Waar wilt u naar toe?
Hoeveel weken?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Epiros
2 weken
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Bezienswaardigheden Epiros

Epiros kent veel rivieren en meren en deze zorgen voor de prachtige natuur die de provincie rijk is.

Bij ieder bezoek blijven de flora en fauna steeds weer verrassen. Een bijzondere bezienswaardigheid zijn de Meteora-kloosters, die bovenop enorme rotsklompen zijn gecreëerd. Breng ook een bezoek aan Parga, u zult hier kunnen genieten van de gebruiken en tradities van de lokale bevolking.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

De wijk Turkopazaro in Parga

De wijk Turkopazaro betekent 'Turkse markt' en heeft zijn naam te danken aan zijn rijke verleden waarin de wijk werd bezet door de Turken.

Lees meer

Bruggen van Zagoria

Een van de bijzondere kenmerken van de Zagoria is de vele loopbruggen die zich over de rivieren buigen. Vandaag de dag zijn er nog redelijk wat in goede conditie.

Lees meer

Meteora-kloosters

Vroeger klauterden mensen op handen en voeten naar grote hoogte als er gevaar dreigde. Later werden hier de Meteora kloosters gebouwd door monniken.

Lees meer

Papingo

Papingo, oftewel Groot en Klein Papingo liggen in het westen van het Zagoria gebied. Deze twee dorpen zijn schitterend gelegen, in de buurt van het 2437 meter hoge Astraka-gebergte.

Lees meer

Vikos kloof

De Vikos-kloof op Epiros is met een lengte van 26 kilometer en dieptes variërend tot meer dan 700 meter met recht een kloof te noemen.

Lees meer

Sivota

Wie nu aan de kade van het lieflijke en vredige Sivota zit, kan zich bijna niet voorstellen dat daar in 433 v. Chr. een grote zeeslag plaatsvond.

Lees meer

Acheron rivier

In de oudheid was men er zeker van dat de Archeron in verbinding stond met de Styx, die de grensrivier met het dodenrijk zou zijn.

Lees meer

Bruine beer

De populatie van de bruine beer in Griekenland wordt op ongeveer 400 geschat. De beren leven in twee onafhankelijke gebieden van elkaar. Het grootste gebied hiervan is in en rondom het Pindos-gebergte.

Lees meer

Patrick de beer

Arcturos is een Grieks ecologische organisatie die zich sinds 1992 inzet voor de natuur en wilde dieren rondom het Pindos-gebergte. Ross Holidays adopteerde de beer Patrick.

Lees meer

Zagoria

Het Zagoria-gebied is vernoemd naar het Slavische woord Zagori en betekent letterlijk 'achter de bergen'. Momenteel zijn er nog zesenveertig dorpen die de karakteristieke architectuur van weleer behouden hebben.

Lees meer

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties in Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord