Terug naar West-Kreta
Home > West-Kreta > Bezienswaardigheden West-Kreta

Bezienswaardigheden West-Kreta

Prachtige goudkleurige stranden en lieflijke baaien zullen u heerlijk doen ontspannen.

Maar zo veelzijdig als dit grootste eiland van Griekenland is, is er ook genoeg avontuur te beleven met een wandeltocht door een van de kloven. West-Kreta is al bekend met het toerisme waardoor sommige steden en dorpen drukbezocht zijn. Ondanks dat zijn er genoeg mogelijkheden om ineen rustige omgeving heerlijke lokale gerechten te proeven in een van de traditionele tavernes.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Venetiaanse haven Chania-stad

De haven van Chania-stad werd gebouwd door de Venetianen en was destijds een belangrijk centrum voor hun militaire vloot. Een wandeling door de oude stad voelt als een reis door de tijd.

Lees meer

Elafonissi

Een prachtig strand waar het water zo ondiep is dat men er lopend door het lage water kan komen. Het water kleurt diverse tinten blauw.

Lees meer

Samaria Kloof

De bekendste kloof op West-Kreta is de Samaria-kloof. Deze is gelegen in het Nationale Natuurpark Samaria op de Lefka Ori.

Lees meer

Agia Irini Kloof

In de Agia Irini- en de Imbroskloof zijn soms afdalingen van 600 meter. Hoewel deze kloven minder bekend zijn dan de Samariakloof, zijn ze niet minder indrukwekkend.

Lees meer

Milia en Verekinthos

Het dorp Milia, dat in de provincie Chania op de route van de noordkust naar het zuiden ligt, telt slechts 12 huizen. De inwoners leven er in eenvoud en op ecologische wijze.

Lees meer

Culturele evenementen

Op Kreta worden vele culturele evenementen georganiseerd in de zomermaanden. Interessant en bijzonder om dit mee te maken tijdens uw vakantie.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op West-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord