Overzicht autorondreizen
Home > Káti Állo> Autorondreizen> Autorondreis Kreta vanaf West-Kreta

Autorondreis Kreta vanaf West-Kreta

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

In samenwerking met Creta Travel Services heeft Ross Holidays de onderstaande autorondreis voor u samengesteld om u de mooiste plaatsen van Kreta te laten zien.

Bij het bepalen van de autorondreis route stond ons voor ogen dat wij u niet alleen zoveel mogelijk van het karakteristieke landschap van Kreta wilden laten zien, maar u ook kennis wilden laten maken met de charme van authentiek Kreta. Om de drukkere toeristische centra te ontwijken, is de eerste rit het langst. Tijdens de route zijn de kamers met douche en toilet in de hotels op basis van logies en ontbijt voor u gereserveerd.

8 dagen van € 924

  • Plakias
  • Chania
  • Fortezza Rethymnon
  • Preveli
  • Rethymnon
  • Chania
  • Matala
/

Autorondreis Kreta vanaf West-Kreta

Dag 1Aankomst in Chania-stad

Vandaag is de start van uw autorondreis. Ontvangst van de auto op de luchthaven. Afhankelijk van uw aankomsttijd, is het de moeite waard de stad te ontdekken; het Archeologisch Museum, de haven met de Venetiaanse vuurtoren en de overdekte markt. U overnacht in Chania-stad of directe omgeving.

Dag 2Chania stad — Rethymnon — Heraklion — Palekastro

(Circa 297 kilometer)

We rijden vandaag voorbij aan het meest bezochte deel van Kreta. We passeren Heraklion, de hoofdstad van het eiland. Hier bevinden zich restanten van de Turkse overheersing en in de omgeving is het Minoïsch paleis Knossos. De daarna volgende kuststreek kent enerzijds de drukbezochte stranden en hotels, maar beschikt anderzijds ook over een ruige natuur, die het gebied omlijst. Over Agios Nikolaos later meer. We rijden verder langs de Golf van Mirabello richting Sitia door de vallei van Kavousi. Sitia is een pittoresk stadje met verscheidene (vis)tavernes langs de haven. Het landschap rondom Sitia is niet zo ruig als elders op Kreta. De omliggende bergen overschrijden de 800 meter niet en de omgeving is groen en vruchtbaar, terwijl het strand scherp af steekt tegen het diepblauwe water. Voorbij Sitia wordt de weg naar Palekastro smaller. U overnacht in Palekastro.

Dag 3Omgeving Palekastro

Palekastro, gelegen in de meest oostelijke hoek van Kreta, is een vriendelijk ogend dorp. Het idyllische palmenstrand van Vai bevindt zich 6 kilometer ten noorden van Palekastro. Het bos van talloze palmbomen begint in een vallei en loopt door tot aan het zandstrand. Het historische Toplou-klooster ligt 8 kilometer noordwestelijk van Palekastro. Het gebouw rijst als een bolwerk boven het dorre landschap uit en beschikt over waardevolle iconen en prachtige muurschilderingen. Bovendien is de omgeving rijk aan overblijfselen uit de Minoïsche tijd.

Ook het dorp Ano Zakros verdient belangstelling. Vanaf het dorpsplein leidt een weg naar een beschutte baai. Opgravingen hebben hier een Minoïsch paleis bloot gelegd. U overnacht in Palekastro.

Dag 4Palekastro — Piskokefalo — Makrigialos — Ierápetra

(Circa 60 kilometer)

De autorondreis laat u vandaag afzakken naar het zuiden van Kreta. Onderweg naar het zuiden komt u langs de plaatsen Piskokefalo, Episkopi en Lithines. Vooral het laatste is een schilderachtig dorp dat tegen een heuvel ligt, geheel omringd door olijfboomgaarden. Vervolgens naar Makrigialos. dat ongemerkt overloopt in Analipsi. Door naar Ierapetra komt u langs het prachtige strand van Agia Fotia. Ierapetra is de zuidelijkste stad van Griekenland. Het klimaat is gunstig waardoor de omgeving van de stad een van de grootste tuincentra voor groente en fruit van Griekenland is geworden. U overnacht in Ierapetra.

Dag 5Omgeving Ierapetra

Vandaag is het een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan het vijftien kilometer verder gelegen Mirtos. Achter het dorp rijst het Dikti-gebergte met een ongerepte natuur met wilde, bloeiende planten en de betoverende uitzichten vanuit de bergdorpen. Vanuit Ierapetra kunt u ook Agios Nikolaos dat u eerder voorbij was gereden, bezoeken. De afstand vanuit Ierapetra is dertig kilometer. Ongeveer vijfendertig kilometer ten westen van Agios Nikolaos ligt op een hoogte van 900 meter het Lasithi-plateau, bekend vanwege de vruchtbaarheid en de vele windmolentjes. U overnacht in Ierapetra.

Dag 6Ierápetra — Kokkinos Pirgos — Spili — Agia Galini

(Circa 140 kilometer)

Richting Agia Galini passeren we Ano Vianos, gebouwd tegen het bergmassief. Op het dorpsplein staat een eeuwenoude plataan. Ook de karakteristieke tavernes dragen bij aan het authentieke aanzien van het plein. Vanuit Ano Vianos kunt u de fraaie en stille stranden van Arvi en Keratokambos bereiken. Richting Kokkinos Pirgos komt u door de Messara-vlakte, de meest uitgestrekte en vruchtbare vlakte van Kreta. Kokkinos Pirgos heeft een zandstrand van maar liefst 12 kilometer breed. Verder oostelijk ligt Festos, dat na Knossos werd blootgelegd. Iets verder ligt Gortys met overblijfselen van de stad die ten tijde van de Romeinse en Byzantijnse overheersing de hoofdstad van Kreta was. Ten zuiden van Festos ligt Matala, een plaatsje dat in de jaren ’60 geliefd was bij hippies, die zich hier in de grotten langs het strand ophielden.

Ten noorden van Festos voert een schitterende route door het Idi-gebergte. Het dorp Zaros is bekend om zijn overvloed aan bronwater. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de forel die hier gekweekt wordt. U eindigt dag zes van uw autorondreis in de levendige havenplaats Agia Galini. U overnacht in Agia Galini.

Dag 7Agia Galini — Chania-stad

(Circa 150 kilometer)

Tijdens de route naar Chania passeert u het dorp Spili, met de leeuwenkoppen waaruit ijskoud water stroomt. Vervolgens leidt de weg door de indrukwekkende Kourtaliotiki-kloof en komt uit bij Preveli. Het gelijknamige 16e eeuwse klooster ligt op de heuvel. Er daalt een pad af naar de kust waar een rivier door de kloof in zee stroomt. De rivier heeft hier een lagune met watervalletjes gevormd, omgeven door palmbomen en rotspartijen. Plakias vormt een prima stop voor de lunch van vandaag. Het strand strekt zich uit langs het dorp en de terrassen aan het water ontvangen u met plezier.

We steken het eiland over op een van de smalste punten, waarna Rethymnon bereikt wordt. De Venetiaanse gebouwen en Turkse huizen getuigen van een roemrucht verleden. Het oude stadsdeel aan de voet van de ruïnes van de burcht is gezellig en het strand strekt zich over 16 kilometer uit. U overnacht in Chania of omgeving.

Dag 8Transfer

Vandaag is de laatste dag van uw autorondreis. U rijdt terug naar de luchthaven voor uw vertrek naar huis of naar een van de woningen of hotels uit ons aan bod voor een verlenging.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief de ter plaatse te betalen milieubelasting, variërend van 1,50 tot 5,00 per nacht afhankelijk van de classificatie van uw verblijf.
Iedere vrijdag
19 apr t/m 25 april
26 april t/m 9 mei
10 mei t/m 30 juni
1 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 17 okt
18 okt t/m 2 nov
8 dagen p.p.
v.a. 924
v.a. 1024
v.a. 924
v.a. 1024
v.a. 924
v.a. 1024
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redleijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Daihatsu Cuore of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto uw voorkeur heeft. Wij nemen na de aanvraag zo spoeding mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Inclusief 10 kg handbagage. Ruimbagage is telefonisch bij te boeken; 15 kg voor € 48, 20 kg voor € 60, 25 kg voor € 70.
• Prijzen zijn inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen met ontbijt in eenvoudige middenklasse hotels.
• De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling en exclusief milieubelasting (ter plaatse te voldoen).• Voor condities betreffende autohuur zie prijzen autohuur.
• Prijzen andere combinaties (aantal mensen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.
• Prijzen zijn onder voorbehoud.

• Inclusief telefonische hostess service gedurende uw vakantie.
• Inclusief digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten