Terug naar Lesbos
Home > Lesbos > Bezienswaardigheden Lesbos

Bezienswaardigheden Lesbos

Lesbos is een groot en gevarieerd eiland waar ontzettend veel te zien is. Een ontdekkingstocht over het eiland leidt onder andere langs imposante overblijfselen uit een rijk verleden, traditionele dorpen, het versteende woud, bedevaartsplaatsen en niet te vergeten de statige hoofdstad Mytilini. Ook de natuurliefhebber komt hier ruimschoots aan zijn trekken. Het klimaat op het eiland heeft gezorgd voor een rijke flora en fauna. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen aan de vele vogelsoorten waaronder purperreigers, witte ooievaars en roze flamingo’s.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Birdwatching Lesbos

Voor vogelliefhebbers is Lesbos een uitstekende bestemming. De laatste jaren is het aantal vogels op het eiland vermeerderd en enkele soorten hebben hier zelfs hun permanenten verblijfsplaats.

Lees meer

Dorpen van Lesbos

Lesbos heeft naast de dorpen waar onze accommodaties te vinden zijn nog genoeg andere dorpen die zeker een bezoek waard zijn. Ervaar het lokale Griekse leven in de pittoreske kust- en bergdorpen van Lesbos.

Lees meer

Ermis

Moeder en dochter runnen samen een historisch kafenion in Mytilini.

Lees meer

Flora en fauna

Het klimaat heeft op Lesbos gezorgd voor een uitbundige natuur. Ondanks dat de flora de laatste tijd door invloed van de mens is afgenomen, vindt men er wel een grote hoeveelheid vogels.

Lees meer

De kunst van houtsnijden

Houtbewerken is een oude traditie die in Agiasos nog met liefde in leven wordt gehouden.

Lees meer

De burcht van Molivos

Een historisch monument dat direct in het oog valt en sprookjesachtig verlicht is in de avond.

Lees meer

Kerken en kloosters

De religieuze rijkdom van Lesbos blijkt uit de imposante kloosters, de uitzonderlijke architectuur van de kerken en de wereldberoemde bedevaartsplaatsen.

Lees meer

Musea

Er zijn verschillende musea te bezoeken op Lesbos. Zo zijn er musea met betrekking tot kunst, maar er is ook een olijfoliemuseum waar een goed beeld wordt geschetst van de fase van de productie van olijfolie.

Lees meer

Mytilini

Mytilini, de hoofdstad van Lesbos en belangrijkste haven van het eiland.

Lees meer

Ouzo

Veelal wordt Ouzo beschouwd als de nationale drank van Griekenland. Lesbos kent enkele eigen soorten die alleen op dit eiland worden gestookt.

Lees meer

Romeins aquaduct

Op 10 kilometer afstand van Mitilini, de hoofdstad van Lesbos, bevindt zich het dorp Moria. De overgebleven kolommen en bogen die men hier vindt, getuigen van leven op het eiland gedurende de Romeinse tijd.

Lees meer

Skala Kalloni

Skala Kalloni is een baai met een veelzijdige flora en fauna. Voor de vogelliefhebbers valt hier veel te spotten, waaronder witte ooievaars en roze flamingo's.

Lees meer

Skala Sykaminia

Skala Sykaminia op Lesbos is een lieflijk vissersplaatsje met in de haven een schilderachtig kerkje op een rots.

Lees meer

Versteende woud

Het versteende woud op Lesbos vormt een zeldzaam geologisch fenomeen en is een van de twee belangrijkste versteende wouden ter wereld. Het beslaat in totaal zo’n 150 km².

Lees meer

Warmwaterbronnen

Een interessant item van Lesbos is de aanwezigheid van warmwaterbronnen. Zelfs als de zon zich niet volop laat zien is het hier goed vertoeven.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Lesbos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten