Wandelen op Lesbos

Lesbos leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten. Daarom heeft Com Travel een afwisselend wandelprogramma voor onze gasten samengesteld.

Een ervaren Nederlandstalige gids brengt u naar plaatsen die u op eigen gelegenheid wellicht niet zou kunnen ontdekken. De wandelingen worden begeleid door Els Maes, afgestudeerd sociaal anthropologe en sinds 1986 op Lesbos wonend en werkend, met veel ervaring in het begeleiden van wandelgroepen. Het vervoer naar het beginpunt van de wandelingen en terug is geregeld en bij de prijs inbegrepen. U heeft een gemiddeld tot goede conditie nodig om deel te nemen.

/

Wandelen Lesbos

Dag 1 | ZaterdagPetra - Anaxos - Ambelia strand

Vanuit het centrum van Petra lopen we achter het dorp langs naar de olijfboomgaarden en velden van Anaxos. We komen uit bij de kust, van hieruit volgen we een prachtig geitenpad, parallel aan en boven de kust. We genieten van schitterende uitzichten op het dorpje Molivos en in de verte de kust van Turkije. We komen uit bij de mooie baai van Ambelia, waar een duik in de zee na afloop van de wandeling een aangename verfrissing is. Ook is er mogelijkheid tot lunchen in de taverne aan het strand.
Hoogteverschil: zeeniveau - 37 m - zeeniveau
Wandeluren: 3

Dag 2 | MaandagSykaminia - Chalikas - Lepetimnos - Skala Sykaminia

Deze tocht in het noordelijke deel van Lesbos gaat door prachtige olijfgaarden en veelal over oude geplaveide paden, kalderimi’s, die vroeger de officiële verbindingswegen waren tussen de verschillende dorpjes. In eerste instantie zullen we flink stijgen. We dalen dan af naar het ruïnedorpje Chalikas, dat in de jaren 60 door een hevige aardbeving was getroffen. Vervolgens dalen we verder naar het dorpje Lepetimnos, het ‘nieuwe’ dorp en van daaruit bereiken we het idyllische havenplaatsje Skala Sykaminia, een ‘must’ voor iedereen die Lesvos bezoekt. Ook hier kunnen we ons belonen met een heerlijke lunch aan het water.
Hoogteverschil: 290 m - 460 m - zeeniveau
Wandeluren: 4

Dag 3 | DinsdagDe drie kloosterroute

Behalve een schitterende wandeling over oude geplaveide paden tussen de drie kloosters en landelijke paden/wegen, is deze track ook een culturele traktatie.  De drie kloosters die we zullen passeren en bezoeken, Mirsiniotissas, Leimonas en Agious Anargirous, dateren uit de middeleeuwen. Het grootste, Leimonos, heeft vele byzantijnse kerkjes en een museum met o.a. vele oude handgeschreven kerkboeken. Na de korte kloosterbezoeken lopen we door het landelijke gebied richting Skala Kallonis, waar we, wederom naar wens, aan het haventje kunnen lunchen.
Hoogteverschil: 70 m - 175 m - zeeniveau

Prijzen

10 mei
6 sept
20 sep
4 okt
Per persoon
€ 75
€ 95
€ 95
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Lesbos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

• Wij adviseren om op dag 1 vanwege mogelijke doornige planten op de paden door de velden een lange broek te dragen.
• Nederlandstalige gids onder voorbehoud.
• Routes onder voorbehoud. Indien de veiligheid in het geding komt, kan de gids de routes ter plaatse aanpassen.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen en transfers naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten