Terug naar Kefalonia
Home > Kefalonia > Bezienswaardigheden Kefalonia

Bezienswaardigheden Kefalonia

Kefalonia wordt gekenmerkt door het bergachtige en het kleurrijke landschap. De wandelliefhebber is hier dan ook zeker op zijn plaats. De natuur laat zijn bijzondere krachten zien in de Drogati-grot en het Melissani Lake en ook de mooiste stranden verschijnen aan de kust. Hiermee biedt dit eiland voor ieder wat wils.

Ga direct naar de interactieve kaart

Overzicht van dorpen Kefalonia

Bezienswaardigheden

Het klooster van Agios Gerasimos

In de Omala-vallei in zuidwesten van het eiland ligt het klooster van Agios Gerasimos. Gerasimos is de beschermheilige van Kefalonia.

Lees meer

Argostoli

In het zuiden van Kefalonia ligt Argostoli, de hoofdstad van het eiland. Naast de brug die u ingang verschaft tot de stad, laat een Caretta-waterschildpad zich regelmatig zien! De gezelligheid van de stad wordt niet in de laatste plaats bepaald door de aanwezigheid van de universiteit. De terrassen zijn ruimschoots aanwezig en goed bezet.

Lees meer

Assos op Kefalonia

Men kan wel zeggen dat dit het meest pittoreske dorp van Kefaloniá is. Als men het dorp nadert, zal menige mond openvallen van verbazing, zo mooi is het gelegen met twee prachtige baaien aan weerszijden van de dorpskern.

Lees meer

Bijzondere wijn uit Kefalonia

Geef een fles wijn als geschenk en de ontvanger voelt zich geliefd, warm en welkom. Een traditie die ooit, volgens de Griekse mythen, is gestart door de god Dionysos. En als u de frisse, van Kefalonia afkomstige, wijn Robola heeft geproefd, zult u dit gevoel alleen maar kunnen beamen.

Lees meer

Captain Corelli's Mandolin

Het verhaal Captain Corelli's Mandolin speelde zich af op Kefalonia en werd tevens verfilmd. Het merendeel van dit verhaal werd opgenomen in en rondom Sami.

Lees meer

Caretta Caretta schildpad op Kefalonia

De waterschildpad is een veelvoorkomend dier in de wateren rondom Kefalonia. In de zeeën van Griekenland zijn er twee soorten waterschildpadden te bespeuren waaronder de Caretta Caretta.

Lees meer

Drogarati-grot

In de omgeving van Sami zijn twee bijzondere natuurverschijnselen waaronder de grot van Drogarati. De grot kent indrukwekkende formaties van stalagmieten en stalactieten.

Lees meer

Duiken op Kefalonia

Kefalonia is een betoverend eiland, maar het staat ook bekend om haar levendige onderwaterwereld. Het leven onderwater is net zo kleurrijk als dat erboven. Het is dan ook een graag geziene bestemming voor duikliefhebbers.

Lees meer

De smaak van Kefalonia

De lokale delicatessen van Kefalonia bieden een optie voor ieders smaakpalet. Ziltige fetakaas en zoete, geroosterde amandelen zijn slechts enkele bekende lekkernijen die door het eiland worden geproduceerd.

Lees meer

Fiskardo

Fiskardo wordt ook wel het mooiste dorp van Kefalonia genoemd. Het is een kleurrijk en pittoresk vissersdorp gelegen in het bosrijke noorden van het eiland.

Lees meer

Kreatopita, vleespastei uit Kefalonia

De traditionele Kefaloniaanse vleespastei kreatopita was vroeger echt een gerecht voor speciale gelegenheden. En alleen voor hen die een kudde geiten hadden om aan vlees te komen.

Lees meer

Romantiek van de Mandolinata

De bewoners van Kefalonia staan bekend om hun muzikale tradities. Dit geldt overigens voor de hele Ionische Eilanden groep, maar Kefalonia spant de kroon. De muziek heeft zelfs een eigen naam: de muziek van de Ionische School.

Lees meer

Meer van Melissani

In het meer van Melissani komt het water dat aan de kust bij Argostoli onder de grond verdwijnt, weer aan de oppervlakte. Door de lichtinval verandert de kleur van het water constant.

Lees meer

Nationale Park-Aenos gebergte

In het Nationale Park Aenos-gebergte op kefalonia groeien vele zeldzame planten en bomen. Enkelen komen zelfs alleen hier voor.

Lees meer

Palia Vlachata

Deze ruïnestad ligt in het achterland van Sami en Karavomilos. De huizen liggen er verlaten bij en een wandeling leidt vaak tot aangename verrassingen. De stilte wordt er onderbroken door het jaarlijkse festival dat hier wordt gehouden.

Lees meer

Scheepvaartmuseum Sami

Bij de ingang is iedereen nog een bezoeker, zodra men de drempel over stapt is men mijn gast.

Lees meer

Een uitzonderlijke wijn

Op Lixouri heeft Theodoros Orkopoulos een bijzondere manier gevonden om wijn te laten rijpen. Hij doet dit onder water.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten