Terug naar Pilion
Home > Pilion > Bezienswaardigheden Pilion

Bezienswaardigheden Pilion

Veel tradities en de invloed van oudheden zorgen dat u zich als een God in Griekenland voelt, zoals Pilion volgens de legende beschrijft.

Authentieke havendorpen, schilderachtige huizen en kalerimi’s bezorgen u de echte Griekse sfeer. Een ware belevenis is een rit in de boemeltrein door de omgeving waarin u zich even in vroegere tijden waant.

Ga direct naar de interactieve kaart

Overzicht van dorpen Pilion

Bezienswaardigheden

Agriolefkes Skipiste

In Pilion vindt men op 1530 meter hoogte het skicentrum Agriolefkes. Het uitzicht vanaf hier is mooi, met aan de ene kant de Pagasitische Golf en aan de andere kant de Egeïsche zee.

Lees meer

Argalasti

Halverwege Afissos en Milina bevindt zich in het binnenland Argalasti. Het is een van de grotere dorpen van Pilion en is de administratieve hoofdplaats van het schiereiland.

Lees meer

Boemeltreintje Milies

Het spoor in Pilion is een belangrijk element geweest voor de ontwikkeling van het gebied. Over een traject van zestien kilometer boemelt het treintje omhoog door olijfboombossen, over berghellingen en prachtige oude bruggen.

Lees meer

Genieten van iedere stap

Nikos Mangitsis trotseerde bijna onmenselijke hoogtes. Dit overwon hij door een goede voorbereiding en een onuitputtelijke liefde voor klimmen. En het begon allemaal in Griekenland.

Lees meer

Op huisbezoek in Pilion

Wandelend door Pilion ziet u, verspreid in het weelderige landschap, grote, haast vierkante huizen. Deze archontika lijken op te gaan in het landschap en maken de wandelaar nieuwsgierig naar het verhaal erachter.

Lees meer

Kalderimi's

Het Griekse woord kalderimi is afkomstig uit het oud Grieks. Een kalderimi is een oud ezelspad dat eeuwenlang de enige verbindingsweg was tussen dorpen in bergachtige gebieden.

Lees meer

Lafkos

Het bergdorp Lafkos is een traditioneel dorp, gelegen op de heuvels in het achterland van Milina. Behalve de in oude stijl gebouwde huizen, is er een kerk op het centrale dorpsplein.

Lees meer

Makrinitsa

Vanaf het schilderachtige dorp Makrinitsa heeft u een prachtig uitzicht. Het dorp wordt ook wel het balkon van Pilion genoemd.

Lees meer

Meteora-kloosters

Vanaf Pilion zijn de Meteora kloosters, die vroeger door monniken op grote hoogte zijn gebouwd, goed te bezoeken. Van de oorspronkelijk 24 kloosters, zijn er vandaag de dag nog 6 in goede staat.

Lees meer

De Olympos

Rond 200 miljoen jaar geleden ontstaat de Olympos, de hoogste berg van Griekenland. Rondom en aan de voet van de Olympos hebben zich diverse dorpen gevestigd.

Lees meer

Het oudste kafenion van Griekenland

Het bergdorp Lafkos ligt in de heuvels van het achterland van Milina. Wandel door de straten en maak kennis met het oudste kafenion van Griekenland.

Lees meer

Beste paard van stal

Als u op een zacht drafje of langzaam hobbelend door de groene heuvels rijdt, met een zacht briesje door úw haren én door de sierlijke manen van uw paard, dan voelt u zich even helemaal vrij.

Lees meer

Paardenfestival in Kala Nera

Jaarlijks wordt in Kala Nera het paardenfestival gehouden. Tijdens dit festival eren de Pilioten hun paarden en vieren zij het begin van de zomer. Uiteraard gebeurt dit nog steeds op een traditionele manier.

Lees meer

Panigiri Agia Kyriaki

Ter ere van de naamdag van de beschermheilige worden jaarlijks dorpsfeesten georganiseerd. Tijdens deze feesten wordt er gedanst, muziek geluisterd en samen gegeten.

Lees meer

Het meer van Plastiras

Bij de eerste aanblik van het meer van Plastiras, zult u niet geloven dat dit meer is aangelegd en dat niet de natuur voor dit prachtige meer verantwoordelijk is. Omringd door een haast idyllische schoonheid van bergen en natuur, vormt het meer in het dal een blikvanger.

Lees meer

De taverne van Kyria Eleni

Het zuidelijk deel van Pilion is bezaaid met kronkelwegen door het groene landschap. Het is niet ondenkbaar dat u zomaar op een zandstrand staat. Aan een van deze weggetjes heeft mevrouw Eleni haar taverne. U zou er bijna aan voorbij kunnen rijden.

Lees meer

Trikeri

De route naar het bergdorp Trikeri gaat langs verscholen baaien en de witte huizen springen al snel in het oog. Het haventje van Trikeri ligt iets verderop en heet Agia Kyriaki.

Lees meer

Tsipouro

Tsipouro is een bekend Grieks drankje en wordt volop gedronken in Pilion. Strijk neer op een terras en proef tsipouro.

Lees meer

Volos

Volos, de hoofdstad van Pilion, behoort tot de grootste steden van Griekenland. De stad kon op geen mooiere plaats ontstaan; aan de spiegelgladde baai van de Pagastische Golf.

Lees meer

Smaak van Pilion

Centraal in Pilion ligt het dorp Vizitsa. Hoewel het dorp zelf beschermd erfgoed is, liggen de echte schatten in het landschap eromheen. Appelbomen, vijgenbomen en tomatenstruiken, om er maar een paar te noemen. Hiervan maken de vrouwen van het dorp de lekkerste zoetigheden. Neemt u er eens een kijkje.

Lees meer

Dieprode Merlot en elegante Chardonnay

De wijngaarden van Milea vallen als een groene deken over het landschap van Pilion. Het is er rustig; er waait alleen een zacht briesje en de lucht is gevuld met de zoete geur van druiven. In de verte staan wat donkergroene bomen. Het zijn cipressen, die lang en elegant omhoog wijzen.

Lees meer

Taverne Zorbas

Stavros voelt zich een gelukkig mens in Afissos. Al vanaf kinds af aan werkt hij in de taverne Zorbas en tegenwoordig is hij hier de eigenaar. Dit doet hij nu al 20 jaar met veel liefde en plezier.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties in Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten