Angela op Limnos

Na de weken van de voorpret was het dan eindelijk zover. In alle vroegte ben ik op Schiphol afgezet om van mijn welverdiende vakantie te gaan genieten op Limnos.

Op het vliegveld van Limnos werd ik allervriendelijkst onthaald door hostess Marian. Ik kon daarna meteen doorlopen naar de balie van de huurauto en na het invullen van de formaliteit kon ik op pad.

De route naar mijn verblijf in Agios Ioannis was keurig op papier gezet en ik reed er zonder problemen naar toe. Bij Huize Lithoessa werden alle gearriveerde gasten die dag, persoonlijk onthaald door de eigenaren.

Het uitzicht vanuit mijn appartement was met één woord grandioos te noemen, naar informatie van wat later in mijn vakantie blijkt dat de zonsondergang vanaf deze kant van het eiland het meest fraai is.

Ik heb het duingebied bezocht en het strand bij Kotsinas naast de aanwezigheid van de Kite surfers werd mijn aandacht getrokken door de aanwezigheid van een fraai natuur fenomeen. Er bloeit daar namelijk een prachtige witte lelie laag aan de grond op het witte zand heel wonderlijk.

In Kotsinas zit een fantastisch visrestaurant pal aan het water. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik bij voorkeur een vleeseter ben maar ik de verleiding niet kon weerstaan en mezelf heb uitgedaagd en uiteindelijk 5 verschillende soorten vis heb geproefd. Want zeg nou zelf dat is toch onweerstaanbaar als er aan tafel word voorgedaan hoe ik betreffende vis moet eten terwijl ze het aan de tafel voor je fileren. Ik heb het mij uitstekend laten smaken.

Een stukje verder ligt een alleraardigst kapelletje waar ik een bordje aantref Holy Water.

Je daalt een trap af, wel eerst het lampje aanklikken boven aan de trap, om vervolgens een put aan te treffen waar het water in staat. Met een touw en emmertje kun je het water naar boven hengelen en naar keus een slok nemen of jezelf besprenkelen.

Schuin voor het Kapelletje, waar het uitzicht erg fraai is, staat een beeld van een strijdende dame met zwaard Maroúla. Zij is een van de vrouwelijke helden die het eiland heeft geholpen de Venetianen en de Turken van het eiland weg te houden.

De stranden zijn in elke uithoek van dit eiland, wat de vorm heeft van een vlinder, erg goed te bereiken op de meeste stranden zijn parasols en bedjes in overvloed beschikbaar. Ik ben zelf nog op het strand geweest bij Plati, Moudros, Myrina en Agios Ioannis. Onderweg is het vaak de moeite waard even te stoppen voor bijzondere attracties. Het eiland staat bijvoorbeeld vol met prachtige oude verlaten auto’s en scooters die vrolijk zijn versierd. Ik heb er zelf helaas geen kunnen vinden, maar wel kwam ik deze fraaie scooter tegen.

Myrina is de hoofdplaats van het eiland en er is een prachtige haven met eromheen vele restaurantjes en Kafeneions. Waar de Frappé, Griekse romige koude koffie, voortreffelijk smaakt. Bijna dagelijks kun je ook genieten van een prachtig schouwspel wanneer de plaatselijke vissers aanmeren en de vers gevangen vis wordt verkocht direct vanaf de boot.

Richt je je blik omhoog bij de haven dan zie je boven op de berg het Kastro liggen. Zelf heb ik de aanwezige flora tijdens mijn beklimming vastgelegd en heb, eenmaal boven aangekomen, ruim de tijd genomen om van het waanzinnige uitzicht te genieten en alvast te dromen over wanneer ik weer hier terug zal zijn.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord