Terug naar Zakynthos
Home > Zakynthos > Bezienswaardigheden Zakynthos

Bezienswaardigheden Zakynthos

Dat Zakynthos meer is dan zon, zee en zaligheid is ons wel duidelijk geworden. Het eiland heeft een spectaculaire kustlijn en met een boot is dit een ware ontdekkingstocht.

Het eiland is bergachtig en het binnenland heeft tal van karakteristieke dorpen waar de sfeer uit het verleden niet is verdwenen. Er zijn diverse kloosters en oude bouwwerken te zien. Wandelen is een perfecte manier om het binnenland te verkennen. U wordt getrakteerd op fraaie uitzichten. De stad heeft vele interessante aspecten, van oud tot nieuw en tevens voor de innerlijke mens is ruimte. En natuurlijk de Caretta Caretta schildpad is een druk besproken onderwerp.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Askos Stone Park

Het Askos Stone Park op Zakynthos is een huis, tuin en keuken dierenpark. Het park biedt niet alleen een leefruimte aan de dieren, maar is tevens een mooi wandelgebied.

Lees meer

Blue Caves

Door de erosie van duizenden jaren zijn op Zakynthos prachtige rotspartijen ontstaan die oprijzen uit de zee. De ochtendlichtinval maakt het beeld wonderschoon.

Lees meer

Xigia

Het strand Xigia op Zakynthos is niet met de auto bereikbaar. Bij het strand ligt een klein eilandje waar zwavelhoudend water uit stroomt, een natuurlijke spa.

Lees meer

Navagio / Shipwreck Beach

Zonder twijfel het meest gefotografeerde strand van Zakynthos, Navagia, oftewel Shipwreck beach. Dit strand dat omringd wordt met hoge, witte krijtrotsen heeft een bijzondere geschiedenis.

Lees meer

Caretta Caretta Schildpadden

De caretta caretta is een schildpad dat veel voorkomt in het beschermd natuurreservaat met de naam Het National Marine Park op Zakynthos.

Lees meer

Marathonissi

Het eiland Marathonissi wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de aanwezigheid van venkel wat in het Grieks Marathos is.

Lees meer

Eva de schildpad

Zakynthos is het meest bezochte eiland door de Caretta caretta. De schildpad wordt bedreigd door de aanwezigheid van de mens. Om te helpen adopteerden wij Eva, een gewonde schildpad.

Lees meer

Limni Keri

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord