Terug naar Messinia - Peloponnesos
Home > Messinia - Peloponnesos > Bezienswaardigheden Messinia - Peloponnesos

Bezienswaardigheden Messinia - Peloponnesos

Peloponnesos staat garant voor een veelzijdige vakantie ervaring. Bent u op zoek naar cultuur en wilt u meer over de geschiedenis breng dan zeker een bezoek aan Olympia of een van de historische dorpen. Ook de natuurliefhebber zal hier een heerlijke tijd hebben en kunnen genieten van de mooiste wandeltochten en prachtige zandstranden en kristalheldere zee.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Bergen en dalen

Op de Peloponnesos zijn vele gebergten en even zoveel dalen. Deze zijn veelal ontstaan door de erosie van water en wind.

Lees meer

Diros grotten

De Diros grotten kunnen met recht de meest bijzondere bezienswaardigheden genoemd worden van de Peloponnesos. De Diros grotten kunnen alleen met de boot worden bezocht.

Lees meer

Fietsen op de Peloponnesos

Een fietstocht van Stoupa naar Trahila op de fiets. Een route die prachtige plaatjes biedt. Van vlakke stukken met olijfboomgaarden tot adembenemende uitzichten op de rotsachtige kust en prachtige baaien.

Lees meer

Kalamata

Als u Kalamata bezoekt, hoofdstad en belangrijkste haven van Messinia, dan kunt u daar het beste een dagje voor uittrekken. Een robuust fort, sierlijke kerkjes, de lange winkelstraat en de nieuwe markt.

Lees meer

Koroni

De blikvanger van het dorp Koroni is het Byzantijnse fort dat deels dateert uit de 10e eeuw. Het fort, en ook dat van Methoni, wordt wel 'de ogen van Venetië' genoemd.

Lees meer

Mani

Dit middelste schiereiland van de Peloponnesos kan worden omgeschreven als groen, fris en schaduwrijk. Er zijn hier veel kerken te vinden.

Lees meer

Methoni

Methoni is gelegen in het zuidoosten van de linker 'vinger' van Peloponnesos. Gezien de gunstige ligging ontwikkelde Methoni zich vroeger al snel als handeslcentrum.

Lees meer

Olympia

Een van de erfgoederen van het oude Griekenland is Olympia. Hier werden de eerste Spelen georganiseerd die later bekend werden als de Olympische Spelen.

Lees meer

Opgravingen in Messini

Op kleine afstand van Kalamata bevindt zich Messini, een plek met interessante archeologische vondsten. Deze opgravingen zijn relatief jong en niet zo bekend.

Lees meer

Pylos

Het levendige stadje Pylos op de Peloponnesos heeft een schilderachtig haventje met tavernes en een plein met veel platanen.

Lees meer

Vogels in Gialova

Ten noorden van Gialova ligt de lagune van Voidokilia. In dit natuurreservaat worden meer dan 270 soorten vogels geteld. Veel vogels overwinteren in de lagune.

Lees meer

Wijn met een geschiedenis

Op veel plekken in Griekenland cultiveert de lokale bevolking hun eigen wijn. In Messinia gaat het wijn maken zo’n vierduizend jaar terug. Homerus schreef er al over. Tegenwoordig vindt u ten noorden van Navarino, net buiten het dorp Pirgos, het wijnhuis Nestor Wines.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Messinia - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord