Terug naar Lefkas
Home > Lefkas > Bezienswaardigheden Lefkas

Bezienswaardigheden Lefkas

Door een drijvende brug staat het eiland Lefkas in verbinding met het vasteland, dat maakt het maken van een uitstapje naar bijvoorbeeld Epiros en Centraal Griekenland erg makkelijk.

Om het eiland te verkennen is het heerlijk om dit te voet of met de fiets (het noordelijke deel van het eiland) te doen, voor zowel de recreatieve als sportieve fietser zijn hier mooie routes. Wellicht belandt u tijdens een wandeling of fietstocht in een van de leuke dorpjes met de karakteristieke huizen. In het binnenland valt nog genoeg te ontdekken.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Faneromenis Klooster

Net buiten Lefkas-stad bevindt zich het Faneromenis-klooster. Dit belangrijke religieuze centrum wordt bezocht door vele Grieken.

Lees meer

Fort van Santa Mavra

Net voordat het eiland van Lefkas bereikt wordt, nog voor het begin van de drijvende brug, is aan de linkerkant het indrukwekkende fort van Santa Mavra te zien.

Lees meer

Het traditionele bergdorp Syvros

Wie tijdens een ontdekkingstocht door het binnenland van Lefkas de moeite neemt langs het dorp Syvros te rijden, krijgt zeker geen spijt. Dit traditionele bergdorp ligt in een groene omgeving en staat bekend om de vele bronnen en watervallen.

Lees meer

De drijvende brug

Lefkas mag dan wel een eiland zijn, het heeft wel een verbinding met het land. De eilandsfeer is dus aanwezig, maar een uitstapje naar het vasteland is zo gemaakt.

Lees meer

Het eiland Meganisi

Er liggen meerdere eilandjes voor de kust van Lefkas. De grootste van deze eilanden is Meganisi.

Lees meer

Het eiland Skorpios

Voor de kust van Lefkas liggen veel kleine eilandjes. Daar ligt ook één van de meest bekende privé-eilanden ter wereld: het eiland Skorpios.

Lees meer

Dorpen van Lefkas

Behalve de dorpen waar onze accommodaties te vinden zijn, heeft Lefkas nog genoeg andere dorpen die een bezoek waard zijn zoals de levendige badplaats Nidri of het vissersdorp Agios Nikitas.

Lees meer

Karya, borduurkunst

Weven en borduren is in Karia tot een ware kunst verheven. De vrouwen hebben deze kunst generatie op generatie doorgegeven en heel Griekenland herkent hun werk.

Lees meer

Lefkas-Stad

Voor Griekse begrippen is Lefkas-stad niet oud. Het oudste monument, net buiten de stad, is het fort Santa Maura. Lefkas bestaat uit smalle, pittoreske straatjes met een hoofdstraat.

Lees meer

Kaap Lefkatas

Laat uw gedachten onder het genot van het spectaculaire uitzicht wegdwalen naar de legendes en verhalen die deze plek een bijzondere waarde geven.

Lees meer

Fietsen op Lefkas

Het redelijk vlakke noordelijke deel van Lefkas is een goede plek om te verkennen op de fiets. Er zijn diverse mogelijkheden met een vrij vlak karakter, maar ook voor de sportievelingen zijn er opties.

Lees meer

Feest voor de smaakpapillen

De Griekse keuken is een samenspel van regionale ingrediënten, gemengd met de smaken van lokale kruiden, bereid volgens een oud recept dat van generatie op generatie is overgedragen. Drie Grieken vertellen graag over hoe hun eerlijke voedingsmiddelen worden gemaakt.

Lees meer

Met de wind in de zeilen

Als u van water en zon houdt, is zeilen geen moeilijke keuze. Zeker in het vaargebied rondom Lefkas komt u volop aan uw trekken. Talrijke beschutte baaien, gezellige havens en een verstrekkende, helderblauwe zee.

Lees meer

Te zien op het vasteland

De vaste oververbinding tussen Lefkas en het vasteland maakt het mogelijk om uitstapjes te maken naar bekende plekken op het vasteland.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten