Ilse bezoekt 6 bestemmingen

Op maandag 7 oktober vlogen we om 5.55 uur met 4 andere passagiers naar Kalamata, met een tussenlanding op Kythira. Wat een rare ervaring om met zo weinig anderen in een vliegtuig te zitten!

Eenmaal in Kalamata zijn we direct doorgereden naar Gialova om daar de omgeving te bekijken en de woningen die we aanbieden. Het was bewolkt maar toch erg genoten van de mooie lagune, Golden Beach en Voidokilia. We gingen nog even naar Methoni, waar we uit moesten kijken om niet in zee te waaien. Een drukke dag dus die avond maar vroeg naar bed!

De volgende ochtend gingen we alweer op tijd rijden om naar de volgende landtong te gaan. Er stond een dagje Stoupa, Kardamili en Agios Nikolaos op het programma. Naast het bekijken van deze plaatsen hebben we ook een prachtige tocht door de bergen gemaakt. Erg hoog (ik heb dan ook niet teveel naar beneden gekeken), maar ik ben blij dat we het hebben gedaan. Heb ik gelijk een beetje van mijn hoogtevrees kunnen overwinnen!

De dagen vliegen voorbij. Op woensdagochtend zijn we naar de Diros grotten gereden waar we in een bootje de grot hebben bekeken, leuke ervaring en zeker de moeite waard. Vanaf hier zijn we doorgegaan naar Gytheio waar we een rondje door het dorpje hebben gelopen.

Aan het einde van de middag over zijn gegaan naar Kythira. De planning was dat we hier tot zaterdag bleven dus genoeg tijd om het eiland te verkennen. We kwamen woensdagavond aan en zijn dus snel naar Agia Pelagia gereden. Donderdag begon gelijk met stralend weer, we gingen wat woningen bekijken en tussendoor bezienswaardigheden op het eiland bezocht! We zijn naar Agia Moni geweest gevolgd door een bezoek aan Avlemonas (en een bezoek aan Huize Poppi) en het strand van Kaladi. Aan het einde van de middag hebben we alle woningen bezocht in Agia Pelagia.

De volgende dag (vrijdag) zijn we op weg gegaan naar Chora. Gewapend met een duidelijke landkaart om niet te kunnen verdwalen. Helaas is het ons toch gelukt. We begonnen de dag in Chora, we hebben hier het kasteel bezocht en genoten van het uitzicht over de kust en de stad. Vanaf hier konden we Kapsali zien waar we daarna naar toe zijn gegaan. Vanaf hier gingen we langzaam weer terug rijden, we kwamen langs het klooster Agia Elessa en het klooster Myrtidia. Hierna gingen we naar de watervallen van Mylopotamos, ook hier liepen we de verkeerde kant op en hebben we een uur gewandeld voor we een waterval zagen. Helaas was dit geen grote waterval omdat er bijna geen water was. Op de terugreis zijn we nog langs het Lykodimos strand gereden, erg mooi en even kunnen pootje baden

Op zaterdag zijn we op tijd opgestaan om richting Potamos te gaan. Na ons bezoek aan Potamos zijn we doorgereden naar Karavas, hier zijn we naar de bron van Amir Ali geweest. Dit is net als Mylopotamos, een mooi natuurgebied. Vanaf daar zijn we doorgegaan naar Platia ammos, een rustig havenplaatsje. Vervolgens zijn we teruggegaan naar Huize Evi om onze spullen weer in te pakken en later richting het vliegveld te gaan. Einde van de middag vlogen we naar Athene, we kwamen daar rond 18.00 uur aan. Een dag later zouden we naar Corfu vliegen, na het opstijgen hebben we rondjes boven Corfu gevlogen maar vanwege mist konden we helaas niet landen. Een paar uur later stonden we weer in Athene. We hebben de dag doorgebracht in Athene en onder andere de Akropolis bezocht. ’s Avonds konden we alsnog vliegen naar Corfu en hebben we nadat we geland zijn nog even Corfu stad bezocht.

De volgende ochtend hebben we de woningen bezocht evenals Dassia, Messonghi en Viros. In de middag zijn we met de boot over gegaan naar Igoumenitsa, op naar Parga! Nadat we hier aangekomen waren hebben we de woningen bezocht en ’s avonds een wandeling door Parga gemaakt om hier de sfeer te kunnen proeven! De tijd ging snel, de volgende ochtend stond alweer een nieuwe bestemming op het programma, Lefkas dit keer.

We vertrokken om 8.00 uur vanuit Parga naar Lefkas om als eerste de woningen te bekijken. We zijn hierna naar Lefkas-stad gegaan om vervolgens via Nidri naar Vassiliki te gaan. Vanaf hier ging de volgende dag de boot naar Kefalonia, de volgende bestemming van ons programma. Hier gingen we 2 dagen naar toe. De eerste dag hebben we vooral de plaatsen en woningen bezocht. Na even te moeten schuilen voor een gigantische regenbui zijn we door gegaan naar het klooster van St. Gerasimos. We hebben het kleine klooster bezocht en de kist was open! Erg bijzonder omdat dit niet gebruikelijk is, waarschijnlijk waren er belangrijke gasten. Na dit bezoek zijn we naar de Robola wijn fabriek gegaan. Hierna zijn we doorgereden naar Argostoli, we hebben de grootste straten bekeken en aan de waterkant naar schildpadden gezocht. Helaas waren deze niet te zien.. We zijn de volgende dag begonnen met een bezoek aan Argostoli, we dachten vroeg te zijn om zo de schildpadden alsnog te kunnen zien. Helaas was het ons niet gegund en hebben we ze weer niet gezien. Doordat het niet zulk mooi weer was, zijn we maar een tour over het eiland gaan maken. We hebben eerst Lassi bekeken en het strand Costa Costa. We wilden met de ferry van Argostoli naar Lixouri (naar het schiereiland). Helaas ging deze ferry niet vanwege het weer. We besloten om dan maar met de auto richting Lixouri te gaan. We zijn naar Xi Beach gereden, dit is een strand met rood zand en rotsen. We zijn hierna doorgereden naar Mirtos Beach, helaas was het erg stormachtig waardoor de zee heel wild was. We hebben ook nog een bezoek gebracht naar Assos. Het einde van ons bezoek aan deze bestemming is ook weer in zicht!

De volgende ochtend gingen we om 8.30 uur op de boot vanuit Sami naar Piso Aetos (Ithaki). Wij zijn met Lilia de woningen gaan bekijken. Vanaf daar zijn we naar Loutsa beach gereden zodat we dit nog even konden zien. Uiteindelijk zijn we om 13.30 uur weer met de boot terug naar Sami gegaan. We hebben onze koffers opgehaald en zijn richting Fiskardo gereden omdat we hier later in de middag de boot naar Vassiliki nemen. We hebben een rondje door Fiskardo gelopen en gingen om 17.15 uur op de boot richting Vasiliki waar we om 18.30 uur aankwamen. We zijn via de westkust door de bergen naar Lefkas-stad gereden. Hier hebben we geslapen en de volgende ochtend zijn we rond 7.30 uur naar de luchthaven gereden. We vlogen om 10.30 uur helaas terug naar Amsterdam

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord