Terug naar Corfu
Home > Corfu > Corfu bezienswaardigheden

Corfu bezienswaardigheden

Corfu kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Corfu staat bekend om de groen gekleurde heuvels, bebossing en de vele olijfboomgaarden langs de wegen. Het wordt niet voor niets de groene parel van de Middellandse Zee genoemd.

In het noordoosten zijn dorpen tegen de hellingen geplakt en de slingerende kustlijn mondt uit bij de kiezelstranden die worden omringd door rotsformaties. Het is ook zeker de moeite waard om de romantische baai Canal d’Amour te bezoeken.

Richting het zuiden van het eiland springen de mooie (langgerekte) zandstranden in het oog. De vele eilandjes voor de kust en het azuurblauwe water vormen een mooie aanblik. Een ideale bestemming voor een zonvakantie dus. Maar ook diegene die meer op zoek is naar natuur, cultuur of een actieve vakantie kan op Corfu een heerlijke tijd beleven, door bijvoorbeeld een wandeltocht naar de top van de Pantokrator of de geschiedenis doen herleven in het Achillon, het voormalige buitenpaleis van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Ook Angelokastro, één van de meest belangrijke Byzantijnse forten van Corfu gebouwd op een hoge rots, is een bezoek waard of maak een doortocht richting het zuiden waar vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen in het gebied rondom Korission.

Bezienswaardigheden van Corfu bestaat uit een combinatie van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Ga direct naar de interactieve kaart

Overzicht van dorpen Corfu

Bezienswaardigheden

Pontikonissi

Vlak achter de landingsbaan van het vliegveld ligt de wijk Kanoni, de Vlacherna kerk en Pontikonissi, ook wel ‘ Mouse Island’ geheten. Dit is de meest bekende en gefotografeerde plek op Corfu, prijkend op vele brochures.

Lees meer

Achillion

Achillion is een paleis dat in opdracht van keizerin Elizabeth is gebouwd als plek om op verhaal te komen.

Lees meer

Corfu-stad

De stad vormt het middelpunt van het eiland en is met recht een hoofdstad. Opvallend zijn de hoge, klassieke huizen in de oude stad tussen het Oude Fort (Paleó Frourío) en het Nieuwe Fort (Néo Frourío.

Lees meer

Paleo Perithia

Aan de voet van de Pantokrator ligt het dorp Paleo Perithia. Het inmiddels verlaten dorp dateert uit de 14e eeuw.

Lees meer

Mon Repos en de tempel van Kardaki

De wandeling door het park van het kasteel van Mon Repos is misschien wel een van de mooiste tochten op Corfu. Tijdens uw wandeling tussen de eeuwenoude bomen komt u langs restanten van een Dorische Tempel.

Lees meer

Culinaire verleidingen van Corfu

Corfu is een Walhalla als het gaat om tavernes en leuke plaatsen om een drankje te doen. Uiteraard is het aan het Liston op Corfu-stad goed toeven.

Lees meer

Angelokastro

Het kasteel Angelokastro is een van de belangrijkste kastelen uit de Byzantijnse periode en is gebouwd op een hoge rots.

Lees meer

Canal d'Amour

Canal d'Amour is gelegen aan de noordwest kust van Corfu. Deze kust wordt gekenmerkt door de schitterende stranden.

Lees meer

Korission lagune

Korission is de grootse lagune van Corfu en kent een grote veelzijdigheid aan flora en fauna. Ontdek het gebied te voet.

Lees meer

Kumquat

De kumquat is een vrucht die men veel terug ziet op Corfu, maar oorspronkelijk uit China komt. Kumquat betekent 'goud oranje'.

Lees meer

Lokale lekkernijen van Corfu

En dan denken we niet alleen aan het overheerlijke eten wat er op Corfu wordt klaargemaakt, of de zalige loukoumi die wordt gepresenteerd, maar aan inheems gebottelde drank die het eiland grote faam geven.

Lees meer

Muzikale traditie in Gastouri

Gastouri is niet alleen bekend vanwege het Paleis van Sisi, maar ook de muzikale traditie, waar overigens heel Corfu rijk aan is.

Lees meer

Pantokrator

Een tocht naar de Pantokrator-top wordt beloond met een schitterend uitzicht. Wanneer het helder is, is vrijwel heel Corfu en zelfs het vasteland te zien.

Lees meer

Wandeling door het oude fort

Corfu-stad wordt gedomineerd door een aantal gebouwen uit het verleden waar het Oude Fort, het Paleo Frourio, een in het oog springend voorbeeld van is.

Lees meer

Cricket

De Engelse invloed op Corfu heeft er voor gezorgd dat cricket de nummer 1 volkssport is op dit eiland.

Lees meer

Donkey Rescue

Op de noordelijke helft van Corfu is sinds 2004 een ezelsopvang voor zieke en zwakke ezels gevestigd.

Lees meer

Doukades

Een van de mooiste traditionele dorpjes van Corfu, is in het noordwesten gelegen dorpje Doukades. Het dorpje is uitgeroepen tot een traditionele nederzetting, gebouwd van steen op een hoogte van 170m.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten