Terug naar Alonissos
Home > Alonissos > Bezienswaardigheden Alonissos

Bezienswaardigheden Alonissos

Op en met name rondom het eiland is het een explosie van natuurschoon. Het eiland is niet voor niets onderdeel van het National Marine Park. De natuur- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Diverse musea, kerken en kloosters vinden een plaats op dit eiland. De historie van het eiland komt weer even tot leven.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Een botanisch paradijs

Het landschap van Alonissos is groen en heuvelachtig en diverse paden kronkelen over het eiland. Tijdens een wandeling ontmoet u behalve de weelderige natuur, vele baaien, kerkjes en om een beetje op te frissen, kunt u onderweg een duik nemen in de zee.

Lees meer

Rustieke dorpjes aan het water

Alonissos heeft slechts enkele dorpjes. Sommige tellen niet meer dan een handjevol huizen en een kerk. Lopend langs de tavernes en winkeltjes, over de kleine pleinen en trapstraatjes, voelt u even de sfeer van het typische eilandleven.

Lees meer

Eilandjes rondom Alonissos

In het National Marine Park liggen vele onbewoonde eilanden. Hier bevinden zich diverse zeldzame plant- en diersoorten, waardoor ze niet allemaal bezocht mogen worden.

Lees meer

Kerken en kloosters

Alonissos kent diverse kerken en kloosters. De tijd is verschillende kerken aan te zien, maar de meesten zijn nog indrukwekkend genoeg voor een bezoek.

Lees meer

Musea op Alonissos

Alonissos is bijzonder door zijn eenvoud en natuurlijke schoonheid. De historie van het eiland wordt samengevat in twee musea.

Lees meer

National Marine Park

Samen met de omliggende eilanden vormt Alonissos het National Marine Park. Dit is het grootste maritieme natuurreservaat van Europa.

Lees meer

Zeehond Victoria

Zeehond Victoria is een wees monniksrob die de wereld heeft rondgereisd. De medewerkers van MOm helpen zeehonden om ze weer terug te krijgen in hun natuurlijke omgeving.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Alonissos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten