Terug naar Pilion
Home > Pilion > Bezienswaardigheden Pilion

Bezienswaardigheden Pilion

Veel tradities en de invloed van oudheden zorgen dat u zich als een God in Griekenland voelt, zoals Pilion volgens de legende beschrijft.

Authentieke havendorpen, schilderachtige huizen en kalerimi’s bezorgen u de echte Griekse sfeer. Een ware belevenis is een rit in de boemeltrein door de omgeving waarin u zich even in vroegere tijden waant.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Paardenfestival in Kala Nera

Jaarlijks wordt in Kala Nera het paardenfestival gehouden. Tijdens dit festival eren de Pilioten hun paarden op hun eigen traditionele manier.

Lees meer

Boemeltreintje Milies

Het spoor in Pilion is een belangrijk element geweest voor de ontwikkeling van het gebied. In juli en augustus rijdt het treintje bijna dagelijks voor toeristen.

Lees meer

Trikeri

De route naar het bergdorp Trikeri gaat langs verscholen baaien en de witte huizen springen al snel in het oog. Het haventje van Trikeri ligt iets verderop en heet Agia Kyriaki.

Lees meer

Meteora

Vanaf Pilion zijn de Meteora kloosters, die vroeger door monniken op grote hoogte zijn gebouwd, goed te bezoeken. Van de oorspronkelijk 24 kloosters, zijn er vandaag de dag nog 6 in goede staat.

Lees meer

Makrinitsa

Vanaf het schilderachtige dorp Makrinitsa heeft u een prachtig uitzicht. Het dorp wordt ook wel het balkon van Pilion genoemd.

Lees meer

Agriolefkes Skipiste

In Pilion vindt men op 1530 meter hoogte het skicentrum Agriolefkes. Het uitzicht vanaf hier is mooi, met aan de ene kant de Pagasitische Golf en aan de andere kant de Egeïsche zee.

Lees meer

Kalderimi's

Het Griekse woord kalderimi is afkomstig uit het oud Grieks. Een kalderimi is een oud ezelspad dat eeuwenlang de enige verbindingsweg was tussen dorpen in bergachtige gebieden.

Lees meer

Panigiri Agia Kyriaki

Ter ere van de naamdag van de beschermheilige worden jaarlijks dorpsfeesten georganiseerd. Tijdens deze feesten wordt er gedanst, muziek geluisterd en samen gegeten.

Lees meer

De Olympos

Rond 200 miljoen jaar geleden ontstaatn de Olympos, de hoogste berg van Griekenland. Rondom en aan de voet van de Olympos hebben zich diverse dorpen gevestigd.

Lees meer

Tsipouro

Tsipouro is een bekend Grieks drankje en wordt volop gedronken in Pilion. Strijk neer op een terras en proef tsipouro.

Lees meer

Lafkos

Het bergdorp Lafkos is een traditioneel dorp, gelegen op de heuvels in het achterland van Milina. Behalve de in oude stijl gebouwde huizen, is er een kerk op het centrale dorpsplein, dat uiteraard voorzien is van platanen en een kafenion.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties in Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord