Terug naar Epiros
Home > Epiros > Bezienswaardigheden Epiros

Bezienswaardigheden Epiros

Epiros kent veel rivieren en meren en deze zorgen voor de prachtige natuur die de provincie rijk is.

Bij ieder bezoek blijven de flora en fauna steeds weer verrassen. Een bijzondere bezienswaardigheid zijn de Meteora-kloosters, die bovenop enorme rotsklompen zijn gecreëerd. Breng ook een bezoek aan Parga, u zult hier kunnen genieten van de gebruiken en tradities van de lokale bevolking.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

De watermolen van de familie Doumas

In de buurt van de klaterende bronnen van Kristallopigi is een natuurlijke wasserij gelegen. Met water en wrijving worden kleden hier nog op een traditionele manier gewassen.

Lees meer

Dodoni

Dodoni is een archeologische bezienswaardigheid. Bezoek de plaats en zie met eigen ogen één van de grootste, en best bewaarde, amfitheaters evenals ruïnes van tempels.

Lees meer

Grot van Perama

Een van de grootste grotten ter wereld ligt verborgen in de Goritsa-heuvel: dit is de grot van Perama. De grot herbergt een rijkdom aan natuurschatten, waarvan enkele uniek. De grotten liggen vier kilometer boven Ioannina.

Lees meer

De stad Ioannina

In het noorden van Epiros ligt de studentenstad Ioannina. De stad staat bekend om de ligging aan het meer van Pamvotis en de moskee van Ali Pasha.

Lees meer

Zagoria

Het Zagoria-gebied is vernoemd naar het Slavische woord Zagori en betekent letterlijk 'achter de bergen'. Momenteel zijn er nog zesenveertig dorpen die de karakteristieke architectuur van weleer behouden hebben.

Lees meer

Vikos kloof

De Vikos-kloof op Epiros is met een lengte van 26 kilometer en dieptes variërend tot ongeveer 900 meter met recht een kloof te noemen.

Lees meer

Trekking door de ruige bergen

Trotseer de bergen en de dalen samen met Nikos Koutsoypas en u zult verliefd worden op de ruige hellingen en lieflijke plaatsen in de Zagoria.

Lees meer

Het kasteel van Ali Pasja

Een verdedigingswerk uit de Ottomaanse tijd. Het kasteel van Ali Pasja, opgericht in 1814, biedt een weids uitzicht over Parga en de Ionische Zee.

Lees meer

Bruggen van Zagoria

Een van de bijzondere kenmerken van de Zagoria is de vele loopbruggen die zich over de rivieren buigen. Vandaag de dag zijn er nog redelijk wat in goede conditie.

Lees meer

Acheron rivier

In de oudheid was men er zeker van dat de Archeron in verbinding stond met de Styx, die de grensrivier met het dodenrijk zou zijn.

Lees meer

Ambacht en nostalgie

Oude tradities worden weer meer in ere gehandhaafd. Ook in Griekenland zijn er tegenwoordig steeds meer jonge mensen die geïnteresseerd zijn in tradities en oude ambachten. Komt dit door nostalgie, door een verlangen naar vroeger, of is het de liefde voor een simpeler leven?

Lees meer

De wijk Turkopazaro in Parga

De wijk Turkopazaro betekent 'Turkse markt' en heeft zijn naam te danken aan zijn rijke verleden waarin de wijk werd bezet door de Turken.

Lees meer

Pareltjes van Parga

Als u uit eten gaat in Griekenland komt u de meest uiteenlopende gerechten tegen. Maar allemaal zijn ze bereid met verse, lokale ingrediënten en gemaakt volgens een generaties-oud familierecept. Een van dit soort restaurants is Wine & Food in Parga.

Lees meer

Papingo

Papingo, oftewel Groot en Klein Papingo liggen in het westen van het Zagoria gebied. Deze twee dorpen zijn schitterend gelegen, in de buurt van het 2437 meter hoge Astraka-gebergte.

Lees meer

Meteora-kloosters

Vroeger klauterden mensen op handen en voeten naar grote hoogte als er gevaar dreigde. Later werden hier de Meteora kloosters gebouwd door monniken.

Lees meer

Metsovo

Metsovo is een charmant dorp dicht bij het Zagoriagebied, gebouwd tegen de hellingen van het Pindosgebergte. Bezoek het dorp en waan u voor even in Zwitserland.

Lees meer

Wereldberoemde zilversmederijen

Griekenland was al in de oudheid een centrum voor kunst, cultuur en nijverheid. Maar de Grieken blinken ook uit in de volkskunsten, ook nu nog.

Lees meer

Kwaliteitswijnen in Epiros

In een redelijk afgelegen gebied in Noordwest-Griekenland, op ongeveer twee uur rijden van Parga, ligt de wijngaard Domaine Glinavos. Hier worden kwaliteitswijnen van Epiros geboren en gerijpt. De hellingen zijn bedekt met uitgestrekte wijngaarden voor de beste druiven.

Lees meer

In de armen van Moeder Natuur

Verscholen in de weelderige natuur bieden de wandelpaden van Epiros zelfs in de warmere maanden een schaduwrijke, fotogenieke route.

Lees meer

Bruine beer

De populatie van de bruine beer in Griekenland wordt op nog ongeveer 400 geschat. Het grootste gebied hiervan is in en rondom het Pindos-gebergte. Ross Holidays adopteerde de beer Patrick.

Lees meer

Koronisia

Het enige bewoonde eiland van een kleine groep eilandjes in de Ambracische Golf. Een dorp dat als schiereiland verbonden is aan het vaste land.

Lees meer

Nikopolis

Het antieke Nikopolis was ooit de grootste stad van Griekenland en werd gesticht door Octavianus, de latere Romeinse keizer Augustus. Eeuwenlang was het een ontmoetingspunt tussen het Oosten en het Westen.

Lees meer

Paddenstoelenrestaurant

Een uniek restaurant in de Zagoria, waar het menu zich aanpast naar het jaargetij.

Lees meer

Tzoumerka

Glinsterende rivieren en watervallen, imposante bergen en diepe kloven. Dit adembenemende landschap ligt verborgen in Epiros.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties in Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten