Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Met de wind in de zeilen

Lefkas

Als u van water en zon houdt, is zeilen geen moeilijke keuze. Zeker in het vaargebied rondom Lefkas komt u volop aan uw trekken. Talrijke beschutte baaien, gezellige havens en een verstrekkende, helderblauwe zee.

Met haar bijna oneindig veel water en kustlijnen is Griekenland voor velen een ultieme zeilbestemming. Daar komt bij de dat de zon vaak hoog aan de hemel staat en het zeewater een aangename temperatuur heeft. De Ionische Eilanden zijn een geschikt vaargebied voor de recreatieve zeiler. De eilanden liggen relatief dicht bij elkaar, er is een veelvoud aan baaien en havens om aan te leggen en de wind waait gemiddeld vanaf het middaguur tot het einde van de middag. Deze is zelden heel krachtig, maar is wel voldoende om een leuke uitdaging aan te gaan.

Bent u een ervaren zeiler, dan kunt u zogenaamd bare boat een jacht huren. U bepaalt dan zelf waar u wilt varen; de zee is van u. Een ‘open zee vaarbewijs’ is hiervoor verplicht. De havenpolitie registreert uw gegevens na de incheck en uitleg kunt u op pad. Het zeiljacht ligt voor u klaar in de haven en alles is aan boord. Ondanks dat men vaak zegt dat het gebied rondom Lefkas ‘gemakkelijk’ is, blijft het een zee en moet u bedacht zijn op de onvoorspelbaarheid van de natuur.

Heeft u wel ervaring, maar denkt u dat u toch af en toe wat hulp kunt gebruiken? Dan kunt u ook in flottielje gaan varen. U vaart dan individueel mee in een groep van boten. U krijgt een briefing over wat de plannen van de dag zijn waarna iedereen op zijn eigen tempo vaart en aanlegt waar hij wil. Aan het einde van de dag treft u elkaar in de afgesproken haven. De flottieljeleider vertrekt als laatste uit de haven en legt als eerste in de volgende haven weer aan. Zo zijn zij er altijd om eventueel een handje te helpen als het niet helemaal loopt zoals u wenst. Vaak worden er plannen gemaakt om samen te eten, maar dit is zeker geen verplichting. Vindt u ergens onderweg een plek waar u wel zou willen blijven? Een telefoontje naar de flottielje leider dat zij niet op u hoeven te wachten en u kunt gerust uw anker uitgooien voor een overnachting.

Het is ook mogelijk om met een schipper aan boord te gaan varen. Zo voelt u zich, ondanks dat u geen zeilervaring heeft, toch de koning van de zee. De schipper kent de routes en in overleg vaart hij daar waar u wil.

Na het zeilen nog een weekje aan land verblijven kan ook. Dat is een hele andere beleving dan vanaf zee en zo kunt u het binnenland ontdekken. Vraagt u naar de mogelijkheden bij ons team.

op de kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten