Terug naar Samos
Home > Samos > Bezienswaardigheden Samos

Bezienswaardigheden Samos

De natuur van Samos is rijk aan water en door de hellingen zijn er verschillende watervallen ontstaan, een mooi natuurverschijnsel waar een wandelaar zijn weg naartoe kan leiden. Prachtige stranden en helderblauw water omringen het eiland. Snuif ook wat cultuur bij de archeologische opgravingen, vele musea, dorpen en kloosters.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

De dorpen van Samos

Tussen de groene natuur van Samos liggen de mooiste dorpen in de bergen en langs de kust.

Lees meer

Festivals op Samos

Op Samos gaat geen maand voorbij dat er wel een viering of festival plaatsvindt. Van de traditionele folklore festivals tot aan het Ireon Music Festival. Op Samos is voor ieders wat wils.

Lees meer

Heraion, het heiligdom van de godin Hera

Vanuit Ireon is een mooie wandeling te maken naar de overblijfselen van de tempel van Hera. In archeologisch opzicht is dit de meest interessante plek van Samos.

Lees meer

Kerken en kloosters van Samos

Naast de weelderige natuur kunnen de veelvoudig aanwezige kerken, kapelletjes en kloosters als kenmerk worden gezien van het eiland Samos.

Lees meer

The Little Jar

Met jeugdig enthousiasme liet Kostas het kosmopolitische New York achter zich om terug naar Samos te keren. Hier besloot hij in het dorp van zijn jeugd, Vourliotes, een oude familietraditie voort te zetten.

Lees meer

Musea van Samos

Op Samos zijn vele musea te bezoeken zoals het Archeologisch museum in Samos-stad, de Folklore musea en het wijnmuseum.

Lees meer

Nachtegaalvallei

De Nachtegaalvallei is een waar paradijs voor de wandelliefhebber. Vanuit het dorp Agios Konstantinos loopt men zo het rijk begroeide achterland in.

Lees meer

Potami

In het noorden van Samos ligt de plaats Potami, dat rivier betekent. Potami is vooral bekend om zijn watervallen en het langgerekte kiezelstrand.

Lees meer

Beker van Pythagoras

De beker van Pythagoras is een van de meest ingenieuze uitvindingen van de gelijknamige filosoof en wiskundige, die op Samos geboren werd.

Lees meer

Samos-Stad

Sinds 1834 is Samos-Stad de hoofdstad van het eiland. Het ligt tegen de hellingen rondom een diep het land insnijdende baai.

Lees meer

Tunnel van Efpalinos

Hoe vaak staan wij stil wanneer wij naar een oud kunstwerk of archeologische site kijken en ons afvragen hoe het mogelijk is om zoiets, eeuwen geleden te bouwen. De Tunnel van Efpalinos bij Pythagorion op Samos is hier een goed voorbeeld van.

Lees meer

Wijn van Samos

Op veel plekken in Griekenland worden druiven geteeld voor de wijn. Ook op Samos ziet u de rijen druivenplanten op de hellingen staan. Maar Samos lijkt hét thuis van de wijn te zijn. Althans, als we de bewoners mogen geloven En wie zijn wij dan om hieraan te twijfelen!

Lees meer

De zeepfabriek van Ormos

In 1926 werden de deuren geopend van de zeepfabriek van Ormos op Samos. Tegenwoordig wordt er circa 80.000 kilo olijfoliezeep per jaar gemaakt.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Samos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten