Vakantie Kefalonia

Jaren geleden ben ik eens door een vriend uitgenodigd om op vakantie te gaan naar Kefalonia. Binnen een uurtje was ik met de boot in Fiskardo op Kefalonia.

Vervolgens heb ik drie dagen lang over het eiland getoerd en ben ik met de mond open gebleven over de mooie azuurblauwe wateren van en de schitterende uitzichten over het imposante Kefalonia. Het eiland kent bijna geen toerisme vanuit Nederland. Kefalonia is kleinschalig en is daarmee een echte Ross Holidays bestemming.

Lees verder

Vakanties op Kefalonia

Bezienswaardigheden

Kefalonia kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Kefalonia

Dorpen

Kefalonia kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Kefalonia

Wandelen

Kefalonia leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
poros_106.jpg

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Kefalonia

Excursies

Om uw verblijf op Kefalonia nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Kefalonia
/bestemmingen/kefalonia/fotos-van-gasten
/bestemmingen/kefalonia/interactieve-kaart
/bestemmingen/kefalonia/geschiedenis
/bestemmingen/kefalonia/lokale-gerechten

Over Kefalonia

In de Ionische Zee liggen zo’n driehonderddertig grotere en kleinere eilanden waarvan er slechts vijftien bewoond zijn. De naam is te danken aan de zeven grootste eilanden van deze groep; de Eptanísa ofwel de Zeven Eilanden.

Ligging


Het eiland Kefalonia maakt samen met het eiland Ithaki deel uit van de Prefectuur van Kephallinia. Het totale gebied is verdeeld in acht provincies. De hoofdstad Argostoli ligt aan de gelijknamige baai, in het zuidwesten van het eiland. Kefalonia is min of meer in het midden gelegen van de Ionische Eilanden en het verst verwijderd van het vasteland van Griekenland. Met een oppervlakte van 781 km² is Kefalonia niet alleen het grootste eiland van deze archipel, maar ook het meest bergachtige.

Landschap


Kefalonia heeft een gemiddelde lengte van tachtig en een gemiddelde breedte van vijfenveertig kilometer. Het grillig gevormde eiland wordt gedomineerd door het gebergte Aenos met een hoogste top van 1628 meter. Deze top is zelfs vanaf het vasteland van Griekenland te zien. Ook de rest van het eiland is bedekt met bergen en heuvels met hoogtes tot 1100 meter. Vlaktes zijn er maar weinig en bovendien klein van oppervlakte. Deze zijn voornamelijk te vinden langs de oost- en de westkust, zoals de valleien van Kranaia, Lixouri en Sami. De tweehonderdvijftig kilometer lange kustlijn is rijk voorzien van diepe inhammen en vol met contrasten. Er zijn lange zandstranden, steile rotskliffen en indrukwekkende grotten te genieten tijdens een vakantie op Kefalonia. De flora is zeer gevarieerd op het eiland. Vooral in het Aenos-gebergte komen veel zeldzame bloemen en planten voor. De berg is voornamelijk begroeid met een uniek soort spar, die in deze aantallen alleen op Kefalonia voorkomt.

Flora en fauna


Iedere bloem en plant heeft zijn eigen bloeiseizoen. Daardoor is het eiland steeds een kleurenpallet. Wilde bloemen bieden een schitterend schouwspel aan kleuren en geuren. Anemonen, madeliefjes, irissen en wilde orchideeën zijn slechts een kleine greep uit het rijke assortiment. De vele soorten pijnbomen, sparren, eiken, cipressen en olijfbomen dragen bij aan de uitgebreide kleurschakeringen. Ook kruiden zijn hier in overvloed in de natuur te vinden. Zo groeit hier valeriaan, oregano, tijm, rozemarijn, mint, te veel om op te noemen. De struikgewassen maken het compleet en vullen de ruimte tussen de bomen en het laaggewas. Hier vindt men onder andere de oleander en de arbutus, ofwel de aardbeiboom, waaraan een soort wilde, zoete aardbei groeit. Verder zijn er op het eiland veel boven- en ondergrondse meren. De natuurliefhebber kan hier tijdens zijn vakantie genieten van de rijkdom die de natuur te bieden heeft.

Vruchtbaarheid


Doordat het eiland erg bergachtig is, is er een tekort aan vruchtbare grond. Het is altijd moeilijk geweest om gecultiveerd land te creëren. Hierdoor was het steeds moeilijk een middel van bestaan te vinden. Het verrast daarom niet dat er in het verleden massale emigratie plaatsvond. Inmiddels zijn er heel wat mensen teruggekomen om hier een bestaan op te bouwen.

Ochi


De Kefaloniërs staan in heel Griekenland bekend om hun eigenschap te vechten in moeilijke omstandigheden en om hun schranderheid. Hun wil om uit te blinken blijkt uit het feit dat Kefalonia een aanzienlijk aantal schrijvers, dichters, geleerden en politici heeft voortgebracht. Waaronder de voormalige eerste minister Metaxas, die vooral bekend werd om zijn weigering de Italianen over het Griekse territorium te laten passeren in 1940. Zijn beroemde ‘ochi’ (‘nee’) richting Mussolini wordt heden ten dage nog in heel Griekenland jaarlijks gevierd op 28 oktober.

Landbouw


De beperkte landbouwmogelijkheden zijn niet alleen te wijten aan het reliëf, maar ook aan het gebrek aan rivieren en meren, oftewel aan water. Onder andere in het zuidoosten van het eiland, in de omgeving van Sami, bevindt zich een meer. Van dit meer, met de naam Avythos, zeggen de bewoners van het eiland dat het bodemloos is. Ondanks alle beperkende omstandigheden zijn de Kefaloniërs er toch in geslaagd om elke bruikbare centimeter van de grond te benutten voor de landbouw. Momenteel worden er voornamelijk olijven, druiven, amandelen, fruit en citrusvruchten verbouwd.

Autohuur


Om het gehele eiland tijdens uw vakantie te kunnen ontdekken kan men een auto huren op Kefalonia. Bij het maken van een boeking kunt u er al voor kiezen om dit te doen. Meer informatie over het huren van een auto is hier te vinden

Beleef Kefalonia 360 graden

Interactieve kaart

Accommodaties
Plaatsen
Bezienswaardigheden
Stranden
Luchthavens

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord