Terug naar Zakynthos
Home > Zakynthos > Bezienswaardigheden Zakynthos

Bezienswaardigheden Zakynthos

Dat Zakynthos meer is dan zon, zee en zaligheid is ons wel duidelijk geworden. Het eiland Zakynthos heeft interessante plekken zoals een spectaculaire kustlijn en met een boot is dit een ware ontdekkingstocht.

Het eiland is bergachtig en het binnenland heeft tal van karakteristieke dorpen waar de sfeer uit het verleden niet is verdwenen. Er zijn diverse kloosters en oude bouwwerken te zien. Wandelen is een perfecte manier om het binnenland te verkennen. U wordt getrakteerd op fraaie uitzichten. De stad heeft vele interessante aspecten, van oud tot nieuw en tevens voor de innerlijke mens is ruimte. En natuurlijk de Caretta Caretta schildpad is een druk besproken onderwerp.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Askos Stone Park

Het Askos Stone Park op Zakynthos is een huis, tuin en keuken dierenpark. Het park biedt niet alleen een leefruimte aan de dieren, maar is tevens een mooi wandelgebied.

Lees meer

Blue Caves

Door de erosie van duizenden jaren zijn op Zakynthos prachtige rotspartijen ontstaan die oprijzen uit de zee. De ochtendlichtinval maakt het beeld wonderschoon.

Lees meer

Caretta Caretta schildpadden Zakynthos

De caretta caretta schildpad is een schildpad dat veel voorkomt in het beschermd natuurreservaat met de naam Het National Marine Park op Zakynthos.

Lees meer

Eigenwijs eten

Eigenwijs: zo zouden veel Grieken de excentrieke keuken van Zakynthos omschrijven. Zakynthos is een vruchtbaar eiland waar veel kan groeien, maar dit betekent niet dat de inwoners zomaar alles eten.

Lees meer

Eva de schildpad

Zakynthos is het meest bezochte eiland door de Caretta caretta. De schildpad wordt bedreigd door de aanwezigheid van de mens. Om te helpen adopteerden wij Eva, een gewonde schildpad.

Lees meer

Kloosters van Zakynthos

Zakynthos is bezaaid met kloosters. Sommige met kleurrijke kunstwerken en iconen, andere met een rustgevend uitzicht net buiten de voordeur. En bij enkele kunt u zomaar een monnik tegen het lijf lopen.

Lees meer

De knusse dorpjes

De dorpen in het binnenland van Zakynthos zijn eigenlijk precies zoals dorpen horen te zijn. Gemoedelijk, zonder de stress van het moderne leven.

Lees meer

De levendige badplaatsen

Aan de kustlijn van Zakynthos zult u het ene na het andere strand vinden. Het is dan ook niet zo gek dat juist daar populaire badplaatsen zijn ontstaan.

Lees meer

Leven van het land

Na tien jaar in Athene te hebben gewoond, besloten Angela en Dionysios Logothetis terug te keren naar Zakynthos. Hun thuis is nu de biologische familieboerderij waar ze leven van het land.

Lees meer

Limni Keri

Op weg naar Keri komen we langs Limni Keriou, oftewel het meer van Keri. Vroeger heeft een badplaats zich hier gevormd, wat zich heeft ontwikkeld tot een gezellig oord met diverse tavernes.

Lees meer

Het schildpaddeneiland Marathonisi

Er wordt gezegd dat het groene eiland Marathonisi, in de baai van Laganas, op een schildpad lijkt. Als u goed kijkt, ziet u een kop en het schild erachter. Het is logisch dat deze vergelijking wordt gemaakt. De Caretta Caretta schildpad komt hier veelvuldig aan land om gedurende de broedtijd hier haar eieren te leggen in het warme zand.

Lees meer

Navagio Beach

Zonder twijfel het meest gefotografeerde strand van Zakynthos, Navagia, oftewel Shipwreck beach. Dit strand dat omringd wordt met hoge, witte krijtrotsen heeft een bijzondere geschiedenis.

Lees meer

Op ontdekkingstocht in de grotten

Langs de kustlijn stijgen hoge, steile rotsen strak boven het water uit. Ze zijn krijtwit en lichtgrijs van kleur, maar hebben hier en daar een donkere, zwarte inham. Dit zijn de grotten van Zakynthos.

Lees meer

Reis door de tijd

Wandelend door de straten van Zakynthos trekken er heel wat eeuwen aan u voorbij. Tenminste, als het om architectuur gaat.

Lees meer

Solomos-plein

Op de kade van Zakynthos-stad ligt een groot plein. Hier en daar ligt een groen perkje met een palmboom op het met grijs natuursteen betegelde plein. Welkom op het Solomos-plein.

Lees meer

Het Venetiaanse fort

De oude wijk Bochali in Zakynthos-stad wordt gedomineerd door het Venetiaanse fort op de top. Boven op de heuvel wacht u een spectaculair uitzicht.

Lees meer

Verborgen schoonheid

Nét buiten Zakynthos-stad ligt een landschap van verborgen schoonheid. Heuvelopwaarts brengen smalle straatjes en steegjes u bij de wijk Bochali.

Lees meer

De verzonken stad

Oude, versteende resten van een belangrijk gebouw, verborgen in het ruige water van de zee. Was dit soms de oudste stad van het eiland?

Lees meer

Aan de wandel met Spyros

Twee fanatieke natuurliefhebbers en wandelaars hebben hun krachten gebundeld en zijn een paar jaar geleden begonnen met het organiseren van wandeltochten op Zakynthos.

Lees meer

Xigia

Het strand Xigia op Zakynthos is niet met de auto bereikbaar. Bij het strand ligt een klein eilandje waar zwavelhoudend water uit stroomt, een natuurlijke spa.

Lees meer

Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is de hoofdstad van het Ionische eiland Zakynthos. De stad is redelijk nieuw, maar bevat toch enkele oude evenementen.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten