Terug naar Ithaki
Home > Ithaki > Bezienswaardigheden Ithaki

Bezienswaardigheden Ithaki

Ondanks dat het eiland niet heel groot is, zijn er toch wel wat historische bezienswaardigheden te ontdekken. Denkt u aan het mythische paleis van Odysseus of het verlaten dorp Paleochora.

Op Ithaki is geen strand of baai hetzelfde. U vindt diverse kleine baaien waar u zelfs in het hoogseizoen het gevoel heeft alleen te zijn. Wilt u toch verder kijken dan het eiland? Dan kunt u met een bootje de omgeving verkennen, u zult dan een aantal (bijna) onbewoonbare eilandjes tegenkomen. De avonturier kan bij het eiland Nisopoulo ook de mooie onderwaterwereld bewonderen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Overzicht van bezienswaardigheden Ithaki

Bezienswaardigheden

Eilandjes van Ithaki

Rondom Ithaki bevinden zich dertien onbewoonde eilanden, variërend van relatief groot tot klein. Vanaf de kust zijn er een aantal van te zien.

Lees meer

Exogi

Bezoek het bergdorp Exogi in het noorden van het eiland Ithaki. Niet alleen het dorp is de moeite waard; de route er na toe is werkelijk prachtig.

Lees meer

Frikes

Het levendige en gezellige vissersdorp Frikes ligt in het noordoosten van Ithaki. Leuk om een middag rond te struinen en te eten aan de haven.

Lees meer

Kioni

Het charmante vissersdorp Kioni ligt in het noordoosten van Ithaki. Het beschermd stadsgezicht geeft het dorp een karakteristieke uitstraling.

Lees meer

Musea van Ithaki

De rijke historie van Ithaki is zichtbaar in diverse musea verspreid over het eiland. Als cultuurliefhebber mogen deze niet ontbreken op uw to-do-list van de vakantie Ithaki.

Lees meer

Oudheden van Ithaki

Ithaki is het thuisland van Odysseus. Ondanks dat Ithaki vrij klein is, zijn er toch enkele historische bezienswaardigheden te bezoeken.

Lees meer

Met een wijntje tussen het groen

Tussen de glooiende, groene heuvels van het zuidelijke deel van Ithaki vindt u het dorpje Perachori, nét iets ten zuiden van Vathi.

Lees meer

Stavros

Stavros is een authentiek bergdorp in het noorden van Ithaki met fenomenaal uitzicht over de zee.

Lees meer

Thuiseiland van Odysseus

De Odyssee is een werk van Homerus en verhaalt over de avonturen die de Griekse held Odysseus beleeft gedurende zijn zoektocht door Griekenland om terug naar zijn thuiseiland Ithaki te komen.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord