geven, want ieder seizoen is op een eigen manier uniek. Toch heb ik, wanneer ik er goed over nadenk, een zwak voor oktober, de laatste maand van het zomerseizoen.

Graag trek ik er in oktober op uit om te wandelen. De milde temperaturen zorgen dat ik geen rekening meer hoef te houden met de warmere middaguren en met de herfstzon in mijn gezicht maak ik mooie wandelingen door het glooiende heuvellandschap of de lagune van Gialova. Vaak kan ik de verleiding niet weerstaan om onderweg nog een frisse duik in zee te nemen. Ik voel mij dan een bevoorrecht mens, vooral wanneer ik eraan denk dat mijn vrienden in Nederland vaak al met een winterjas lopen.

Ik ben dol op het landschap dat na de zomermaanden verandert in een levend schilderij van warme herfsttinten. Nu zult u misschien zeggen daarvoor hoef ik niet naar Griekenland? Maar dan heeft u vast nog nooit gezien hoe deze kleuren een prachtig contrast vormen met de helderblauwe zee, hoe de Griekse zon het fletse geel in goud verandert en hoe de berghellingen worden bedekt met een kleurrijk tapijt.

/

Oktober is ook de tijd waarin ik mij een echte local voel. Het is afgelopen met de drukte en ik vind het supertof wanneer de mensen meer tijd voor mij hebben met een praatje en een koffie. In de zomer moet ik hun tijd delen met de gasten die er zijn.

Wanneer ik een dag vrij ben, bezoek ik in oktober ook graag historische bezienswaardigheden zoals Oud Messini en het kasteel van Methoni. Ik kan hier op mijn gemak ronddwalen en ben hier soms helemaal alleen om al het moois te ontdekken.

Tot slot is een van mijn favoriete dingen in de maand oktober de olijvenpluk. De dorpjes gonzen van bedrijvigheid en overal is men op het land druk bezig met de oogst. Het is het gesprek van de dag en ik krijg een blij gevoel terwijl ik naar de vers geplukte olijven onder de zilvergrijze olijfbomen kijk. Dit is een stukje authentiek Griekenland waar ik nooit genoeg van krijg.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten