Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Het wijnavondje bij Zafiria

Std_No14viewTwintig jaar geleden, toen Samos werd opgenomen in het programma, was Huize Zafíria al onderdeel van het Ross Holidays aanbod. In de loop der jaren heeft het eigenaarsechtpaar Voula en Dimitris niet stil gezeten. Huize Zafíria, gelegen in het vissersdorpje Agios Konstantinos, is uitgebouwd tot een mooie vakantiewoning met zwembad. Naast de woning die ze aanbieden doen de eigenaren hun uiterste best om de gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Iedere ochtend heeft u de mogelijkheid om te ontbijten en Voula verrast haar gasten maar al te graag met een van haar baksels. Daarnaast organiseert Voula ook eenmaal per week een wijnavondje voor haar gasten.

CIMG6795 Hapjes en drankjes CIMG6807

 

CIMG6791Door het gunstige klimaat en de vruchtbare grond op Samos is het eiland een ideale plek voor wijnbouw. In totaal is er inmiddels ongeveer 1.600 hectare wijnranken, voornamelijk in het noordelijke gedeelte. Ook Voula heeft haar eigen wijnranken en maakt hier wijn van. Eenmaal per week gaan de wijnvaten open voor de gasten van Huize Zafíria en maakt Voula er een gezellige avond van. Naast de wijnen serveert ze ook lekkernijen tijdens deze avond.

Bent u ook gek op wijn?

Het wijnavondje bij Huize Zafíria wordt nog steeds wekelijks georganiseerd. Doorgaans op de dinsdag, maar dit kan per week anders zijn.

41In Samos-stad is een wijnfabriek met een wijnmuseum waar u kunt zien hoe de wijnen worden gemaakt, ook kunt u hier uiteraard wijnproeven en is een winkeltje. In Karlovassi is ook een wijnfabriek, maar zonder museum, waar de druiven geperst worden en u ook hier kunt u verschillende wijnen proeven. De entree van de wijnfabriek bedraagt € 1,- en is van maandag tot en met zaterdag geopend. Rondom de fabrieken hangt een geweldig alcohol lucht, u kunt het ruiken als u er langs rijdt.

Dagelijks brengen de wijnboeren de druiven naar de fabrieken toe. De meest geteelde druif op Samos is de witte muskaatdruif, ook wel bekend als de Muscat Blanc à petit grains of als Muscat de Frontignan. In Griekenland wordt deze druif ook wel ‘moschoúdi’ genoemd.  De druif groeit ook elders in het Middenlandse zeegebied, echter nergens zijn de druiven zo zoet als op het eiland Samos.