Bezoek van Bianca en Karin aan Limnos

Onze reis naar Limnos gaat nu nog via Athene, waar onze gasten straks rechtstreeks van Amsterdam naar het eiland zullen gaan. Voor ons betekent deze tussenstop een bezoek aan Athene.

Op een gezellig terras genieten we van een Griekse lunch en we lopen wat rond in de straten van Athene. Vanuit het centrum is de Akropolis goed te zien. Tevens zien we verschillende fraaie gebouwen in de stad die herinneren aan de rijke geschiedenis. Na dit korte bezoek aan Athene gaan we verder naar onze eindbestemming Limnos.

/

Een verrassend begin van de reis

Limnos is op het op zeven na grootste eiland van Griekenland en een derde van de bevolking woont in de gezellige stad Myrina. We strijken neer bij een taverne aan de boulevard van Myrina waar onze tafel gedekt wordt met een papieren tafelkleed. Onze gerechten worden vervolgens opgediend zonder bord en we eten van het papieren tafelkleed. Een erg vreemd tafereel waar we erg van onder de indruk zijn. We zijn erg moe van de reis en gaan naar Huize Cavo Bianco, waar we de komende drie nachten zullen logeren.

Kennismaking met de woningen

De volgende dag bezoeken we de accommodaties. Huize Meltemi, Huize Lithoessa en Huize Evgenia Seaside zijn gelegen in Agios Ioannis. Dit rustige dorp beschikt over een zandstrand en een kleine haven waar vissersboten dobberen in het kristalheldere water. Er zijn verschillende tavernes te vinden, een daarvan is Cafe Cave. En zoals de naam doet vermoeden is deze gevestigd in een grot, direct aan het strand. Huize Cavo Bianco, Ammos Suites en Hotel Villa Aphroditi zijn gelegen nabij het dorp Plati. Het ligt in een komvormige baai, vlakbij de hoofdstad Myrina waar een zandstrand is met verschillende barretjes. Het dorp Plati is wat hoger gelegen en heeft een dorpsplein met een kerk en een klein aantal tavernes. Vanaf hier hebben we een fantastisch uitzicht. Hierna brengen we een bezoek aan Moudros. De eigenaar van Huize Pandora heeft een taverne bij de haven, waar we genieten van een avondmaal.

Varos is centraal gelegen op het eiland. Hotel Varos Village heeft verschillende woningen in het dorp en een hoofdgebouw met verschillende faciliteiten zoals onder andere een groot zwembad. Een aantal kamers zijn in een oude woning, dat is verbouwd tot meerdere studio’s. Op het dorpsplein bevindt zich het vroegere kafenion, dat nu beschikt over een receptie en twee superior kamers op de eerste verdieping. Vervolgens op naar Limnos Windmills, de laatste accommodatie die we bezoeken. De verwachting die de naam bij ons oproept, wordt bevestigd als we de oude windmolens zien, die zijn verbouwd tot een fraai verblijf. De windmolens liggen in het dorp Kontias, waar de eigenaar ook een bakkerij heeft. In Kontias gaat men volledig op in het Griekse leven.

Op verkenning

De volgende dag gaan we het eiland verkennen. We beginnen met een boottocht en bekijken Limnos vanaf de zee. We zien Agios Ioannis en een van de woningen uit ons aanbod. De prachtige zandstranden vallen ons direct op. Na de boottocht gaan we naar de berg Kakavos waar op een hoogte van 260 meter de Panagia Kakaviotissa gebouwd is in een rotsholte. Wat tevens bijzonder is aan deze kerk, is dat er geen dak op zit. Met de auto kan men hier niet komen, maar de wandeling naar boven met verschillende trappen is zeker de moeite waard. Vanaf deze mooie plek hebben we een prachtig uitzicht. Vandaag is een panigiri, een dag ter ere van de beschermheilige van het eiland. Iedereen heeft zich opgedoft om naar de kerk te gaan. Bij de kerk staan verschillende kramen en in de kerk is het een drukte van jewelste. Iedereen wil graag een plekje vooraan. Het is een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Dan zit de dag er helaas alweer op.

De laatste dag gaan we naar Myrina, de hoofdstad van Limnos. Er zijn twee boulevards en aan het uiteinde staat het Kastro. Dit kasteel is op de top van de heuvel gebouwd en als het ‘s avonds verlicht wordt lijkt het in de lucht te zweven. We wandelen naar de top van het kasteel, waar we getrakteerd worden op een weids uitzicht over de stad en de omliggende dorpen. De dagen zijn voorbij gevlogen en we hebben het ontzettend naar onze zin gehad.

Limnos heeft onze harten gestolen

Het eiland is zo onontdekt en heerlijk rustig, terwijl de levendigheid tussen de Grieken op te zoeken is in bijvoorbeeld de hoofdstad Myrina. Ook de wijnen van Limnos zijn ons bijgebleven, overal langs de kant van de weg was tijdens ons bezoek de oogst van de druiven te zien. Toen we vroegen of we hiervan een foto mochten maken, kregen we zelfs een tros druiven mee. De vriendelijkheid van de eigenaar van Limnos Windmills, die zijn bakkerij ‘s avonds opende om ons zijn koekjes te laten proeven, geeft ons echt het fijne Griekse gevoel van gastvrijheid. Dus schroom niet om ons te vragen naar het eiland of naar een van de accommodaties. Graag tot horens!

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord