Terug naar Lesbos
Home > Lesbos > Bezienswaardigheden Lesbos

Bezienswaardigheden Lesbos

Het klimaat op Lesbos heeft gezorgd voor een rijke flora en fauna. Vogelspotters kunnen op Lesbos hun hart ophalen en kunnen onder andere purperreigers, witte ooievaars en roze flamingo’s tegenkomen. Een bezoek aan het Romeins aquaduct mag ook niet ontbreken om vervolgens te genieten in een van de tavernes van een heerlijk hapje of drankje.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Birdwatching Lesbos

Voor vogelliefhebbers is Lesbos een uitstekende bestemming. De laatste jaren is het aantal vogels op het eiland vermeerderd en enkele soorten hebben hier zelfs hun permanenten verblijfsplaats.

Lees meer

Flora en fauna

Het klimaat heeft op Lesbos gezorgd voor een uitbundige natuur. Ondanks dat de flora de laatste tijd door invloed van de mens is afgenomen, vindt men er wel een grote hoeveelheid vogels.

Lees meer

Kerken en kloosters

De religieuze rijkdom van Lesbos blijkt uit de imposante kloosters, de uitzonderlijke architectuur van de kerken en de wereldberoemde bedevaartsplaatsen.

Lees meer

Musea

Er zijn verschillende musea te bezoeken op Lesbos. Zo zijn er musea met betrekking tot kunst, maar er is ook een olijfoliemuseum waar een goed beeld wordt geschetst van de fase van de productie van olijfolie.

Lees meer

Ouzo

Veelal wordt Ouzo beschouwd als de nationale drank van Griekenland. Lesbos kent enkele eigen soorten die alleen op daar worden gestookt.

Lees meer

Romeins aquaduct

Op 10 kilometer afstand van Mitilini, de hoofdstad van Lesbos, bevindt zich het dorp Moria. De overgebleven kolommen en bogen die men hier vindt, getuigen van leven op het eiland gedurende de Romeinse tijd.

Lees meer

Skala Kalloni

Skala Kalloni is een baai met een veelzijdige flora en fauna. Voor de vogelliefhebbers valt hier veel te spotten, waaronder witte ooievaars en roze flamingo's.

Lees meer

Versteende woud

Het versteende woud op Lesbos vormt een zeldzaam geologisch fenomeen en is een van de twee belangrijkste versteende wouden ter wereld. Het beslaat in totaal zo’n 150 km².

Lees meer

Vogels rondom Molivos en Petra

Lesbos kent vele mooie plekken om bijzondere vogels te spotten. Naast Skala Kalloni is er in de buurt van Molivos en in de rest van het noorden ook zoveel moois te zien.

Lees meer

Warmwaterbronnen

Een interessant item van Lesbos is de aanwezigheid van warmwaterbronnen. Zelfs als de zon zich niet volop laat zien is het hier goed vertoeven.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Lesbos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten