Terug naar West-Kreta
Home > West-Kreta > Bezienswaardigheden West-Kreta

Bezienswaardigheden West-Kreta

Prachtige goudkleurige stranden en lieflijke baaien zullen u heerlijk doen ontspannen.

Maar zo veelzijdig als dit grootste eiland van Griekenland is, is er ook genoeg avontuur te beleven met een wandeltocht door een van de kloven. West-Kreta is al bekend met het toerisme waardoor sommige steden en dorpen drukbezocht zijn. Ondanks dat zijn er genoeg mogelijkheden om ineen rustige omgeving heerlijke lokale gerechten te proeven in een van de traditionele tavernes.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Agia Irini Kloof

In de Agia Irini- en de Imbroskloof zijn soms afdalingen van 600 meter. Hoewel deze kloven minder bekend zijn dan de Samariakloof, zijn ze niet minder indrukwekkend.

Lees meer

Het schiereiland Akrotiri

Akrotiri is het schiereiland ten noorden van Chania. Buiten de luchthaven valt er veel meer te ontdekken op dit schiereiland.

Lees meer

Het antieke Aptera

Het antieke Aptera was een belangrijke handelsstad op Kreta. De indrukwekkende overblijfselen leiden u langs een rijk verleden.

Lees meer

Op bezoek bij de Imker

Duik in het leven van deze drukke, geel-zwarte beestjes tijdens de bijenkorftour bij imker Antonis Papagiannakis in Polemarchi.

Lees meer

Een oase van rust

Bloemen in allerlei felle kleuren, de zoete geur van fruitbomen en het gefluit van vogels in uw oren. Het is moeilijk om niet weg te dromen als u door de Botanical Park & Gardens of Crete loopt.

Lees meer

Taverne Dounias

Een unieke taverne waar zonder elektriciteit wordt gekookt en het draait om duurzaamheid.

Lees meer

Elafonissi

Een prachtig strand waar het water zo ondiep is dat men er lopend door het lage water kan komen. Het water kleurt diverse tinten blauw.

Lees meer

De Tuin van Frosíni

Na een wandeling kunt u een verfrissend drankje nemen op het terras van een kafeníon. U zit dan tussen de bewoners van het dorp en voelt u Griek met de Grieken.

Lees meer

Kloosters van West-Kreta

Het schiereiland Akrotiri is rijk bedeeld met historische kloosters. Een aantal hiervan worden nog bewoond en geven een goed beeld van het kloosterleven.

Lees meer

Knossos

Knossos is een plaats die nog altijd tot de verbeelding spreekt. Het was de bakermat van een van de oudste beschavingen van Europa en vormde het toneel waar verschillende verhalen uit de Griekse mythologie zich afspelen.

Lees meer

Het meer van Kournas

Het meer van Kournas is volgens kenners het enige, natuurlijke zoetwatermeer van Kreta.

Lees meer

Van ambacht tot kunst

Traditionele, handgemaakte, gegraveerde messen. Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als uw gedachten naar Kreta gaan. Het is echter wel een van de dingen die Chania bekend maken.

Lees meer

Milia en Verekinthos

Het dorp Milia, dat in de provincie Chania op de route van de noordkust naar het zuiden ligt, telt slechts 12 huizen. De inwoners leven er in eenvoud en op ecologische wijze.

Lees meer

Samaria Kloof

De bekendste kloof op West-Kreta is de Samaria-kloof. Deze is gelegen in het Nationale Natuurpark Samaria op de Lefka Ori.

Lees meer

Koumos

Taverne Koumos ligt in een prachtige omgeving en vormt het resultaat van een gedurfd idee van een man met passie, een droom die in 1990 werkelijkheid werd.

Lees meer

Venetiaanse haven Chania-stad

De haven van Chania-stad werd gebouwd door de Venetianen en was destijds een belangrijk centrum voor hun militaire vloot. Een wandeling door de oude stad voelt als een reis door de tijd.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op West-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten