Terug naar Ithaki
Home > Ithaki > Bezienswaardigheden Ithaki

Bezienswaardigheden Ithaki

Ondanks dat het eiland niet heel groot is, zijn er toch wel wat historische bezienswaardigheden te ontdekken. Denkt u aan het mythische paleis van Odysseus of het verlaten dorp Paleochora.

Op Ithaki is geen strand of baai hetzelfde. U vindt diverse kleine baaien waar u zelfs in het hoogseizoen het gevoel heeft alleen te zijn. Wilt u toch verder kijken dan het eiland? Dan kunt u met een bootje de omgeving verkennen, u zult dan een aantal (bijna) onbewoonbare eilandjes tegenkomen. De avonturier kan bij het eiland Nisopoulo ook de mooie onderwaterwereld bewonderen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Overzicht van dorpen Ithaki

Bezienswaardigheden

Rust en vrede in Anogi

Bovenop de hoogste berg van Ithaki, de Niritos, ligt de vroegere hoofdstad van het eiland: Anogi.

Lees meer

Eilandjes van Ithaki

Rondom Ithaki bevinden zich dertien onbewoonde eilanden, variërend van relatief groot tot klein. Vanaf de kust zijn er een aantal van te zien.

Lees meer

Exogi

Bezoek het bergdorp Exogi in het noorden van het eiland Ithaki. Niet alleen het dorp is de moeite waard; de route ernaartoe is werkelijk prachtig.

Lees meer

Frikes

Het levendige en gezellige vissersdorp Frikes ligt in het noordoosten van Ithaki. Leuk om een middag rond te struinen en te eten aan de haven.

Lees meer

Gouden jaren van Ithaki

Ithaki staat bekend als het eiland van Odysseus, maar iets dat bijna net zo diep verankerd is in de cultuur, is de scheepvaart. Hotels, cafés, winkels: waar u ook komt, overal ziet u foto’s van een groot schip of een kapitein in uniform. De bewoners van Ithaki zijn trots op hun scheepvaarttraditie.

Lees meer

Kajaktour

Een van de beste manieren om het eiland te ontdekken is vanaf het water met een kajaktour.

Lees meer

Kathara-klooster

Een wonderbaarlijk icoon, een bijzonder verhaal en een adembenemend uitzicht. Er zijn meer dan genoeg redenen om op Ithaki het Kathara-klooster te bezoeken.

Lees meer

Kioni

Het charmante vissersdorp Kioni ligt in het noordoosten van Ithaki. Het beschermd stadsgezicht geeft het dorp een karakteristieke uitstraling.

Lees meer

Musea van Ithaki

De rijke historie van Ithaki is zichtbaar in diverse musea verspreid over het eiland. Als cultuurliefhebber mogen deze niet ontbreken op uw to-do-list van de vakantie Ithaki.

Lees meer

Olijfpers

Olijfbomen en de productie van olijfolie hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven op Ithaki. In Exogi werd een oude olijfpers in ere hersteld.

Lees meer

Leven met oude tradities

Veel bestemmingen kennen hun eigen, traditionele gerechten. Recepten gaan van generatie op generatie mee en krijgen een eigen geschiedenis.

Lees meer

Oudheden van Ithaki

Ithaki is het thuisland van Odysseus. Ondanks dat Ithaki vrij klein is, zijn er toch enkele historische bezienswaardigheden te bezoeken.

Lees meer

Met een wijntje tussen het groen

Tussen de glooiende, groene heuvels van het zuidelijke deel van Ithaki vindt u het dorpje Perachori, nét iets ten zuiden van Vathi.

Lees meer

Sportief eropuit

De zee en de bergen bieden talloze uitdagingen. Behalve de vele wandelpaden die er op Itháki zijn, kunt u ook met de fiets op pad. Of wat te denken van met een bootje rond het eiland varen, zelf of met een excursieboot. Ook kunt u uitstekend duiken en snorkelen in het water rondom het eiland.

Lees meer

Thuiseiland van Odysseus

De Odyssee is een werk van Homerus en verhaalt over de avonturen die de Griekse held Odysseus beleeft gedurende zijn zoektocht door Griekenland om terug naar zijn thuiseiland Ithaki te komen.

Lees meer

Op ontdekkingstocht naar het zuiden van Ithaki

Behalve Vathi is op het zuidelijk deel slechts een enkel ander dorp te bekennen; Perachori. Verder is het zuidelijk deel een oase van groen in de helderblauwe zee. Enkele helderwitte stranden vormen de grillige kustlijn die slechts via enkele wegen bereikbaar zijn.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten