Ross Holidays
Meer over Zuid-Kreta

Zuid-Kreta

Verblijf in Huize Anemóni en Ánemos te Plakiás op Zuid-Kreta, 7 dagen
maandag 15 tot en met zondag 21 december 2014

2 personen   € 849,- p.p.

Inclusief: Vlucht van Amsterdam naar Athene v.v.
20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag inbegrepen
Binnenlandse vlucht van Athene naar Heráklion v.v. inclusief bagage
Transfer naar de activiteiten v.v. volgens programma
Picknick op het veld (dag 3) en afsluitend diner (dag 6)
Verblijf op basis van 2 personen (logies) in een studio van Huize Anemóni of een app. van Huize Ánemos
(eenpersoonsprijs € 999,-)

Dag 1 Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Heráklion brengt de bus u naar Plakiás voor een verblijf in Huize Anemóni en Huize Ánemos. De rest van de dag kunt u naar eigen idee doorbrengen. Wellicht een korte wandeling of een bezoek aan de kade van Plakiás. Uiteraard vertellen wij u deze dag de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 Wandelen door olijfgaarden

Vandaag maken we een wandeling langs en door de olijfgaarden in de omgeving van Plakías. Tijdens deze wandeling krijgt u uitleg over de omgeving, de olijfbomen en de verschillende manieren van oogsten. Deze dag is een voorbereiding op de olijvenpluk, waarmee we morgen gaan beginnen. Tevens brengen we een bezoek aan de wijndistilleerderij van de familie Zouberákis, waar wijn op traditionele en biologische manier geproduceerd wordt. Uiteraard is het de bedoeling dat we ook een glaasje proeven.

Dag 3 De pluk

Sellia_581Vandaag gaan we samen olijven plukken in Selliá. We zullen netten uitspreiden onder de bomen waarna we de olijven uit de bomen zullen ´slaan´. De olijven worden daarna verzameld in zakken en op de auto geladen. Onze lunch is de gebruikelijke picknick (inclusief) op het veld. Na de oogst brengen we de olijven naar de fabriek waar we het proces van olijf tot olijfolie kunnen volgen.

Dag 4 Dagje Réthymnon

De ochtend doen we rustig aan en kunnen we bijkomen van het werk van gisteren. In de middag brengen we een bezoek aan de stad Réthymnon. Hier maken we een wandeling door de prachtige oude binnenstad waarna we zullen neerstrijken bij een van de vele ‘rakádika’. In deze cafeetjes in de binnenstad zullen we genieten van live muziek en de heerlijke mezedes (kleine gerechtjes).

Kreta_Rethymnon_st (3) Kreta_Rethymnon_st (4)

 

Dag 5 Argiroúpoli

Het zou zonde zijn om niet wat van Kreta te zien tijdens uw bezoek. Daarom brengen we vandaag een bezoek aan het waterrijke dorp Argiroúpoli. Hier zullen we een wandeling maken door de de avocadovelden en de omringende natuur. In deze plaats worden verschillende verzorgingsproducten gemaakt van de avocado. Onze wandeling gaat van Argiroúpoli naar het oude Láppa, waar restanten zijn uit de Minoïsche en Romeinse tijd, zoals een poort, vloermozaïeken en enkele graftombes. In Argiroúpoli gebruiken we de lunch in een taverne (exclusief).

Dag 6 Plukken en proeven

Onze plukactie is nog niet voltooid. Dus ook vandaag zullen we nog aan de slag gaan voor een geslaagde oogst. Na het plukken bereiden we samen de avondmaaltijd (inclusief), uiteraard met gebruik van de olijfolie als belangrijkste ingrediënt. Ook de bekende feta kaas uit Selliá zal zeker niet ontbreken. Deze halen we bij de plaatselijke kaasmakerij.

Dag 7 Vertrek

Na deze bijzondere week vertrekt u vandaag weer met de transferbus richting Heráklion voor de vlucht via Athene naar Amsterdam. De route gunt u nog een laatste blik op Kreta en wordt het tijd om langzaam afscheid te nemen.

Reserveringsverzoek Terug naar het overzicht

AGREKO_39 AGREKO_17 AGREKO_24