Bianca op Epiros en Lefkas

We rijden Parga binnen en direct valt ons de groene kleur van het landschap op, en dat in september. We zullen de komende dagen verblijven in Huize Petrino, en bij het zien van het mooie uitzicht vanaf boven op de heuvel vinden we dat helemaal niet erg

We lopen het centrum van Parga in en komen aan bij Krionery beach, het stadsstrand. We genieten van een lunch en het prachtige uitzicht over de baai. Bij dit kleine gedeelte van het langgerekte dorp zijn we al helemaal weg van Parga. De mooie verkleuringen in het water, het kleine eilandje tegenover ons met alleen een kerkje erop en de rotsen naast het strand. We lopen verder op de boulevard en zien de vele tavernes en winkels. Achter de boulevard zijn smalle steegjes waar we heerlijk doorheen slenteren. We lopen door naar het kasteel van Parga en genieten van het uitzicht. Aan de ene zijde het uitzicht over Parga en aan de andere zijde het uitzicht over het bekende Valtos Beach. We zijn benieuwd wat de omgeving ons te bieden heeft buiten deze fantastische plaats.

/

Omgeving van Parga

Voordat we de omgeving gaan verkennen, brengen we eerst een bezoek aan de andere woningen die in Parga zijn gelegen. We gaan naar Huize Tsovilis en Huize Renata, vanwaar bij beide een geweldig uitzicht over Parga en de baai. Vervolgens naar Huize Pateras waar de eigenaresse voor een warm welkom zorgt. Hierna rijden we Parga uit en zetten onze weg in naar het dorpje Anthoussa. In dit traditionele dorp lopen de vrouwen in zwarte kledij en de mannen zitten gezellig voor het huis Backgammon te spelen. Verderop gaan we een steile weg omhoog en komen uit bij het kasteel van Ali Pasja. Bovenop het grote, oude fort kijken we uit op Parga en de eilanden Paxos en Antipaxos. We genieten van dit geweldige uitzicht voordat we onze tocht voortzetten langs de kust. We rijden langs enkele prachtige stranden en besluiten op een ervan even heerlijk te ontspannen.

Acheron rivier

Na al veel mooie verhalen van anderen gehoord te hebben is het eindelijk zover, we gaan naar de Acheron rivier. Als we aankomen valt ons de kraakheldere en lichtblauwe kleur van het water in de rivier meteen op. We lopen de ijskoude rivier in en zien het water vanuit de grond, zijkanten en watervalletjes de rivier in gaan. Het gebied is zo ontzettend mooi. We besluiten de rivier beter te gaan verkennen door te gaan raften.

Zagoria gebied

Op zo’n twee uur rijden van Parga ligt het Zagoria-gebied. Tijdens de tocht er naartoe kijken we onze ogen uit in de mooie natuur. Als we arriveren bij Huize Ameliko in Ano Pedina verwelkomen de twee gastvrije eigenaren ons met een zelfgemaakt drankje. Ze geven ons tips over de omgeving en we krijgen een kaart waarop zij plekjes aanwijzen die we absoluut moeten zien. Onze eerste keuze valt op de Vikos-kloof. Op de Grand Canyon na is dit de diepste kloof ter wereld. Vanaf de plek Oxia bekijken we de kloof van boven. Het Zagoria-gebied bestaat voornamelijk uit hoge groene bergen en 46 dorpen. De gebouwen lijken op elkaar door de bijzondere bouwstijl. Het is hier een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Dit is absoluut het mooiste gebied waar ik ooit ben geweest. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De vriendelijke eigenaren maken een heerlijk avondeten en ontbijt voor ons met de meeste ingrediënten uit eigen tuin.

Lefkas

Na een onvergetelijke tijd in Epiros wacht de volgende bestemming op ons. Via de gunstige verbinding met het vasteland bereiken we Lefkas. Als eerste komen we in de hoofdstad, Lefkas-stad. De stad straalt gezelligheid uit dankzij de kleurrijke gebouwen en het gezellige plein met de lokale bevolking en een handvol toeristen. Dan rijden we naar Villa’s Klio, Chloi en studio Erato waar we de komende nachten zullen verblijven. De volgende dag staan we uitgerust op en gaan op pad naar de westkust van het eiland. Hier bevinden zich de meest prachtige stranden. Ik maak veel foto’s en geloof mijn ogen bijna niet omdat het zo mooi is.

We zakken af naar het zuiden en komen aan in de gezellige havenplaats Vassiliki. Hier is Huize Queen Bay gelegen. Het centrale deel van het eiland is erg bergachtig en er zijn leuke bergdorpen te bewonderen. We rijden naar Nidri, een levendige plaats aan de oostkust en drinken wat op een van de terrassen, terwijl we genieten van het uitzicht. In Nidri bevindt zich een waterval die zeker een bezoek waard is. Hierna vervolgen we onze weg in noordelijke richting naar Katouna, waar we naar het sfeervolle Huize Lidy gaan. Tot slot maken we een stop in het gemoedelijke vissersdorp Lygia. We brengen een bezoek aan Huize Gea en Huize Seven Islands. De eigenaar van Huize Seven Islands heeft hier een taverne waar we genieten van een heerlijk diner aan het water. De weken zijn voorbij gevlogen en we gaan met veel onvergetelijke herinneringen en heimwee naar huis.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord