Waar wilt u naar toe?
Hoeveel weken?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Lefkas
2 weken
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Bezienswaardigheden Lefkas

Door een drijvende brug staat het eiland Lefkas in verbinding met het vasteland, dat maakt het maken van een uitstapje naar bijvoorbeeld Epiros en Centraal Griekenland erg makkelijk.

Om het eiland te verkennen is het heerlijk om dit te voet of met de fiets (het noordelijke deel van het eiland) te doen, voor zowel de recreatieve als sportieve fietser zijn hier mooie routes. Wellicht beland u tijdens een wandeling of fietstocht in een van de leuke dorpjes met de karakteristieke huizen. In het binnenland valt nog genoeg te ontdekken.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Fort van Santa Mavra

Net voordat het eiland van Lefkas bereikt wordt, nog voor het begin van de drijvende brug, is aan de linkerkant het indrukwekkende fort van Santa Mavra te zien.

Lees meer

Faneromenis Klooster

Net buiten Lefkas-stad bevindt zich het Faneromenis-klooster. Dit belangrijke religieuze centrum wordt bezocht door vele Grieken.

Lees meer

Karia, borduurkunst

Weven en borduren is in Karia tot een ware kunst verheven. De vrouwen hebben deze kunst generatie op generatie doorgegeven en heel Griekenland herkent hun werk.

Lees meer

De drijvende brug

Lefkas mag dan wel een eiland zijn, het heeft wel een verbinding met het land. De eilandsfeer is dus aanwezig, maar een uitstapje naar het vasteland is zo gemaakt.

Lees meer

Sappho, de mythe

Over Sappho is weinig bekend, maar men weet wel dat zij en haar gedichten invloed hebben gehad op latere grote dichters. Ze vernieuwde de poëzie.

Lees meer

Fietsen op Lefkas

Het redelijk vlakke noordelijke deel van Lefkas is een goede plek om te verkennen op de fiets. Er zijn diverse mogelijkheden met een vrij vlak karakter, maar ook voor de sportievelingen zijn er opties.

Lees meer

Te zien op het vasteland

De vaste oververbinding tussen Lefkas en het vasteland maakt het mogelijk om uitstapjes te maken naar bekende plekken op het vasteland.

Lees meer

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord