Terug naar Kefalonia
Home > Kefalonia > Bezienswaardigheden Kefalonia

Bezienswaardigheden Kefalonia

Kefalonia wordt gekenmerkt door het bergachtige en het kleurrijke landschap. De wandelliefhebber is hier dan ook zeker op zijn plaats. De natuur laat zijn bijzondere krachten zien in de Drogati-grot en het Melissani Lake en ook de mooiste stranden verschijnen aan de kust. Hiermee biedt dit eiland voor ieder wat wils.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Drogarati-grot

In de omgeving van Sami zijn twee bijzondere natuurverschijnselen waaronder de grot van Drogarati. De grot kent indrukwekkende formaties van stalagmieten en stalactieten.

Lees meer

Captain Corelli's Mandolin

Het verhaal Captain Corelli's Mandolin speelde zich af op Kefalonia en werd tevens verfilmd. Het merendeel van dit verhaal werd opgenomen in en rondom Sami.

Lees meer

Nationale Park-Aenos gebergte

In het Nationale Park Aenos-gebergte op kefalonia groeien vele zeldzame planten en bomen. Enkelen komen zelfs alleen hier voor.

Lees meer

Melissani lake

In het meer van Melissani komt het water dat aan de kust bij Argostoli onder de grond verdwijnt, weer aan de oppervlakte. Door de lichtinval verandert de kleur van het water constant.

Lees meer

Caretta Caretta

De waterschildpad is een veelvoorkomend dier in de wateren rondom Kefalonia. In de zeeën van Griekenland zijn er twee soorten waterschildpadden te bespeuren waaronder de Caretta Caretta.

Lees meer

Het dorp Assos op Kefalonia

Men kan wel zeggen dat dit het meest pittoreske dorp van Kefaloniá is. Als men het dorp nadert, zal menige mond openvallen van verbazing, zo mooi is het gelegen met twee prachtige baaien aan weerszijden van de dorpskern.

Lees meer

Het klooster van Agios Gerasimos

In de Omala-vallei in zuidwesten van het eiland ligt het klooster van Agios Gerasimos. Gerasimos is de beschermheilige van Kefalonia.

Lees meer

Lixouri

Lixouri is een gezellige havenplaats in het westen van Kefalonia. Rij vanuit Argostoli langs de baai naar het stadje en u wordt onderweg getrakteerd op prachtige uitzichten.

Lees meer

Fiskardo

Fiskardo wordt ook wel het mooiste dorp van Kefalonia genoemd. Het is een kleurrijk en pittoresk vissersdorp gelegen in het bosrijke noorden van het eiland.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord