Autorondreis Noord-Griekenland vanaf Pilion

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Wanneer u reist vanuit Pilion heeft Ross Holidays een autorondreis voor u samengesteld door Midden- en Zuid-Griekenland. Bevat deze route niet alle bezienswaardigheden die op uw verlanglijstje staan, kijkt u dan eens naar de autorondreis Midden- en Noord-Griekenland of langs de Piliondorpen.

 • Thessaloniki
 • Thessaloniki
 • Thessaloniki
 • Olympos
 • Olympos
 • Edessa
 • Edessa
 • Prespameren
 • Prespameren
 • Vikos-kloof
 • Vikos-kloof
 • Vikos-kloof
 • Metsovo
 • Metsovo
 • Meteora
 • Meteora
 • Meteora
 • Plastiras
/

Autorondreis Noord-Griekenland vanaf Pilion

Om een gebied nog beter te leren kennen, hebben wij in samenwerking met Atropa Travel enkele mooie routes voor u samengesteld, waaronder een autorondreis door Noord-Griekenland.

Bij aankomst op de luchthaven neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u een van de voorgestelde routes. In deze week maakt u een tocht langs de mooiste plaatsen van deze omgeving. De overnachtingen zijn op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Dag 1Aankomst in Volos

Aan het begin van de Fly Drive staat de auto van uw keuze op de luchthaven klaar. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is er vandaag nog de mogelijkheid om deze stad te bekijken. Overnachting in Volos.

Dag 2Volos - Larissa - Vergina/Thessaloniki - Naoussa

(Circa 250 kilometer)

Na de stad Larissa komt u al gauw in het beroemde Tempe-dal. De rivier die hier tussen de bergtoppen van de Ossa (2000 m) en de Olympos (2917 m) doorstroomt heeft in de loop der eeuwen een diepe kloof van ruim zeven kilometer lengte uitgeslepen. Deze rivier is genoemd naar de mythologische watergod. Verder noordwaarts rijdend ziet u de hogere toppen van het Olympos-gebergte. Hier zouden de Griekse goden hun thuisbasis gehad hebben. Bij Dion, aan de voet van de Olympos, zou Alexander de Grote de goden geraadpleegd hebben voor hij zijn veroveringstocht naar Perzië begon. Bij de afslag naar de stad Veria kunt u overwegen om de opgravingen van Vergína te bezoeken. Vergina was de hoofdstad van Macedonië voordat de beroemde vorsten Philippus en zijn zoon Alexander de Grote in de 4e eeuw v.Chr. hier de scepter zwaaiden. Ook toen latere Macedonische vorsten vanuit Pella regeerden, werden zij toch altijd begraven in Vergína. Het Orakel van Délfi had namelijk uitgesproken dat het Macedonische Rijk uiteen zou vallen zodra dit niet meer gebeurde. Dit kwam uit. De stad Thessaloniki heeft haar naam te danken aan Thessalonike, een zuster van Alexander de Grote. Vlakbij Pella is een stad opgegraven die ten tijde van Alexander de Grote en zijn zoon, in de 4e eeuw v.Chr., als hoofdstad fungeerde. U overnacht in Naoussa.

Dag 3Naoussa - Edessa - Florina - Prespameren - Kastoria

(Circa 130 kilometer)

Vandaag zult u niet meer dan 100 kilometer hoeven te rijden. Als u alle natuurschoon en interessante dingen wilt bezoeken, dan komen er een paar kilometers bij de Fly Drive bij. Wij wijzen u alleen al op de meren in deze streek. De boeiende weg tussen Florina en Kastoria loopt langs de Prespa-meren op de grens van Griekenland, de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en Albanië. Overigens ligt alleen het kleinste van de Prespa-meren geheel in Griekenland. Onderweg heeft u vanaf een hoogte de meren al zien liggen. De omgeving ervan is door de Griekse regering tot Nationaal Park uitgeroepen. Hier komen enkele dieren voor die zeldzaam dreigen te worden in Europa. In dit park zijn wandelpaden uitgezet. Wanneer u in Kastoria aankomt, heeft u een schitterend uitzicht op het gelijknamige meer. Uw overnachting is in Kastoria.

Dag 4Kastoria - Nationale Park Vikos-Aoos - Zagoria-gebied

(Circa 183 kilometer)

U verlaat vandaag de Griekse provincie Macedonië en komt in de provincie Epiros. Vandaag gaat u niet verder dan het kleine dorp Ano Pedina. Maar onderweg is veel te zien, zoals onder andere de Vikos-kloof. In de buurt van de stad Konitsa is het Nationale Park Vikos-Aoos. Tussen de bergen liggen dorpen verscholen die gemeenschappelijke kenmerken hebben qua huizenbouw. Zij zijn gebouwd van een soort grijze leisteen die hier in de bergen wordt gevonden. Deze bergdorpen heten samen de Zagoria-dorpen. Zagoria betekent ‘achter de bergen’. Ze zouden al in oude tijden gesticht zijn. In elk geval hadden de bewoners een geheel eigen cultuur. U ziet dat ook aan de merkwaardige boogbruggen over kloven, ravijnen en rivieren. Overnachting in een van de Zagoria dorpen.

Dag 5Zagoria - Ioannina - Orakel van Dodoni - Metsovo

(Circa 102 kilometer)

In het centrum van Ioannina, de hoofdstad van Epiros, vindt u de stadsburcht. Deze is berucht geworden, omdat de wrede Ali Pasja hier ongeveer 200 jaar geleden woonde. Enkele kilometers buiten de stad zijn nog de restanten van het
Orakel van Dodoni. Het is niet zo beroemd als het Orakel van Delfi, maar wel veel ouder. Er stond een eik waarover gezegd werd dat oppergod Zeus er sprak door het ruisen van de eikenbladeren. Alleen de priesters en priesteressen konden hem verstaan. Als u niet al te laat in Metsovo aankomt, is een wandeling door het dorp en de omgeving een aanrader. Het dorp heeft een geheel eigen stijl, het gevolg van de welstand die het in vroeger tijden genoot. U eindigt dag vijf van de Fly Drive in Metsovo, waar u zult overnachten.

Dag 6Metsovo - Meteora-kloosters - Trikala - Elati

(Circa 100 kilometer)

De kortste route van Metsovo naar Pertouli is via Trikala. Maar er zal een prachtige onderbreking zijn. U komt namelijk door het gebied van Meteora. Als u niet eerder gezien heeft welk curieus spel de natuur hier gespeeld heeft, zult u versteld staan. In de loop van de tijd hebben weer en wind tientallen meters zachte gesteenten weggespoeld en de harde laten staan, zodat in de omgeving van Kalambáka betrekkelijk smalle rotszuilen van zestig meter en hoger, als eenzame pilaren in een leeg land overeind staan. Lang geleden hebben monniken helemaal boven op de hoogste van die reusachtige pijlers kloosters gebouwd. Onvoorstelbaar hoe zij dat klaargespeeld hebben. Nu zijn in die rotsen treden uitgehakt, maar ten tijde van de bouw van die kloosters hebben de monniken alle materiaal op handen en voeten klauterend naar boven moeten slepen. Daarna rijdt u door de Thessalische vlakte naar Trikala, een provinciestadje, waar volgens de overlevering de god van de heelkunde, Asklepios, werd geboren. Ten zuiden van Trikala ligt Pili. Daar kunt u resten van de antieke vesting Gomphoi, die verwoest is in 48 v.Chr., bezichtigen. Via Pili en het pittoreske bergdorp Elati gaat een weg naar Pertouli, waarna via bergwegen het prachtige Pindos-gebergte kan worden verkend. Asklepios zou hier de veel voorkomende geneeskrachtige kruiden hebben vergaard. Dit maal overnacht u in Elati.

Dag 7Elati - Plastiras-meren - Trikala - Larissa - Volos

Het indrukwekkende Pindos-gebergte verlaat u weer via Trikala. Het is echter ook een overweging om eerst nog één van de verborgen schoonheden van Griekenland te bezoeken. Het Plastiras-merengebied bezit een unieke schoonheid. Het meer heeft een oppervlakte van vier vierkante kilometer en is zestig meter diep. Archeologische opgravingen in dit merengebied, het oude Nevropoli, getuigen ervan dat dit gebied de brug was tussen Thessalië en Epiros. De vondsten bewezen dat het destijds een economisch welvarend gebied moet zijn geweest. Er bevinden zich tevens veel kloosters in deze omgeving. Het meest bekend is Porta Panagia, dat gebouwd is in 1283. De naastgelegen brug, Porta, dateert uit 1514. Larissa is na Trikala de volgende grote plaats op de Fly Drive route naar Volos en de hoofdstad van Thessalië. De overnachting is in Volos.

Dag 8Transfer

Vanuit Volos rijdt u naar de door u gereserveerde woning in Pilion voor een verlengingsweek of naar de luchthaven om terug te vliegen naar Nederland.

Autorondreis
26 apr t/m 14 jul
15 jul t/m 24 aug
25 aug t/m 4 okt
Standaard
€ 764
€ 834
€ 764
Premium
€ 939
€ 1009
€ 939
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. In de premium klasse kan het voorkomen dat er een kleine aanpassing van de route plaatsvindt. Zo kan het zijn dat Langadia vervangen moet worden door een verblijf in een van de andere Arcadische dorpen zoals Dimitsana. Voor Volos kan gekozen worden voor een verblijf in Portaria. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Citroen C1 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken; B categorie (Volkswagen Polo of soortgelijk) voor € 56 (ls) en € 51,- (hs) totaal per week, of in een D categorie (Ford Focus of soortgelijk) voor € 84 (ls) en € 98 (hs) totaal per week. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Per boeking worden € 30,- administratiekosten in rekening gebracht.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag. Afwijkende route in overleg mogelijk.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord