Terug naar Lefkas
Home > Lefkas > Bezienswaardigheden Lefkas

Bezienswaardigheden Lefkas

Door een drijvende brug staat het eiland Lefkas in verbinding met het vasteland, dat maakt het maken van een uitstapje naar bijvoorbeeld Epiros en Centraal Griekenland erg makkelijk.

Om het eiland te verkennen is het heerlijk om dit te voet of met de fiets (het noordelijke deel van het eiland) te doen, voor zowel de recreatieve als sportieve fietser zijn hier mooie routes. Wellicht belandt u tijdens een wandeling of fietstocht in een van de leuke dorpjes met de karakteristieke huizen. In het binnenland valt nog genoeg te ontdekken.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Faneromenis Klooster

Net buiten Lefkas-stad bevindt zich het Faneromenis-klooster. Dit belangrijke religieuze centrum wordt bezocht door vele Grieken.

Lees meer

Fort van Santa Mavra

Net voordat het eiland van Lefkas bereikt wordt, nog voor het begin van de drijvende brug, is aan de linkerkant het indrukwekkende fort van Santa Mavra te zien.

Lees meer

Het traditionele bergdorp Syvros

Wie tijdens een ontdekkingstocht door het binnenland van Lefkas de moeite neemt langs het dorp Syvros te rijden, krijgt zeker geen spijt. Dit traditionele bergdorp ligt in een groene omgeving en staat bekend om de vele bronnen en watervallen.

Lees meer

De drijvende brug

Lefkas mag dan wel een eiland zijn, het heeft wel een verbinding met het land. De eilandsfeer is dus aanwezig, maar een uitstapje naar het vasteland is zo gemaakt.

Lees meer

De eilanden Meganisi en Skorpios

Er liggen meerdere eilandjes voor de kust van Lefkas, zoals Meganisi en Skorpios.

Lees meer

Dorpen van Lefkas

Behalve de dorpen waar onze accommodaties te vinden zijn, heeft Lefkas nog genoeg andere dorpen die een bezoek waard zijn zoals de levendige badplaats Nidri of het vissersdorp Agios Nikitas.

Lees meer

Karya, borduurkunst

Weven en borduren is in Karia tot een ware kunst verheven. De vrouwen hebben deze kunst generatie op generatie doorgegeven en heel Griekenland herkent hun werk.

Lees meer

Lefkas-Stad

Voor Griekse begrippen is Lefkas-stad niet oud. Het oudste monument, net buiten de stad, is het fort Santa Maura. Lefkas bestaat uit smalle, pittoreske straatjes met een hoofdstraat.

Lees meer

Kaap Lefkatas

Laat uw gedachten onder het genot van het spectaculaire uitzicht wegdwalen naar de legendes en verhalen die deze plek een bijzondere waarde geven.

Lees meer

Fietsen op Lefkas

Het redelijk vlakke noordelijke deel van Lefkas is een goede plek om te verkennen op de fiets. Er zijn diverse mogelijkheden met een vrij vlak karakter, maar ook voor de sportievelingen zijn er opties.

Lees meer

Feest voor de smaakpapillen

De Griekse keuken is een samenspel van regionale ingrediënten, gemengd met de smaken van lokale kruiden, bereid volgens een oud recept dat van generatie op generatie is overgedragen. Drie Grieken vertellen graag over hoe hun eerlijke voedingsmiddelen worden gemaakt.

Lees meer

Dodoni

Dodoni is een archeologische bezienswaardigheid. Bezoek de plaats en zie met eigen ogen één van de grootste, en best bewaarde, amfitheaters evenals ruïnes van tempels.

Lees meer

De stad Ioannina

Ga op pad naar het noorden van Epiros, hier ligt de studentenstad Ioannina. De stad staat bekend om de ligging aan het meer van Pamvotis en de moskee van Ali Pasha.

Lees meer

Koronisia

Het enige bewoonde eiland van een kleine groep eilandjes in de Ambracische Golf. Een dorp dat als schiereiland verbonden is aan het vaste land.

Lees meer

Lefkaditiki Gi

Een wijnmakerij in het bergdorp Syvros. Maak kennis met de lokale wijnen van het eiland en leer tradities en cultuur kennen.

Lees meer

Meteora-kloosters

Vroeger klauterden mensen op handen en voeten naar grote hoogte als er gevaar dreigde. Later werden hier de Meteora kloosters gebouwd door monniken.

Lees meer

Nikopolis

Het antieke Nikopolis was ooit de grootste stad van Griekenland en werd gesticht door Octavianus, de latere Romeinse keizer Augustus. Eeuwenlang was het een ontmoetingspunt tussen het Oosten en het Westen.

Lees meer

Parga

Bezoek het pittoreske dorp Parga, de witte huizen zijn hier tegen de heuvel gebouwd. De vele winkeltjes en tavernes op de boulevard zorgen voor een goede sfeer.

Lees meer

Tzoumerka

Glinsterende rivieren en watervallen, imposante bergen en diepe kloven. Verborgen in Epiros ligt dit adembenemende landschap, vanaf Lefkas zeker een bezoek waard.

Lees meer

Zagoria

Het Zagoria-gebied is vernoemd naar het Slavische woord Zagori en betekent letterlijk 'achter de bergen'. Momenteel zijn er nog zesenveertig dorpen die de karakteristieke architectuur van weleer behouden hebben.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten