Paxos, hemel op aarde!

Tijdens mijn avontuur op de Ionische eilanden, kreeg ik de leuke verrassing om nog een extra eiland te bezoeken. Ik was op dat moment in Lefkas en kon vanaf hier eenvoudig per boot naar Paxos, dat vanaf 2016 wordt toegevoegd aan ons aanbod

/

De boottocht van Lefkas naar Paxos is al een heerlijke ervaring op zich. Relaxen op de boot, prachtige uitzichten en het geluk om ook enkele dolfijnen te spotten.

We naderen Paxos en bij het zien van het eiland vanaf het water doet het idyllisch aan, ik droom even helemaal weg. Het eiland is 3,5 km breed en 10 km lang en telt slechts 3000 inwoners. Ik merk dat het een exclusief eiland is en vind het geen wonder dat verschillende beroemdheden hier aanmeren met hun jacht. De witte stranden aan de helderblauwe zee geven een paradijselijk gevoel. We komen aan in het gezellige havenplaatsje Gaios met diverse eetgelegenheden en leuke bars. De sfeer is er rustig en heel ontspannen. We brengen een bezoek aan de accommodaties in dit dorp en beginnen bij Hotel Paxos Club. Wat een mooi gebouw en gelegen in een prachtige omgeving. Hierna gaan we naar de Villa’s Maria, Simos, Dimitris en Olga. We genieten hier even van het geweldige uitzicht over de Ionische Zee voordat we naar de Villa’s Galetta en Kallisti gaan. De villa’s worden omgeven door groen en we worden wederom getrakteerd op een prachtig uitzicht over zee. De verschillende accommodaties hebben allen een uniek karakter en er is voor ieder wat wils.

Tijdens onze tocht over het eiland genieten we van prachtige uitzichten, de vele boten en de talrijke olijfbomen en het groene gedeelte van het eiland. We maken een tussenstop in Lakka en strijken neer op een van de terrassen in dit pittoreske dorp. Omdat er diverse kleine baaien langs de kust liggen die via de weg niet te bereiken zijn, huren we een boot. Ik kijk mijn ogen uit als we langs de vele mooie stranden varen. Het is zeker een aanrader om de kristalheldere baaien en de stranden op deze manier te verkennen. Paxos is absoluut een aanrader voor eenieder die op zoek is naar rust en sereniteit en graag geniet van wandelen en lekker eten.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord